18 november 2009

Avkoppling på hög nivå


Tänk dig att få börja dagen med en lagom lång sovmorgon, göra iordning sig och äta frukost i lugn och ro för att din käre sambo tar hand om barnet. Sen få sätta sig på bussen ner till stan, äta lunch alldeles själv och njuta av ditt eget sällskap. Det finns ingen stress så du sitter kvar riktigt länge och läser i en nyköpt bok som matar din själ med godsak efter godsak.

Efter en stunds planlöst strosande och fönstershopperi går du till Nefertiti, en hår-, hud- och kroppsvårds sallong. Sittandes i det mjukt belysta väntrumet nersjunken fotöljen lyssnar du till musiken som svagt fyller rummet med sina avslappnande toner. Vid dina fötter sitter en vit ulltuss till vovve
och njuter av dina fingrar som är djupt nedborrade i den lockiga pälsen och masserar henne bakom öronen.
En stund senare ligger du på mage omsvept i lyxigt tjocka frottéhanddukar medans varma mjuka händer masserar din ömma nacke och rygg. Tankarna får flyga fritt i stillheten och du känner hur varenda muskel i hela kroppen slappnar av. En hel timme får du ligga där och njuta av att bli ompysslad. När kalaset ska betalas för gör du det med ett leende, för det är inte du som behöver lätta på plånboken. Det är underbara vänner som gett dig den här himmelska stunden i present.
När du går därifrån märker du inte ens att det är nära på kolsvart ute, trots att klockan bara är tre, och att grå regntunga skyar släpper ifrån sig sina droppar över ditt ansikta och det råa fuktiga kryper in på bara skinnet. Där alla andra går hukandes för regnet och snabbar på sina steg går du långsamt och njuter med ett stort leende på läpparna. Välmåendet och lyckan har belägrat varje millimeter i din kropp, på din himmel finns det inte ett endaste moln.

Hemma väntar ett solskensbarn som hojtar med glada utrop så fort du kliver in genom dörren. Du hör det välbekanta smattret på golvet av små händer och knän som jobbar så fort de kan och kommer dig till mötes. En skrattande lintott sträcker upp armarna mot dig och bjuder på en blöt puss rätt på munnen!

Där har du min dag! =)

5 kommentarer: