17 maj 2009

Ljuva sommartid

Jag har haft en fantastisk dag idag. Planen från början var att åka till kyrkan på förmiddagen men eftersom Maja väckte mig så många gånger inatt så gjorde jag en schemaändring och tog det lugnt på förmiddagen och bara slappade istället. Sen packade jag skötväskan med mat till Maja, fika till mig och en picknickfilt. Vi började med en långpromenad och tog vägen förbi vitsipporna igen och där sprang vi på Anette och Casper och senare även ytterligare en hund vid namn Eskil som oxå ville vara med och leka. Det blev fullt hålligång på allihopa och Felix tog årets första bad.


Mina älskade vitsippor

Efter en timme var Felix helt slut och tyckte nog att det var rätt skönt att vi begav oss hemmåt och mot lekplatsen. Maja fick prova på gungorna och med lite stöd från filtar och min jacka så satt hon riktigt bra.


En helt färdig vovve som njöt av lite vila i skuggan


Gungorna utanför vårt hus är inte riktigt lika bra som den vi var vid igår, men Maja var nöjd i alla fall.


Kuligt värre morsan!


Dagens picknick, aningen torftigt kanske men det smakade fin fint!


Felix vaknade till liv när det doftade av fikabröd


Det tog på krafterna att först hålla koll på alla hundarna som lekte och sedan gunga en lång stund, skönt att få ta igen sig i vagnen

Får jag sova nu mamma?

Medans Maja tog sin tupplur la jag mig tillrätta på filten och läste (en helt fantastisk bok av Tomas Sjödin "Ett brustet halleluja") och lät solen måla fräknar på näsan, underbart! Insåg dock när jag kom hem att den hade målat med rödfärg i min nacke och på axlarna oxå...aj. Men det gör mig inget om det är priset för en härlig dag i solen är det värt det! Och det blir ju brunt så småningom. =)
Det blev hela 4,5 timme ute i solen (inte så konstigt att jag brännde mig kanske...??) innan vi var tvugna att gå in för att inta lite middag men jag kunde inte hålla mig innomhus för det var ljuvliga 27 grader på balkongen!

Glad sommarflicka

Finns det något mer sommrigt än nakna barnafötter?


När Maja är så där lite extra glad så rynkar hon alltid på näsan samtidigt som hon ler, ursött!!

Det får vara allt för idag, nu har Andreas kommit hem från jobbet så nu väntas lite mys i soffan innan jag ska krypa till kojs för en förhoppningsvis lite bättre natt än den som varit.

3 kommentarer:

  1. Åh så skön dag ni verkar haft =)

    Kram.

    SvaraRadera
  2. Idag är himlen gråtung hos oss och Tuva-Li har gått och blivit tokförkyld. Då är det underbart att få se sådana här bilder!! :)

    SvaraRadera
  3. Du ville veta vilka foton som jag vill ha på Maja från bloggen. Du kan ju börja med att maila alla på henne från dina senaste inlägg t o m den 16/5. Det är fint med både fötterna och gungbilderna, men också närbilderna. Vill ha dem som skärmsläckare på jobbdatorn.

    Mamma

    SvaraRadera