27 maj 2009

ångestångestångestångest

Fyy nu vill jag inte vara med längre! Det finns något som hängt över mig väldigt länge men som jag inte har velat skriva om här på bloggen, för om man trycker undan det tillräckligt mycket försvinner det väl?

I över ett år har jag haft mycket tandvärk, så mycket att jag faktiskt bara har kunnat äta på en sida i munnen...det är illa jag vet! Men med parollen det som inte syns och pratas om finns inte har jag härdat ut för att alternativet att gå till tandläkaren är MYCKET värre! Men för några veckor sedan klagade jag över min tandvärk till Andreas och när han insåg hur illa det var och hur länge jag gått och tigit om detta satte han sig med mig och fick mig att inse att det enda rätta är att gå till tandläkaren... Han hade koll på att det finns en klinik på Umedalen som är speciellt inriktad på oss som räds att gå dit, så medan jag satt och grät och tyckte synd om mig själv ringde han dit och bokade tid. Jag skulle inte dit förän i slutet av juni så jag har försökt förtränga det hela, men pga min tandstatus så satte de mig på akutlistan och skulle ringa om de fick ett återbud.
Gissa vilka som ringde i morses..... Imorgon kl 15.45 har jag fått tid, "kan du komma då?" frågade sköterskan. Jag ville skrika NEEEEJ!! Men istället satte jag mig ner, tog några djupa andetag och pep ett ynkligt litet "ja".

ångestångestångestångestångestångestångestångest

4 kommentarer:

  1. Det kommer gå bra. Det är inte så farligt! Ska slänga iväg några böner att du ska vara lungn och att allt ska gå bra. Kramar!

    SvaraRadera
  2. Du har redan gjort det värsta! Att inse själv att man måste! Tiden är bokad bara det är ett steg i rätt riktning!!! BRA jobbat!

    Helt sjukt hur lika vi är Sara, jag är sjukligt rädd oxå!! Ett tips är att man kan be och få Stesolid <--- Tror det stavas så, det får alltid jag för att jag skall bli lite lugnare och slippa paniken. Jag får hjärtklappning bara av att känna doften av tandläkaren eller se kallelsen i brevlådan... Brrr fyyy...

    Det blir så mycket bättre efter du varit där! Du får unna dig något riktigt smarrigt så du kopplar ihop det hela med något positivt! Förresten, du har ju fött barn!
    Du tål vad som!!!

    Kramar Kusin Söder

    SvaraRadera
  3. Du fixar det Sara!
    Och som du ju skrev, så är dom ju specialister på att extra vårda oss som är rädda/har respekt för tandläkaren.
    Blir det tokjobbigt, så be om att få stänga munnen en liten stund... Blunda lite... Andas sakta och djupa andetag... Be om en hand att hålla i... Och sen ta ett nytt tag!

    Jag tror på dig!!
    Kram.

    SvaraRadera
  4. Tänker på dig Sara!! Och detta med mental träning är sannerligen inte att underskatta. Du är STARK och MODIG och det kommer att gå BRA!! Kraaaaaam.

    SvaraRadera