23 november 2009

Från mig till dig, mormor

Efter att det framkommit en hel del klagomål på att det inte lagts ut några bilder på mig på evigheter sedan (håller fullständigt med dig mormor, vad kan vara viktigare än snygga foton på mig??) har min mor beväpnat sig med kameran och lekt papparazzi hela eftermiddagen. Eftersom hon håller på och lär sig kameran och provar nya inställningar hälsar mamma att är det väldigt skiftande kvallité på bilderna, ni får hålla till godo med det som bjuds.

Hoppas det här stillar din abstinens efter mig, eller kanske blir den ännu större? Hur som helst är det tur att vi snart kommer hem till er, jag längtar som tok! Det är bäst ni passar på och njuter av lugnet medan ni kan, för när jag planerar att hålla dig och morfar ordentligt sysselsatta i jul! =)


On a mission.


Den här gången var det bordet i hallen som var målet.


Där brukar man med lite tur hitta en väska som inte är ordentligt stängd och finna ändlöst många skatter att leka med.


KOLLA, jag står själv! :D


Lycklig över att få rota i mammas plånbok. Men vad gör hon inte för att få mig att sitta still och låta mig plåtas??


Men lite fundersam blir man ändå när mamma inte är konsekvent, ibland är det ajja-bajja att riva ut alla korten ur börsen och nästa stund är det helt ok. Ingen ordning alls!


De helt UNDERBARA skorna jag har fått av mormor och morfar i julklapp. (Som mamma inte har kunnat låta bli att tjyvanvända, trots att det är en hel månad kvar till jul...)

Vissa har i-phone men jag kör med i-walk, MYCKET bättre! =D (om du vrider på huvudet så ser du vad det står på sulan) En i-phone har ju inte ens några riktiga knappar att trycka på, vad ska man då ha den till???
TACK, TACK, TACK för mina kalasfina skor!

Det stod blodpudding på menyn idag (igen), det är ju inte helt enkelt för min mor att variera maten när jag är en smula kräsen.

Men förtillfället har jag fått dem på bra humör eftersom jag har bättrat på min aptit väsentligt.

Det får de nöja sig med tillsvidare.

Nya favorit minen - användbar i alla lägen.

Det syns inte på bilden, men det är full verkstad i min mun, en hel drös med tänder är på väg upp. Kan inte begripa varför mamma och pappa ska gnälla och yla så dant när jag vill stilla kliet i munnen med att gnaga lite på dem?! Är det inte MIG det är synd om som har tandsprickning? Tycker nog att de borde tåla ett litet bett då och då... (Mina föräldrar menar dock att det handlar om hugg snarare än bett och gnolar på "Maja min Maja, min bitska lilla piraya". Snacka om taskiga päron!)

Felix sitter i sin vanliga position när jag äter. Han vet att det ger GOD utdelning!

Det är ALLTID mycket roligare att mata Felix än att mata sig själv! Strunt samma om mamma vill annorlunda, jag gör vad jag vill med MIN mat!

Nu får det vara bra för den här gången mormor, men jag ska tjata på mamma att hon ska vara mer flitig med kameran och lägga upp bilder på mig här. Älskar dig och morfar ända upp till månen och tillbaka....
Puss o kram!

Löfte till Mormor

Bara så du vet så har jag fotat ditt barnbarn i mängder idag och lovar att de innom kort ska visas här! För att stilla ditt Majaabstinens en smula... Men hinner inte just nu för nu måste jag brådska mig iväg till min underbara hemgrupp! =)

På återseende!

20 november 2009

Hur hamnade jag här?

Jag är omringad. Vart jag än vrider mig finns de - Talangerna

Överallt bland mina vänner gömms den ena begåvningen efter den andra talangen Briljanta skribenter, fotografer, sömmerskor, konstnärer och musiker
- bara för att nämna några saker.

För några veckor sedan när jag klev av bussen på Vasaplan en disig söndag förmiddag (jag var på väg till kyrkan) ser jag en av mina vänner, på en stor upplyst reklamaffisch! Vilken konstig känsla, vad gör hon där uppe?? Men det är precis där hon hör hemma, så ännu fler får upptäcka henne. Tro inte att det för det bor några divalater eller någon skrytsamhet i någon av dem för det, tvärtom. Alla besitter en så stor ödmjukhet att jag ibland inte ens inser HUR stora tallanger de faktiskt är! Min senaste upptäckt är en skiva som går varm här hemma;




Sweet
Sophisticated Mind






Hur kan jag ha missat att en av mina närmsta vänner har gett ut en skiva?? *skratt* Inte för att det var någon som helst nyhet att han är en otrolig gitarrist, sångare och låtskrivare, ändå häpnade jag när jag lyssnade på låtarna för första gången - WOW - det är den bästa beskrivningen jag kan komma på. Grymma låtar, bra texter, skickliga musiker och en fantastisk röst i ett och samma paket. Kan inte annat än varmt rekommendera den som julklapp! =)
(Klicka på länken ovan för att kolla in skivan och Andreas.
Där står även vart du kan köpa den.)

Det enda jag kan fråga mig är - hur hamnade jag här? Hur kunde den högst mediokra Saran plötsligt vara omgiven av dessa varma, goa och duktiga människorna? Men här är jag och jag vill inte vara någon annanstans. Min stolthet över dem pöser över och om nu inte jag kan glänsa lika mycket med det jag kan, så njuter jag av deras framgångar, gläder mig med dem. För mig räcker det, jag behöver inte mer. Kanske min stora talang är att vara en mästare på att hitta de finaste av vänner??

19 november 2009

Ville bara säga

att Maja verkar ha tålat vaccinet bättre den här gången. I förmiddags fick hon sina sprutor och fick med beröm godkännt på ettårskontrollen av vår nya (och underbara!) bvc sköterska. Med viss oro har jag noga iaktagit henne och kännt på pannan för att kolla om febern kommit på besök, men det högsta var 38,1 innan hon skulle gå och lägga sig. Inget att oroa sig för, så inget akutbesök den här gången med punkterad blåsa. TACK för det! :D

Nu ska den här trötta mamman stupa i säng och försöka kurera bort halsont och huvudvärk med en god natts sömn.

Natti natti

18 november 2009

Avkoppling på hög nivå


Tänk dig att få börja dagen med en lagom lång sovmorgon, göra iordning sig och äta frukost i lugn och ro för att din käre sambo tar hand om barnet. Sen få sätta sig på bussen ner till stan, äta lunch alldeles själv och njuta av ditt eget sällskap. Det finns ingen stress så du sitter kvar riktigt länge och läser i en nyköpt bok som matar din själ med godsak efter godsak.

Efter en stunds planlöst strosande och fönstershopperi går du till Nefertiti, en hår-, hud- och kroppsvårds sallong. Sittandes i det mjukt belysta väntrumet nersjunken fotöljen lyssnar du till musiken som svagt fyller rummet med sina avslappnande toner. Vid dina fötter sitter en vit ulltuss till vovve
och njuter av dina fingrar som är djupt nedborrade i den lockiga pälsen och masserar henne bakom öronen.
En stund senare ligger du på mage omsvept i lyxigt tjocka frottéhanddukar medans varma mjuka händer masserar din ömma nacke och rygg. Tankarna får flyga fritt i stillheten och du känner hur varenda muskel i hela kroppen slappnar av. En hel timme får du ligga där och njuta av att bli ompysslad. När kalaset ska betalas för gör du det med ett leende, för det är inte du som behöver lätta på plånboken. Det är underbara vänner som gett dig den här himmelska stunden i present.
När du går därifrån märker du inte ens att det är nära på kolsvart ute, trots att klockan bara är tre, och att grå regntunga skyar släpper ifrån sig sina droppar över ditt ansikta och det råa fuktiga kryper in på bara skinnet. Där alla andra går hukandes för regnet och snabbar på sina steg går du långsamt och njuter med ett stort leende på läpparna. Välmåendet och lyckan har belägrat varje millimeter i din kropp, på din himmel finns det inte ett endaste moln.

Hemma väntar ett solskensbarn som hojtar med glada utrop så fort du kliver in genom dörren. Du hör det välbekanta smattret på golvet av små händer och knän som jobbar så fort de kan och kommer dig till mötes. En skrattande lintott sträcker upp armarna mot dig och bjuder på en blöt puss rätt på munnen!

Där har du min dag! =)

17 november 2009

Vackrast



När Han skapade alla stjärnor
Gav Han namn åt dem, med sin starka röst
Men när du, skulle födas
Saknade Han ord
Hans hjärta darrade, tårarna rann
När han för dig
Öppnade livets grind

Ett mästerverk
Som Fadern har skapat
Ett äventyr
Ditt mål är att tillbe vid Hans tron
Du är Skaparens klenod
Köpt med Kungens blod

Du är ett mästerverk
Konungabarn

Jag och Maja har spenderat dagen på stan tillsammans med Magda och Adam, detta fantastiska nya lilla liv. Han var så fin så fin och jag kunde inte hålla tårarna tillbaka när Magda la honom i min famn. Helt fulländad och underbar och det var med stor motvilja jag lät honom komma tillbaka till sin mor... =)


En hjärtans lycklig


och stolt moder


I sällskap med en minst lika lyckligsalig "Tant" Sara!!


Maja var dock inte fullt lika imponerad, en snabb titt räckte för att konstatera att han inte riktigt lärt sig det här med att leka än


men det lär inte dröja länge innan de kommer leva rullan ihop och ha hur kul som helst!! =)

16 november 2009

Gullungar!

Jag bara måste få kopiera ett inlägg från Elinas blogg, så gulligt och fint att jag vet inte vad. Vilka guldklimpar till barn de är de där två!
(För er som inte har den stora äran att känna Elina och hennes familj så är Milly hennes dotter och Matteus hennes brorson.)

Teologiska funderingar

Matteus 4 år och Milly 2,5 sitter och pratar mittemot varandra i gungan:

Ma -Jag ska åka långt, långt bott, till Afjika. Me bilen.
Mi -Jag ska åsså åka långt bott, me bilen. Till Jesus.
Ma -Jesus boj i magen. (pekar på magen)
Mi -Neeeeej, Jesus boj i huvet (pekar på huvudet)

Dagens bön

Led mig din väg, även när jag inte ser den
Hjälp mig att förtrösta, när missmod tränger in
Hjälp mig hålla ut, i det som måste komma
Ta mig vid handen, för mig hem till dig

Lär mig att ge, som du dig själv har givit
Hjälp mig att förlåta, även när det kostar allt
Värm mitt kalla hjärta, med elden från ditt eget
Ge mig mod att leva, bli källan till mitt liv



Bengt Johansson
("Led mig din väg")

15 november 2009

Inspirationen flödar

Efter att ha fått bevisat för mig av Johan att min kamera visst kan ta riktigt bra bilder har jag nu i två dagar lusläst kamerans manual, upptäckt mängder av funktioner jag inte hade en aning om fanns, insett att den inte är fullt så krånglig som jag inbillat mig och letat articklar och fotoskolor på nätet för att lära mig använda alla funktioner. =) Det är SÅ roligt, trots att kameran är två år gammal känns det som om den är ny! Fast det är svårt oxå, bara för att jag vet hur jag ändrar, bländare, slutare, exponering, iso, etc, innebär det tyvärr inte att de fina fotona kommer av sig själv. Jag ändrar inställningar, fotar, ändrar lite till och har vääldigt svårt att få till det som jag vill ha det! Men nu har jag i alla fall börjat ta tag i det som jag har sagt att jag ska göra i två år, ett steg i rätt riktning.
Min närmsta utmaning är att få till ett fint kort på Maja att skicka som julkort. Har gjort ett försök hittils men jag har en bild i huvudet hur jag vill att det ska se ut....har dock inga större förhoppningar på att få till det exakt så med tanke på att Maja inte är stilla i mer än en sekund i taget.
Fotosidan har jag hittat till och där har jag fått massvis med lärorik läsning, men vet ni om någon annan sidan som ger bra och lättförstårlig hjälp i fotodjungeln?

13 november 2009

Glädjetåget

Här kommer det en drös bilder från gårdagens konsert med Bengan och Samuel. Jag höll på att bli stollig på min kamera för hur jag än gjorde fick jag inte ett enda vettigt kort. Jag bannade mig själv för att jag inte sett till att lära mig hur den fungerar, känns ju hel knäppt att ha en fin kamera när jag inte kan utnyttja dess kappacitet utan mestadels fotar på "auto". Kvällens räddare i nöden blev Johan, han tryckte på lite knappar, vred lite och gjorde inställningar och vips gick det MYCKET bättre!! =) Är grymt sporrad att lägga ner lite tid och energi på att lära mig alla funktioner istället för att klaga på att jag har en så dååålig kamera... Det är en än gång bevisat att det inte är kameran det är något fel på utan fotografen!
TACK snälla, snälla Johan för hjälpen!



















En liten tjyvkik på vad kvällen hade att erbjuda...
(Ber om ursäkt för stavfelet på namnet i början, såg det först när jag laddat upp filmen här och orkar inte göra om allt igen:)

Är ni sugen på att se något riktigt häftigt ska ni gå HIT, det är ett klipp från Kirk Franklings konsert i Globen där Samuel Ljungblad fullkomligt sjöng brallorna av Kirk och bokstavligen golvade honom med sin soulsprängda, makalösa stämma! Samuel är KUNG!! =)

12 november 2009

Gudomligt välsignade dag

Jag är ledsen att behöva säga det rakt ut - men de som tror på slumpen och ödet vet inte vad de talar om! Om jag med de orden trampar på ömma tår eller någon känner sig förolämpad beklagar jag det, det är inte min mening. Men min dag idag är ett enda stort bevis på hur GOD Gud är och hur han ger i överflöd, mer än vad vi ber om.

Jag vaknar utvilad efter en god natts sömn (inget som har hört till vanligheterna det senaste) sedan tar jag Maja på höften, paketet i handen och sjuger:

"Vi grattulerar, vi grattulerar, vi grattulerar våran Pappa idag.
Med blommor och med blader vi hyllar denna dager. Vi grattulerar på din födelsedag!"

Maja accompanjerade mig ivrigt med att trumma på paketet och förgylde sången med glada tillrop. Inte helt otippat blev Andreas oerhört glad och en smula chockad över sin present, det var inget han förväntade sig men önskade sig högt! =) En lyckoträff jag är ytterst nöjd med.

Dagen fortsatte vi sedan med en tur på Barnenshus och Babyproffsen och lyckades bestämma oss för vilken åkpåse vi skulle köpa till Maja (det är Majas farmor och farfar som gav pengar till en sådan i ettårspresent och det har blivit måånga turer dit med velning fram och tillbaka) nu ligger det dock en tjusig Voksipåse undanlagd till oss imorgon. =)
Turen gick vidare ner på stan för att handla julklappar till Maja från mormor och morfar, jag hade hittat ett par helt ljuvliga små skor som jag bara var tvungen att ha till Maja! Tur att hennes mormor så gärna bidrar med glädje att klä vår dotter.

Sen till den biten jag suckade över...att behöva gå och köpa om alla de saker jag tappat igår. Gick först till Tehörnan och införskaffade presenten och lämnade sedan Andreas och Maja i en telebutik (till min käre gubbes förtjusning) och gick till Tiimari för att handla änglavingar och småpyssel. Bäst när jag står och väljer mellan två olika sorters vingar hör jag brottstycken av ett samtal mellan två expediter:

"Vad ska vi göra med? ..upphittat...onsdags...änglavingar...sätt en lapp på påsen"
Jag hajjar till och småspringer fram till disken, skiner som tusen solar och förklarar att jag hörde deras samtal och att jag tror att det måste vara min påse de hittat. Och mycket riktigt, DET VAR MIN PÅSE, och alla saker var kvar!!!! Det fantastiska med det hela är att jag var på så många olika ställen igår och jag hade inte mindsta minnesbild av vart jag kan ha glömt påsen. Om jag inte hade varit i butiken precis när de pratade om den hade jag aldrig kommit på tanken att fråga efter den, och därmed aldrig fått den tillbaka.
Slumpen...?

Jag hoppade och studsade fram på små rosa moln och Andreas hann säga före mig att jag fått tillbaka mina grejer, det syntes tydligen på mig. *skratt* Lycklig gick jag till tehörnan och förklarade läget och frågade om jag fick lämna tillbaka det jag alldeles nyss köpt av dem, inga problem alls! Sen gick jag tillbaka och lämnade igen lusselinnet för när jag rotade runt i Majas garderob igår, ledsen och besviken, hittade jag faktiskt en vit klänning som är gränsfall liten men funkar till ändamålet. Så inte nog med att jag fick tillbaka alla mina saker, jag kom undan med att betala mindre! 115 kr mer i plånboken, vilken lycka!
Slumpen..??

När vi nu hade så mycket att fira slängde Andreas sin Cambridgekur (en pulverdiet) i väggen och så slog vi på riktigt stort på Café Station med massor av gottigt fika. Vi satt länge och väl och bara myste, Maja var på sitt bästaste solskenshumör och charmade alla innom räckhåll och åt som en häst av sin smörgås. Jag och min käre sambo sa nästan i mun på varann - Vilken perfekt dag det här har varit!

På vägen ut från fiket får Andreas syn på en affisch på väggen och puffar till mig. "Kolla! Bengt Johansson och Samuel Ljungblad har konsert i Umeå!" Han kan mina favoriter och jag hann bli jätte glad tills jag såg när den var... idag kl 19.00 och nu var klockan 17.40. Jag skulle aldrig hinna, vi hade lovat att handla mat åt några sjuka vänner och jag behövde åka hem och få på mig andra kläder. Dessutom tyckte jag mig inte ha råd med den lyxen att lägga pengar på en konsert i dessa fattigtider. Bestämde mig ändå för att kika förbi på biljettcentrum och kolla om det fanns biljetter kvar och vad de kostade. Nog fanns det biljetter allt, och priset? 115 kronor...
Slumpen??!

En rekordsnabb handling avklarades på Ica Gourmet, tvärsväng förbi Sundholms och lämna matkassen och fort som bara den hem. Det blev en förvandling från "slusk" till "festfin" på 7 minuter, att jag behövde äta middag prioriterades bort!
Sedan slängde vi oss i bilen igen och jag blev avsläppt utanför Östras Aula.
Jag var i god tid så det fanns fortfarande gott om bra platser, eftersom det blev en sån impuls grej var jag ju ensam vilket inte störde mig jätte mycket, men det är alltid roligare att få dela upplevelsen med någon. Men när jag scannar av salen hittar jag inga bekanta ansikten, istället siktar jag in mig på en stolsrad rätt långt fram där det fanns några lediga platser i mitten. När jag har tagit två steg in ser jag till min stora glädje att Hanna sitter där, underbart!! Härligt att slippa sitta själv, nu kunde jag ju umgås med både henne och Johan som skulle dyka upp senare. Men det räckte inte med det, innan konserten började kom även Miriam och Kenneth. Så där satt jag mellan fyra fantastiska vänner och hade tre sagolika timmar med härlig musik. Slapp stå i mörkret och kylan i väntan på bussen slapp jag dessutom och blev hemskjutsad ända fram till dörren av Kenneth och Miriam.
Slumpen??

Säg mig nu om du fortfarande tror på "ödet", att saker bara händer av en ren "slump", ingen mening bakom alls? Det gör inte jag och jag TACKAR Gud för att han bryr sig om lilla mig, att han finns med i varje liten detalj i och runt mig. Ingenting är för litet eller obetydligt för honom, till synes småsaker för andra kanske, men det var exakt vad jag behövde idag och jag är lycksaligt varm ända in i hjärteroten.

Vilken omsorg, vilken trygghet och
vilken kärlek!
Han till och med låter mig kalla honom
Pappa.


Nåd, bara av nåd!

11 november 2009

Välklädd Majsa

Här är det nyaste tillskottet i Majas garderob, gammelmormors kofta! Hennes stickor glöder av all flit, snart kommer det ytterligare en kofta och en tröja =) Och hör här - när alla delarna till den här koftan var helt klara och bara skulle sys ihop, upptäcker mormor ett litet fel som hon gjort i början och repar upp HELA(!!) koftan och börjar om på nytt för att allt ska vara perfekt till världens bästa barnbarnsbarn. Vet inte om jag ska beundra hennes otroliga noggrannhet eller förklara henne knäpp? *skratt* Härmed kan jag skylla alla mina galenskaper på generna från min mors sida! :D Ganska bekvämt i och för sig att ha något/några att skylla ifrån sig på.


Det ska naturligtvis vara fler knappar, men jag har inte sytt dit dem än så jag la bara dit några nu för att visa hur det kommer bli när den är 100% klar.

Ljuvlig, eller hur?!

När jag ändå är igång och skryter över min familjs stora talanger (eller var det galenskap...?) Vill jag få visa ett av många många plagg som Majas mormor sytt till henne.


Längtar så tills Maja kan ha den, än så länge är den aningens för stor


Till sist får ni en tjyvtitt på paketet som ska levereras till morgondagens födelsedagsbarn! Hmm, barn och barn.. födelsedagsgubbe passar bättre tycker jag. Det är alldeles säkert att lägga bilden här eftersom min käre sambo inte har för vana att läsa min blogg. Vilket inte är någon större vits heller, han får ju uppleva mitt liv live =)

(Har fått upp skrytarångan nu och vill bara tillägga att det vackra fotot i bakgrunden är det systeryster som tagit)

Klantig - klantigare - Sara

Jag är så bitter och ledsen på mig själv, jag och Maja har gjort stan idag. Både hon och jag njöt så det stod härliga till av att få komma ut och träffa folk igen! Jag var så nöjd över alla mina inköp, inga impulsköp utan bara sånt som behövdes. Dock upptäckte jag nu när jag kom hem att jag någonstans på vägen har tappat/glömt en av påsarna... I den fanns ett lusselinne till Maja, små änglavingar (till Maja), present till en god vän och lite småplock från Tiimari som jag skulle använda till inslagningen av presenten och grattiskortet. I runda slängar 300kr slängda i sjön! Kanske inga miljoner, men för en fattigstackare som jag känns det som en halv förmögenhet =(

Det var en faslig tur att det väntade en jätte fin överaskning här hemma på hallgolvet. Det var Majas gammelmormor som stickat en kofta och skickat upp på posten, och det var nog den finaste koftan jag sett i hela mitt liv!! Hon är MAKALÖS på att sticka min mormor! =)

9 november 2009

Majas första år - del 2

Missa inte att det här är en fortsättning på filmen i förra inlägget, se den först!

Majas första år - del 1

Efter att huvudet blivit fullt av gråa hår, ansiktet fårat efter långvariga djupa veck, suckar, pustar, ilskna utspel, grymtningar och uppgivna utrop kommer här äntligen filmen jag pysslat så länge med - Majas första år! Jag fick kappitullera, ville inte alls behöva dela filmen i två delar, blir inte lika bra då. Men eftersom inget annat fungerar så får det bli så här helt enkelt. Ni får låtsas att de båda sitter ihop.

Se och njut av världens bästa Majsebus!




Eftersom jag tvingat spara den i ett ruskigt litet format blir bildkvallitén därefter, beklagar. Med anledning av det är jag fortfarande högst intresserad av tips, råd och hjälp att få upp filmen i sin helhet på youtube, helst i lite bättre upplösning så inte allt blir så eländigt suddigt...

Desperat

Jag behöver hjälp, kan inte begripa varför det inte vill fungera, ALLA andra verkar ju kunna lägga ut filmer på youtube. Varför kan då inte jag?? Jag har helt gett upp om att få upp filmen om Majas första år här på bloggen. Det går inte, that´s it!
Men det borde vara lätt som en plätt att lägga upp den på youtube? Blir dundertacksam för alla tips jag kan få! Och ja, jag har skapat mig ett konto där så det inte det som är bekymret. Problemet är att det inte fungerar när jag klickar på "ladda upp videoklipp", det händer inget alls utan står bara "fel på sidan" längst ner till vänster på sidan.



Nog måste det finnas någon av mina vänner som besitter större kunskaper än jag i ämnet? Är det någon inställning jag måste göra? Eller finns det någon annat typ av sajt där man kan ladda upp filmer? På något sätt måste jag få ut filmen, jag vill ju visa mitt mästerverk! Låt mig i alla fall få tro att det är ett mästerverk... ;)

Som ett sista handsval, finns det någon kär vän här i Umeå som har ett konto på youtube som jag skulle kunna få komma till (när Maja och vi är helt smittfria så klart) och ladda upp filmen från er dator?

Farsdag

spenderade vi på akuten med Maja, jihoo! Jag som köpt så mycket gott att göra en specialdesignad bakelse till PAPPAN med stort P. Men det blev rätt mysigt tillslut ändå, istället för firande på morgonen blev det kvällsfirande. Jag pysslade på i köket medans Andreas nattade Maja och sen släckte jag ner i lägenheten och kom med smarrig bakelse (fylld med hans stora last i livet, choklad!), chokladcoockies och levande ljus på en bricka och naturligtvis sjöng jag "Far lilla Far". Det var en mycket nöjd och belåten (och mätt!) pappa efteråt! =)

Besöket på akuten gick bra, Maja hade bekämpat flunsan fint men eftersom hon hade så mycket värk i kroppen, halsen och rosslig hosta ville hon inte äta eller dricka. Efter att ha lyssnat på hennes ständiga gråt som aldrig ville ta slut for vi in för att få lindring för smärtan.
Det var inte alls samma säkerhetshysteri där kring smittan som på vårdcentralen, de var lugna som filbunkar och ingen hade någon skyddsutrustning annat än att det spritades händer rätt flitigt. Skönt om du frågar mig. Vi fick en helt fantastisk läkare som var makalöst duktig med Maja, han var så mjuk och försiktig och gjorde allting i hennes tempo så det blev inte en enda tår fälld under undersökningen. Världena visade inte på någon uttorkning som vi befarat, men han förstod vårt bekymmer så vi fick utskrivet medicin som lindrade halsontet och hostan och suppar mot värken i kroppen. Efter det är det som att ha vänt på en hand, helt plötsligt har Maja ätit mängder! Hon har fått i sig mer välling sedan igår kväll än hon fått sammanlagt sedan snart en vecka tillbaka, vilket i sin tur inneburit att orken återvänt mer och mer.
Snart har vi nog fått tillbaka vår pigga lilla busunge! =)

Ni missar väl inte

årets julkonsert?!

Boka era biljetter redan idag och jag lovar er en magisk kväll fylld till bristningsgränsen av julstämning och skönsång!

Välkomna!

6 november 2009

Gaah!

Är smått frustrerad, milt sagt. När jag äntligen efter många om och men fått klart min fina film om Majas första år och vill lägga upp den här för allmän beskådan så funkar det inte. Trots att jag följde Saras goda råd och sparade filmen i ett pyttelitet format så att den borde få plats här. Nåja, tänkte jag, Youtube finns ju alltid! Sagt och gjort skapade jag ett konto och trycker glatt på knappen "ladda upp videoklipp". Tro om jag blev nåt butter när jag fick meddelandet "fel på sidan", inte gick det att ladda upp någon film där inte. Det verkar helt enkelt inte vara meningen att någon annan än jag ska få se den där stackars filmen!! Nu är jag så less att jag går och lägger mig och sover bort mitt dåliga humör.
Håll en tumme för mig att jag ska ha bättre lycka imorgon. =)
Godnatt!

Majan med knorr



De har jobbat på bra på labbet för istället för att ta flera dagar fick vi ett telefonsamtal idag från läkaren som sa att det faktiskt ÄR svininfluensan hon har. Stackars lilltösen!

*nöff nöff*

Surt sa räven

Jag var lite för snabb med att ropa hej innan. Efter Majas lekstund på förmiddagen har hon varit helt slut. Hon har bara legat på mig och gråtit en skvätt med jämna mellanrum och febern var tydligen inte helt nöjd med sin insatts än för nu har den åter tagit Majas kropp i besittning...typiskt! Men, den är åtmindstånde inte lika hög som innan så jag fortsätter att tro och hoppas att hon är på bättringsvägen!

Friskhetstecken

Nu måste Maja ha blivit frisk för nu har hon inte nöjt sig med att riva ut alla våra cdskivor utan gått lös på hyllan de står i oxå och lyckats få bort ett antal hyllplan... Just nu lensar hon skötväskan och nickar och ser nöjd ut för varje nu sak hon får fram. I vanliga fall får hon inte vara i väskan, men idag har jag inte hjärta att säga till riktigt än. Jag njuter så av att se hur hennes livsgnista börjar komma tillbaka.
Febern har hållit sig borta sedan sent igår kväll, men hon har en ordentlig förkylning som gör att hon rosslar, hostar och är alldeles hes, hon låter som en whiskypimplande gubbe. *skratt*
Det var Andreas tur att ta nattpasset med henne och han såg lagom pigg ut imorse när han meddelade att hon väckt honom med 2,5 timmes mellanrum hela natten. Den STORA skillnaden mot tidigare var dock att nu var det inte gallskrik som inte ville ta slut utan det räckte med att få nappen och bli klappad en liten stund på ryggen.

Åh, ni anar inte vilken lättnad det här är, jag flyger som på moln!! :D
Tack gode Gud för bönesvar!!

Kan meddela att det kommer en mycket nöjd och glad tjej krypandes mot mig nu efter att ha lensat både paketen till näsdukarna och till tvättlapparna, vilka nu ligger tjusigt utspridda i hela hallen... Jaa, flyger på moln kanske var en liten överdrift från min sida vid närmare eftertanke. ;) Hahaha!
Plikten kallar!

5 november 2009

Uppiggande leverans från södern

Maja fick paket på posten idag, det var världens bästa mormor som sytt två stycken fleecedressar och skickat med ett pyttelitet grattispåettårsdagenkort i efterskott. När jag blev mest glad för de fina kläderna gick Maja i spinn över sitt fina kort. För en stund glömde hon bort att hon var febrig och trött och blev sitt gamla sprudlande och glada jag igen. En härlig syn för hennes oroliga mor. TACK mormor, morfar och morbror för det!! =)


Kunde ni inte köpt ett större kort?? Tycker det här är lite i mindsta laget...


Kortet på mormor o morfar var så fint att jag var tvungen att slita loss det och smaka på det. Mamma var snäll och satte dit det igen efter att det gått igenom smakkontrollen med gott betyg.


TITTA mamma vad jag har fått!! :D


Kom HIT mormor, morfar och morbror så jag får krama om er! Saknar er faktiskt jätte mycket....

Majas status idag har varit ungefär det samma som igår. Natten blev tuff för både mig och Maja, febern steg ända till 40,7 samtidigt som hon började rossla i bröstet och hon vaknade med jämna mellanrum och grät hjärtskärande och ville ha närhet. Själv vågade jag knappt somna däremellan ifall jag inte skulle vakna om hennes andning skulle bli dålig. Tur att Andreas var ledig idag så han kunde ta över på morgonkvisten så jag fick sova några timmar.

Efter att hon fortsatte att ha hög feber på dagen och rosslet inte gav med sig utan fick sällskap av ett slags hest väsande ljud när hon andades och när hon grät lät hennes inandning som om hon hade en släng av krupp. Då bestämde jag mig för att min oro faktiskt var befogad och inte bara var en förstagångs mammas hysteri. På sjukvårdsupplysningen avbröt sköterskan mitt i när jag beskrev Majas mående, hon ville inte att vi skulle spilla tid på att prata utan fixade omgående en tid på vårdcentralen. Väl där fick vi gå in via en specialdörr på grund av misstanke om svininfluensan. Vi möttes av en sköterska och läkare som hade skyddskläder ända upp över öronen och fick det hela att kännas surrelistiskt, sånt händer ju bara på film och inte mig. Snacka om att känna sig pestsmittad! Men de var jätte gulliga och tog fantastiskt bra hand om både Maja och mig och nästan bad om ursäkt för att de skyddade sig så, men det är ju naturligtvis bara bra att de gör allt för att skydda sig själva och sina patienter.

En slang stacks ner genom Majas näsa ner i svalget för att ta prover för att se om det är den sviniga influensan som bosatt sig i hennes kropp och sedan skulle det lyssnas på lungor, registrera andningsfrekvens och syresättning, en titt i öron och svalg och slutligen ett stick i fingret för att ta ett crp (sänka). Förutom att det så klart var jobbigt att se Maja skrika när vi var tvugna att hålla fast henne för att undersöka och ta prover var det obeskrivligt skönt för mig att få henne så grundligt genomgången, att få lämna över ansvaret för hennes hälsa på någon annan. Ännu bättre blev det när alla proverna visade på fina värden och syresättningen var 100%, UNDERBART!!! Det var som en stor sten som släpptes från mitt bröst när vi gick ut genom dörren. Från att ha varit spänd som en fiolsträng med axlarna uppe vid öronen slappnade jag av och kände hur jag kunde få ner luften ända ner i magen igen istället för mitt hyperventilerande innan... Hade nog inte insett själv innan hur mycket min oro påverkat mig.

Ikväll har hon varit aningens piggare och suttit och lekt en stund för sig själv och när vi skulle ge henne alvedon och ipren för en liten stund sedan visade tempen på 37,2 ingen medicin för henne med andra ord. HALLELUJA!! Tack gode Gud för bönesvar! =) Hon har väser fortfarande när hon andas och har blivit hesare under kvällen, men med vetskapen om att henne lungor är på tipptopp är det inget som bekymrar mig. Det verkar som att hon helt enkelt har fått en förkylning ovanpå allt och blivit hes, något som i dagsläget snarast känns som en gudagåva! =) Nu är det bara att hoppas att febern har gett upp helt för den här gången och så får provsvaret visa om hon haft svinis eller inte, fast det kommer att dröja några dagar innan vi får besked.

Nu ska jag krypa till kojs och njuta av en god natts sömn utan ett värkande modershjärta och molande oro. Livet leker! =)

Natti natti

4 november 2009

Elak feber

Maja har bara blivit sämre idag, alvedonen tar bara den värsta febertoppen och när vi ringde sjukvårdsupplysningen tidigare i eftermiddags, när febern var uppe i 40 grader, fick hon ordination på att kombinera både alvedon och ipren, trots det så hade hon 39 grader efter en och en halv timme.
Korta stunder har hon fått lite energi till att leka, men mest har hon bara velat sitta i knät och mysa och sova. Vi har gjort en myshörna till henne i vardagsrummet av massor av filtar och täcken och diverse gosedjur, då kan hon ligga och pilla med sina leksaker och slumra till när hon blir trött.

Själv har jag svårt att inte låta oron rusa iväg, men det lyckas inget vidare. Jag vakar över henne som en hök så att jag inte ska missa om hon börjar få svårt med andningen, är livrädd att det ska vara svininfluensan och att hon snabbt ska bli sämre så vi får åka in till akuten i ilfart... Men det är som vanligt jag själv som skrämmer upp mig och målar upp värsta tänkbara senario. Men jag skulle ändå vara tacksam för en bön eller två för att hennes feber ska släppa och min oro ska lägga sig så jag törs somna ikväll.


Skönt och rogivande att få ligga och sova i vardagsrummet nära mamma o pappa


Det är tur att Felix är i Vindeln, annars skulle hon inte få ha sin tillfälliga säng för sig själv ;)



Ett stycke tröttis med näsblod (väldigt lite blod dock, TACK och lov!)


Maja älskar alla sina gosedjur, hon samlar dem runt sig och kryper ihop mellan dem och myser. Hon är en riktig gosegris!

3 november 2009

Sjukling och glädjande nyheter

Maja har varit på sitt allra bästa humör idag och till min stora glädje ätit en enorm portion makaroner och fiskbullar till lunch. Men jag kunde inte begripa varför hon blev så klängig och grät så mycket på eftermiddagen. Hon hade ren blöja, mätt i magen och nyss sovit. Jag tyckte dock att hon kändes lite varm så jag tog en temp på henne och den visade på 38,8 grader. Tacka för att hon var ledsen och hängig! Efter att ha gett henne alvedon har hon suttit hos mig i soffan hela eftermiddagen och fram tills nu och kelat, gråtit, slumrat till då och då och tack och lov även fått i sig en flaska välling.
Jag blir så orolig när Maja är sjuk, inbillar mig det ena värre än det andra och jagar upp mig. Men hon har ju (tack och lov) knappt varit sjuk i sitt ettåriga liv, men sist hon hade feber fick vi ju åka till akuten med henne och de punkterade urinblåsan.... Inga minnen jag vill väcka till liv!

Jag hade tagit på mig vilken sjukdom som helst bara hon fick vara frisk, hjärtat slits ur bröstet på mig att bara kunna stå brevid utan att kunna göra något. Måste intala mig själv att det bara är lite hederlig och vanlig influensa som snart kommer att gå över utan att lämna några som helst men hos henne. Nu slog det mig förresten....hur är det, visst kan de få feber när de har tandsprickning? Hennes tänder i överköken växer så det knakar just nu, kan det vara så enkelt att det är det som spökar?? *hoppas hoppas*

Nåja, har suttit igår och idag och pysslat med Majas film (den som jag så klyftigt inte hade sparat och som jag lyckades radera *morr*), har lärt mig av mitt misstag och sparat OFTA! =) Nu är den nästan klar, men lagom till att jag skulle lägga på den sista musiken så händer det något med högtalarna, eller jag tippar nog på att det är datorn som tjorvar för hörlurarna funkar inte de heller. Har provat alla varianter jag kunnat komma på men utan resultat, FRUSTRATION!!! Hur ska jag kunna få klart filmen om inte jag kan höra musiken jag lägger på?? Ganska svårt... Andreas har lovat att hjälpa mig, men han är helt slut efter en lång dag på jobbet och behöver få ta igen sig på soffan. Imorgon är han ledig så då ska han fixa det och då är det bara att hoppas på att filmen inte är för stor för att kunna lägga upp här....så less jag är på blogger att de är så snåla med utrymmet på filmerna man lägger ut. I värsta fall får jag väl lägga ut den på Youtube och länka dit, för när jag nu har suttit och lagt ner så mycket jobb, tid och engagemang i filmen måste jag ju få visa upp den!! =)

Det var inget muntert inlägg det här inte... Men det kan jag lätt råda bot på med att meddela att dessa två underbara vännerna blev tre igår!!

En sötis till pojk vart det =)

Hjärtligt GRATTIS till ert lilla underverk, livets största mirakel och Gudagåva! Vi är så sanslöst glada för er skull, för att inte tala om nyfikna på den lille och diverse detaljer...jag vill veta allt! ;) Men var sak har sin tid och jag ska försöka hålla mig ett tag till från att ringa. Ni är ordentligt omslutna av våra böner och vi finns här och hjälper gärna till med det som skulle kunna behövas, det är bara att hojta till! =)
PUSS på er alla tre!

I det här livet..

..är jag en kvinna, i mitt nästa vill jag bli en björn.

När man är en björn måste man gå i ide, man sover i sex månader.
Jag skulle kunna leva med det.
Innan man går i ide måste man äta kopiösa mängder mat,
jag skulle kunna leva med det oxå.
Sen föder man sina ungar (som är valnötsstora) i sömnen.
När man vaknar är ungarna halvt uppvuxna,
gulliga och kramgoa.
När man är björnhona vet alla att man menar allvar.
Man klappar till vem som helst som stör ens ungar,
när ungarna blir irriterade klappar man till dem med.
Ens partner förutsätter att man vaknar med en morrning,
har håriga ben och ett överflöd av underhudsfett.

Japp, jag ska bli en björn!

(TACK Sara för det härliga smset, det skrattade jag gott på!=))

1 november 2009

Suck pust och stöööön

Fyy så besviken och ledsen jag är nu! Blev så ivrig på att göra fler filmer så jag har suttit precis HELA kvällen med en film om Majas första år och när jag var nästan klar med allt så lyckades jag göra något (ingen aning om vad) så att ALLT försvann och inte gick det att ångra heller... =(
Snacka om snopet!

På promenad

Jag har äntligen fått ett nytt redigeringsprogram till videofilmerna och det här är den första av många många fler som kommer att komma upp här. Kvallan är det lite si och så med för det är filmat med vår vanliga kamera eftersom videokamerans filer blir så stora att blogger inte går med på att lägga upp dem. Ska försöka ta tag i på nytt att byta server, men måste samla lite ork och motivation först eftersom det misslyckades så totalt sist...

Men här kommer i alla fall världens bästaste MAJA!