11 maj 2009

Snowflake Singers goes Västerås. Part 2

Precis som på kvartetttävlingen var det förbud på att fota, men när tävlingen väl var avgjord trotsade jag denna regeln för att få mig lite härliga bildbevis med mig hem. När alla tävlande körer var klara med sina framträdanden har man altid en så kalla mic cooler (Mick avkylare, direkt översatt) Jag tror att det är för att dommarna ska hinna räkna ihop alla poäng och göra klart inför prisutdelningen. I år var det Rönninge Show Chorus som var mic coolers, det var ett helt galet tryck i salongen när de satte igång!


Den fantastiska sången förstärktes av en imponerande korregrafi.



Tillåt mig att presentera årets vinnande kör:

Stockholm City Voices!!!! Så fruktansvärt bra de var, alla i publiken var som galna efter deras framträdande och ställde sig upp i bänkarna och jublade! =)


Efter prisutdelningen sjunger man alltid en speciell sång som alla körer i vår region (Nordig Light Region) kan, "The winner´s song" Det var så mäktigt att jag fick rysningar när alla i hela konsertsalen stämde upp.

På kvällen var det Show of Champions, dvs att de som kom på 1-3 plats i kvartett- och körtävlingen uppträder tillsammans med några andra inbjudna körer.


Harmony in Heights, som kom tvåa i år men 2006 vann de! Deras underbara dirigent Mari Pettersson har två gånger varit uppe hos oss och cotchat vår kör =)


Effektfull och synkad korregrafi!


Kvartetten SALT som vann VM i USA 2006, därav deras tiaror. Det är bara de som är "Queens of Harmony" (har vunnit Kvartett VM) som får tiaror så det är verkligen något ärofyllt!


Treorna Pearls of The Sound


Förra årets vinnare, Alba Show Chorus, och 2007 tog de guld i VM i USA!

Kvällen avslutades till sist med buffé och "After Glow" med massvis med spontana uppträdanden. Vi var en tapper skara på fem stycken från Snowflke som höll ut låångt in på kvällen, trötta var vi men KUL var det! På vägen hem sjöng vi för fullt och stannade i ett gatuhörn för att bjuda på lite sång, och helt tokigt kan det inte ha låtit för någon som gick förbi oss kastade en peng till oss!! =) Så mycket som jag skrattade den kvällen har jag inte skrattat på år och dar... tårarna bara sprutade!

2 kommentarer:

  1. Jag blev helt till mig när jag läste om eran resa.... och grymt sugen. Det verkade hur bra som helst. Snygga var ni också så klart och vilka utlåtanden! Wow.

    SvaraRadera
  2. Åh, vad roligt att läsa om detta Sara!! Blir grymt avundssjuk, hade tyckt det var fantastiskt att bara få lyssna på alla dessa körer! Kram till dig din pingla!

    SvaraRadera