15 juni 2009

Mirakel

Det har hänt något med vår dotter sedan vi kom ner till Mariestad... ett under har skett och jag vågar knappt säga det högt av rädsla att bryta förtrollningen. Men här kommer det: Maja har börjat ta ordentliga sovmornar, HALLELUJA!! Hon har skjutit lite på natten och lägger sig vid åtta snåret på kvällen och sen sover hon, utan avbrott(!), till kl 8.30 då hon slurpar i sig välling tills hon blir så proppandes mätt att hon somnar om igen och vaknar inte förren vid 9.30. Så här har det varit sedan i fredags och jag tackar Gud och vaknar numera UTSÖVD på mornarna! Är det inte fantastiskt så säg? Dessutom äter hon som en liten häst det mesta vi bjuder henne på (om vi låter bli fisk vill säga) och hon har ordning på sin besvärliga mage och gör det hon ska lagom ofta.Det är alltid en fröjd att vara mor till Maja men just nu är det som en dans på rosor, jag kan knappt fatta att det är sant! =)
Just nu sitter hon på mattan bredvid mig sedan gott och väl en halvtimme sedan och leker med en tom tepåse-kartong och ut stöter lyckliga små tjut med jämna mellanrum. Livet blir verkligen inte bättre än så här!

***************
Rättning, kom på att jag ljög visst en smula. En av nätterna har hon faktiskt vaknat till och velat ha nappen, men det är väl överkomligt?? =)

3 kommentarer:

  1. Låter som en liten prakt-tjej!
    Vilka härliga kort! Både på Maya och Joppe. Förstår att du är stolt, han var/är väldigt stilig!
    Kram Elisabeth

    SvaraRadera
  2. Åh Maja, jag är så glad att du kommer hit!! Om du vill kan du ju passa på att lära Tuva-Li ett och annat om goda vanor... Hon går och lägger sig vid halv åtta snåret, har för vana att vakna minst fem gånger varje natt, (minst tre av dem vill hon äta), senast klockan halv sju är det MORGON, och då vill hon ha frukost. Gröt? Nej, nej, varför byta ut ett vinnande koncept...? Ett par majskorn, ett hörn av en macka och amning kan man leva gott på en hel dag. :) Ja, som sagt Maja, du får gärna försöka få vår dotter på andra tankar! :) VÄLKOMMEN HIT!

    SvaraRadera
  3. Och VI är så glada över att vi får komma, det ska bli så fantastiskt roligt!
    Maja lovar att hon ska ta sig ett snack med Tuva-Li och försöka lära ut ett och annat, om Tuva-Li lovar att lära Maja prata lika fint som henne och lära ut konsten att åla sig fram. Tänk så fiffigt det kan vara med lite byteshandel! =)
    Stor KRAM!

    SvaraRadera