31 januari 2009

3 månader

Det är inte klokt vad tiden går fort, vår lilla skrutta börjar bli stor! Tänk så mycket hon kan nu som hon inte kunde tidigare. Den nyaste färdigheten som praktiseras flitigt är att hon kan snurra runt, inte från rygg till mage utan som en liten propeller på lekmattan. Vi måste hela tiden flytta efter babygymmet för rätt var det är så ligger hon på tväre under!

Nej, blir inget mer uppdaterat nu för min lilla skruttunge kallar! "Mamma, mamma jag är hungrig!!"


Det är mycket roligare när man får sitta upp och leka!


En trött Maja

30 januari 2009

Kvällsmys

Maja har sovit gott ikväll och jag och Andreas är egentligen jätte dumma som inte har utnyttjat den tiden till att sova. Men vi har haft en härlig kväll med mycket prat och gos istället. Nog för att jag är trött nu, och nog för att jag kommer vara ännu tröttare imorgon bitti. Men det gör inget, det var värt det för att få härlig kvallitétstid med min underbara man. Jag är vansinnigt kär i min gubbe, han är suverän! Det finns inget bättre än att sitta i soffan och hålla om varann och se kärleken i hans ögon. Då blir jag alldeles varm och lycklig i hela kroppen, då finns det inget hinder i världen som känns oövervinnerligt. Tillsammans klarar vi allt!

29 januari 2009

Härlig dag, igen!

Jag och Maja har spenderat dagen tillsammans med Magda och hennes systerdotter Maya. Första anhalten blev på barnenshus där Maya den äldre shoppade loss för alldeles egna pengar. Sen köpte vi med oss fika och for till Öst på stan för att trycka i oss härligheterna.
Det känns som om jag har haft semester från Maja, trots att hon varit med hela tiden. Detta för att underbara Magda har tagit hand om henne nästan hela tiden, skönt värre! =)


Lyxfika som heter duga!


Maja och Maya = sötnosar x 2


Oslagbar barnvakt!


Joller hos Magda


Maja den yngre har kopplat på charmen


Blåöga

Får jag bara lite stöd i ryggen kan jag sitta alldeles själv


Det är spännande med leksaker...


Men det är fasligt svårt att få dem in i munnen!

Tack Magda (och Maya oxå förstås) för en mycket trevlig och mysig eftermiddag! Det var skönt att få prata av sig lite, alltid behövligt. Tycker så mycket om dig! =)

GRATTIS!

Min syrra rockar!! Hon gjorde sitt livs första tenta för några veckor sedan, eller rättare sagt sina tre första tentor innom loppet av en vecka. De var dessutom i fysik på Chalmers i Göteborg. Jag hade varit galet stolt över henne även om hon "bara" hade fixat en av dem men nu har hon fått tillbaka allihop och de var godkända hela högen!!
Det är ingen dålig moster Maja har.... :D


Trygg hos moster...

28 januari 2009

Sömn

Ha! Trollungen ligger i sin vagn och sover, skrik perioden varade inte alls lite länge idag. Men inte mindre jobbig för det. Det är inte klokt vad dåligt man kan må av lite skrik. Jag vet inte vart jag ska ta vägen, vill bara få fly hemmet och alla känslor! Men, när tystnaden väl kommer är det fantastiskt. Nu ska bara jag klara av att varva ner...inte helt enkelt. Här lägger man all tid och energi på att natta Maja, men vem ska natta mig??
Ska i alla fall göra ett tappert försök nu när hon sover, även om jag inte somnar kan jag ju ligga i sängen och vila. Det är bättre än ingenting.

Seger!

Jag har infört en ny läggnings rutin (är det en rutin även om jag bara gjort det en gång hittils?) när det började bli dags för nattning gick jag och Maja till badrummet där jag hade släckt ner lite, tänt ett doft ljus och så spelade jag tyst lite avslappningsmusik. Sen masserade jag henne för att hjälpa henne att komma ner i varv. Det fungerade väl sådär, mysigt var det naturligtvis, men Maja tyckte det var så skönt att hon blev pigg och glad!
Nåja, vi fortsatte till sovrummet där det oxå spelades avslappningsmusik och så ammade jag henne i mörkret för att sedan lägga henne i vagnen för att sova. Som vanligt började Maja protestera högljutt när hon insåg att hon skulle bli lämnad ensam och jag försökte bita ihop... Det är verkligen det värsta jag vet när Maja skriker i ren panik, mitt hjärta går i tusen bitar! Jag stod ute i hallen och Andreas höll om mignär mina tårar rann, kände mig som en fruktansvärd mor som bara stod och tittade på när Maja var så ledsen. Jag vet ju att det inte var någon fara med henne men det gör så ont i mig ändå. Hur som helst när jag var nära att ge upp och jag hade intalat mig själv att nu var det sista gången jag skulle gå in och ge henne tutten igen, somnar hon inte nu tar jag upp henne och tröstar och så får hon sova hos mig, som vanligt... Men, ett mirakel skedde och MAJA SOMNADE SJÄLV I SIN VAGN!!! Jag vann över Maja för första gången, jag klarade av att vänta ut henne! Vilken lycka det var! Och miraklen tog inte slut här för min älskade lilla gullunge sov i hela TRE timmar innan hon vaknade för att få mat och sen sov hon i TRE timmar till!! Snälla gode Gud låt det här inte vara en engångsföreteelse....

27 januari 2009

Toppendag!

Jag har haft en helt fantastisk dag idag! =) Mycket bättre än vad jag hade vågat hoppas på med tanke på att Maja behagade att vakna en gång i timmen i natt. När väckarklockan ringde var jag helt tom i skallen och hade absolut ingen lust att gå upp! Men eftersom jag och Maja skulle tillsammans med Elina och Julian gå på babymassage var det bara att masa sig upp och starta dagen.
När jag kom till Carlskyrkan och kom in i rummet där vi skulle ha kursen blev jag så glad. Det var så fint ordnat. Levande ljus som brann och en liten konstgjord öppenspis som gav ifrån sig ett härligt sken samtidigt som lugn musik spelades. Det var en sån rogivande och skön miljö. Maja gillade massagen skarpt, hon blev alldeles tyst och lugn vilket smittade av på mig. Efteråt fikade vi och pratade om allt mellan himmel och jord. Åh, vad jag längtar tills nästa tisdag igen!!
Jag ska ha en massagestund med Maja nu ikväll igen, har tänkt att få in det som en rutin innan jag nattar henne för att få henne att slappna av bättre och förhoppningsvis sova lite längre stunder.

När jag kom hem ville jag inget hellre än att bara däcka i soffan, men det tordes jag inte för då hade jag aldrig tagit mig därifrån och orkat ta mig iväg till kören ikväll. Så det var bara till att hålla ångan uppe med lite pyssel här hemma och övning på mina stämmor.
Kom hem nu för en halvtimme sedan och gissa om jag är trött nu??! Men det är en bra och skön trötthet, det borde inte vara så svårt att slappna av och somna ikväll som det kan vara andra kvällar...

Jag är såå glad ikväll, det känns som om det var länge sedan jag hade en så här härlig dag! =)

26 januari 2009

En vanlig människa

Vänd dig inte bort,
visa vem du är.
Göm inte dina nederlag.
Glöm inte att du är en
vanlig människa
och att jag älskar dig.

Så ge mig dina fel,
ge mig dina svek
och sorgen
i dina anletsdrag.
Glöm inte att du är en
vanlig människa
och att jag älskar dig.

Så res dig, torka tårarna
ta nya tag.
Du har så mycket kvar att ge.
Du har så många underbara
vägar att vandra.
Och jag vill visa dig
hur högt jag älskar dig.

Så vänd dig inte bort,
visa vem du är.
Göm inte dina nederlag.
Glöm inte att du är en'
vanlig människa
och jag behöver dig.
....
Och att jag älskar dig.

-Dan Ådahl

Tack käre Far för fantastiska musiker som har förmågan att skriva musik som lyfter och berör när jag känner mig liten och svag!

Hungrig vovve

Felix har sedan en tid stått på en strikt diet för att gå ner lite och detta är sannerligen inte poppis! Vi har bytt foder, och det i sig har han inget emot, men portionerna är inte lika stora som han skulle önska. Igår hittade jag honom i arbetsrummet sittandes intill säcken med mat (den hade blivit kvar mitt på golvet efter att jag fyllt på hans matburk) och såg olycklig och hungrig ut som han bara kunde! Stackars lillskrutten! Men vi gör helt rätt, sedan vi ändrat hans mat och börjat gå riktiga långpromenader med honom varje dag så har han blivit mycket piggare och gladare. Vi har fått tillbaka vår pigga och lekfulla vovve igen.


Felix försöker vinna sympatier...


Men ger upp efter en stund


Maja är fullt fokuserad på pappa

Maja gör nya upptäckter mest varje dag nu, hon greppar om leksaker mycket mera kontrollerat och för dem mot munnen. Och hon har blivit jätte stark i musklerna och har fått en helt annan stabilitet i kroppen. Favoritsysslan för tillfället är att stå upp i vårt knä och stampa med fötterna.
En utveckling som inte är fullt lika behaglig för moderns del är att hon sover sämre igen. Hon går sällan eller aldrig med på att sova i vagnen längre och hon sover kortare stunder än tidigare. Vissa dagar känner jag mig bara som en zombie som stapplar omkring här hemma. Fast jag har en fantastisk man som hjälper mig så mcket han bara kan. Så fort han kommer hem från jobbet tar han henne och när han är ledig får jag ordentliga sovmornar, ljuvligt!

25 januari 2009

Tandagnissel

Inte vet jag om det är normalt eller väldigt tidigt, men Maja har sedan en tid börjat få tänder. Man ser att tandköttet skiftar i vitt i nederkäken och hon ska stoppa allt i munnen och bita så det skaver gott i munnen. Den mindre trevliga delen upplever vi oxå så som mer gnällighet och mammighet. Jag hoppas verkligen att det tar lååång tid innan tänderna tittar fram på riktigt med tanke på mina stackars bröstvårtor...AJ!

23 januari 2009

senaste nytt

Här händer det grejer vill jag lova, vår lilla tös lägger sig numera på sidan alldeles själv! Hon ligger just nu under sitt babygym och jollrar för fullt och för att nå skallran på sidan så drar hon upp benen mot magen och vrider kroppen så hon hamnar på sidan. Det är härligt att se henne för hon blir lika förvånad som lycklig varje gång hon lyckas!

20 januari 2009

Balsam för själen

Det är tur att jag känner mig själv och vet vad jag behöver när jag inte mår bra. Jag tvingade på mig själv lite smink så jag inte såg så grå ut och så for jag till kören ändå och tur var det för såå härligt det var!Jag älskar verkligen min kör, vi har så roligt ihop och det är så kul att man utmanas till att hela tiden utvecklas.
Trycket över bröstet försvann i samma sekund jag klev in i salen där vi övar och jag hade en kväll enbart med ett lätt sinne och med ett leende på läpparna. Måste erkänna oxå att det var otroligt skönt att få lämna Maja hemma hos Andreas att för några timmar inte vara mamma utan bara Sara! Sen var det skönt att komma hem och känna att jag saknat henne och har ny energi att jollra och leka med henne.

Jag är verkligen trött som en gnu nu, men jag är glad! Nu ska jag gå och låta Andreas få en liten stunds lugn och ro från Maja innan han måste gå till sängs.

Grå dag

Med tröttheten så kommer ångesten som ett brev på posten.... Det värker i kroppen som i gamla dagar och jag kan inte finna ro. Mest av allt blir jag arg! Jag hade ju tagit mig ur det där träsket för längesedan och jag skulle aldrig dit mer! Men jag tror att det är mitt undermedvetna som spökar och kroppen som minns de tidiga tecknen, att jag inte kan koppla av i vare sig kropp eller själ och inte sover. Min kropp verkar tro att min sömnlöshet beror på att jag återigen gått ner mig i depressionens dimma och då är det minsann bäst att fylla på med lite ångest oxå så allt blir så det ska... Känner mig bitter idag, vill inte behöva ta itu med det här, jag vill bara få vara Mamma Sara åt underbara Maja. Men just nu ligger trycket tungt över bröstet och hela dagen går ut på att räkna ner minutrarna tills Andreas kommer hem så jag slipper vara ensam. Känner mig som en alldeles förfärlig mamma och matte som inte har ork att ge mina båda älsklingar den tid, omsorg och kärlek de behöver...

Nu vaknade Maja, hon ligger och jollrar för sig själv i soffan. Vilken fantastisk tur det är ändå att jag har henne, det finns ingen risk att jag någonsin kommer att falla så långt ner som jag varit tidigare, jag har SÅÅ mycket att leva för och vara lycklig över! Det är just därför det känns så jobbigt, jag är INTE deprimerad och jag ÄR jätte lycklig. Hur kan det då komma sig att jag ändå har ångest??!

Gäsp....

Jag är alldeles tom i skallen av trötthet, det har uppstått ett nytt problem på nätterna som det inte går att skylla Maja för. Hon vaknar sällan eller aldrig varje timme längre utan varannan eller vartredje, fortfarande ganska ofta med andra ord men om jag hade fått sova mellan amningarna hade jag ändå orkat. Problemet är dock att jag inte kan sova, vare sig Maja sover eller inte. Jag ligger och vänder och vrider mig till förbannelse och när jag tillslut lyckas somna blir det ofta samtidigt som Maja vaknar och vill ha mat... Jag förstår inte varför jag inte kan koppla av när Maja är i närheten, enda gångerna jag får sova gott är när Andreas är ledig och tar henne. Då stoppar jag in öronproppar och stänger dörren om mig, och då sover jag som en stock utan problem!
Jag blir alldeles håglös och gråtfärdig av all trötthet, just nu känns det fullständigt hopplöst för det spelar ju ingen roll om Maja börjar sova längre och bättre om jag i alla fall inte kan sova! *Suck*

Det är övning med Snowflake Singers ikväll, förra veckan jobbade Andreas och Maja var klängig och gnällig och jag var utslut så då orkade jag inte gå. Ikväll måste jag gå för att inte hamna efter med en gång. Jag älskar verkligen min kör men just nu känns det mest jobbigt att det är en kör som tar så otroligt mycket tid. Det som jag har tyckt var det roligaste med kören tidigare att den är så seriös, hela tiden jobbar framåt och utvecklas, det känns nu som ett tungt krav... INte kul alls! Jag vill ju VERKLIGEN inte sluta!!! Men, jag får gå ikväll och några gånger till och känna efter hur det känns, om jag orkar härda ut ett tag till så får vi hoppas på att det ska gå lite lättare igen sen.

Jag borde även rycka lite här hemma idag med, jag får så dåligt samvete över att det bara är Andreas som ser till att vårt hem inte gror igen fullständigt. Allt julpynt står till exempel fortfarande på mitt skrivbord i väntan på att bli nedplockat i sina lådor... och jag måste städa i skafferiet snart för det är helt omöjligt att hitta saker, sen är det ett absolut måste att avfrosta frysen för det blev (pinsamt nog) inte gjort förra året.

Det är bara att inse, idag är en sucka, pusta och gnälla dag!

19 januari 2009

Dagens eskapader

Idag har jag och Maja varit på stan och shoppat, nu har jag allt jag behöver till inbjudningskorten till Majas dop vi ska ha i april. De kommer bli såå fina! =) Sen har jag köpt lite kläder till Maja också, hon växer så det knakar och hon har en del luckor i garderoben i storlek 62 så det inhandlades några bodys, pjamas och en söt jeansklänning.

Majas utveckling går med raska steg framåt, sedan en dryg vecka kan hon ställa sig upp helt med egen benkraft! Naturligtvis måste hon hålla i mina händer och få mycket hjälp med balansen, men när hon sitter i mitt knä och vi håller varann i händerna så trycker hon ifrån men benen och tjopp så står hon upp! Jag blir så omåttligt stolt över min duktiga tjej! (ehum, vår tjej...=))

Jag har fått ett bekymmer på halsen...min förlovningsring har blivit för stor. =( Jag är 13 kg lättare nu än innan jag blev gravid med Maja och det i sig är ju sannerligen inget bekymmer! Jag njuter av att inte vara en tjockis längre, fast målet är att fortsätta neråt en sisådär 10 kg till. Men att behöva ta in ringen kostar ju en slant och det känns dumt att ta in den nu och så kanske måsta ta in den igen om ett halvår/år för att jag (förhoppningsvis) har gått ner ytterligare... Jaja, ska väl inte klaga men det är lite läskigt att den sitter så löst på fingret, vilken mardröm det hade varit om jag skulle tappa den!!

16 januari 2009

Joller

Just nu ligger den yngste i familjen på golvet och pratar för fullt med sina leksaker i babygymet. Lyckliga tjut varvas med mjukt "prat" och något som närmast kan likna med hostningar, hon hostar inte egentligen utan det är ljud hon har för sig bara när hon är riktigt glad och exalterad.

Jag och Maja har haft en härlig dag, först så trotsade vi kylan (-20 grader!!) och gick en långpromenad med Felix, Anette och Casper. Maja var så vansinnigt mycket nedbäddad att det var knappt hon syntes, men det behövdes för när vi kom in var hon precis lagom varm. Det är tur att vi har så mycket fint stickat i ull så att lillan kan hålla sig varm. Men det krävdes sina lager, underst i vagnen hade vi ett vanligt fårskinn och sedan en fårskinnsåkpåse över där lillan låg, sedan hade jag en tjock fleecefilt över allting och två små tunna fleecefiltar som jag formade som en strut runt Majas huvud för att varmluften skulle stanna kvar så att de små kinderna inte skulle bli köldskadade. På Maja, förutom de vanliga kläderna, hade hon gammelmormors fina (och på tok för stora än så länge) stickade kofta, dubbla mössor, mormors varma stickade vantar fodrade i fleece och dubbla ullsockar, och så overallen så klart. Huga, bor vi verkligen i rätt ände av landet??! =)
Efter promenaden tog vi bussen till den Sundholmska lägenheten för att beskåda det ljuvligt söta nytillskottet Julian. Jag hade med mig kameran och hade tänkt fota...dessvärre glömdes det bort så vill ni titta på underverket gå in på Sundholms bloggen.


Ja...vad skriver man för kommentar till den här bilden?? Monstret Maja?!


Det tröttar på att vara farligt monster... =)

Nej, nu tycker Maja att det får vara färdig bloggat för den här gången, hon har sitt "kom och se mig mamma!" gnölet och då är det bäst att lyda! =)


Sov lilla vän sov...

Sitter och rullar Majas vagn fram och tillbaka just nu och kan lika gärna blogga av mig lite medans jag hoppas på att min lilla trollunge ska somna.

Det har varit en särdeles produktiv dag idag, jag har tvättat, städat i Majas garderob, lagat två storkok mat, bakat muffins och kladdkakerutor och gått en långpromenad med Felix. Inte vet jag vart jag har fått all energi ifrån??! Eller ja...energi och energi, jag har tagit mig energi för att jag har behövt få allt gjort. Ändå är det så många fler saker som hänger över mig just nu, skulle behöva göra en storstädning i lägenheten, röja upp i skafferiet så att det går att hitta det man behöver utan att riva ut allting först och allt julpynt står fortfarande på mitt skrivbord och väntar på att bli nedpackade i lådan. *pust* Jag tycker att jag har fullt upp bara med att göra det allra nödvändigaste som att ta hand om Maja, Felix och mig själv på dagarna. Vilken dröm det hade varit om man var rik så att man kunde ha någon som kom ett par gånger i veckan och skötte städ och tvätt... Fast jag ska ju inte klaga, min gubbe är fantastisk på att hjälpa till här hemma.
Men, det hade inte gjort något om lillskruttan fick för sig att sova lite mer på natten än vad hon gör just nu, att gå runt och vara trött hela tiden sliter på både kropp och själ. Känner att jag inte är så "go och glad" jag önskade jag var, det är för ofta jag bara sitter i soffan och suckar när Andreas kommer hem, hur kul välkomnande är det?!
Fast, när allt kommer till kritan så är det ändå så att jag aldrig varit lyckligare än jag är nu! Livet är fantastiskt för att Maja är fantastisk! Vilken nåd att få bli mor! Och att få bli det till en sån fulländad liten tjej dessutom, stoltheten vet inga gränser.


Lyckan är en liten Maja
Nej, nu har Maja somnat sedan några minuter, ska passa på att kasta mig i säng medans jag får ha den för mig själv! =)

15 januari 2009

Sötast

Finns det ett bättre sätt att vakna upp på än att det ligger en jollrande bebis brevid?? Och när hon upptäcker att du är vaken blir hon så lycklig att benen sparkar i turbofart och hon försöker frambringa varenda ljud hon kan, samtidigt! Men sötast är när hon gäspar och försöker le på samma gång. Då spelar nattens sömnbrist ingen roll, då är jag lyckligast i världen!

10 januari 2009

Kämpigt

Vare sig Maja eller jag har en vidare bra dag idag. Maja har gråtit och gnällt sig igenom stora delar av dagen och jag har varit trött efter att inte ha fått sova i natt och huvudet pulserar av huvudvärk.

Igår hade vi det väldigt trevligt däremot, jag och Maja var på Röbäck tillsammans med mina gamla arbetskamrater. Saknar de alla så mycket...känns så sorgligt att jag inte kommer att få jobba mera med dem. De hade fått nya brukare nu men det var väl ingen som stormtrivdes egentligen, fast det är väl inte så konstigt när man har haft ett så perfekt jobb som vi hade innan, inte många som klarar av att mäta sig med det... Men fasligt kul var det att få träffa dem igen i alla fall, bestämde att det inte fick bli sista gången!

Suck, blir inte mycket mera uppdateringar nu för Maja gråter. Vad gör man med en liten tös som är otröstlig vad man än tar sig till?? Lillgumman...

Stoppar in några mysiga kort från resan för att muntra upp mig själv lite =)
Zentha agerar amningskudde, en väldigt skön sådan dessutom! =)


Gullunge!

Hanna och Robert med varsin älskling :-P
Jag ger mig mamma!

9 januari 2009

Resan i bilder

Det togs oändligt många bilder så det här blir bara ett litet axplock. Håll till godo!


Mycket joller blev det med Mormor och Morfars lilla älskling


Morfar myser framför tvn


Moster har precis fått Maja i famnen för första gången


Lyckan är total!


Maja med hennes små(??) julklappar från moster och morbror

Maja gillar sin Elisabet! =)
(Robert, jag lovar att skydda Elisabet mot Felix med mitt liv, så du behöver inte åka upp hit och rädda henne! ;))


Alla ville förstås träffa Maja, här med gammel-gammel farmor Rode


En lycklig Maja tillsammans med gammel-gammel faster Miriam

Tänk vad lycklig vad man kan bli över ett litet barnbarnsbarn, söta farmor!

Fast ibland måste man vila ut hos mamma


Fina mormor o morfar

Det var med nöd och näppe mormor släppte ifrån sig Maja när jag skulle åka hem, hon hade gärna haft kvar sitt lilla barnbarn


Zentha lånade ut sin fårfäll åt Maja


Kolla vad stark jag har blivit i nacken!


Felix försöker norpa åt sig nallen Maja fick av gammelfarmor o gammelfarfar


Moster och morbror säger hejdå innan de far hem till Vänersborg

Hemma!

Resan upp gick alldeles förträffligt bra! kupén jag satt i först var helt full så jag frågade konduktören om det fanns en där det fanns två lediga platser så jag slapp ha Majas vagn (bara liggdelen förstås) i min säng. Nja, det finns ingen med två platser över men däremot en helt tom kupé! Så jag och Maja har haft en stor härlig kupé med plats för sex personer alldeles för oss själva! Lyxigt värre. Dessutom har Maja skött sig galant, skumpandet från tåget var sövande så hon har sovit mesta dels av tiden i sin vagn. Inte hade jag vågat hoppas på at jag skulle sova bättre på tåget än jag gjort på måånga nätter!
Vad härligt det var att äntligen få krama om Andreas när vi kom fram. Men det märktes att han varit gräsänkling ett tag för fyyy vad skäggig han var! Hopplösa karl... =D Det märktes oxå vem han hade saknat allra mest... han började prata men jag hörde inte vad han sa så jag sa "vad sa du?" "Jag pratar med min tös" fick jag till svar. Mina sötnosar!

8 januari 2009

Hemfärd

Då var det snart dax för resan norrut...jag har så dubbla känslor. Ena delen av mig vill bara storgråta och stanna kvar här hos mamma och pappa medans den andra delen längtar som en tok efter att få komma hem till Andreas och Felix. På tal om vår lilla pälsboll, jag glömde att berätta om hans lilla äventyr på nyårsafton. Han lyckades smita ut ur huset när Joppe skulle hämta en grej i bilen och gott och väl 20 minuter senare ringer en kompis till Joppe hit. "Jag har hittat en hund här utanför ert hus, vet ni vems den kan vara??" Ingen aaaning sa mamma först men sen börjar hon titta sig omkring och inser att hon inte sett Felix på ett tag och frågar om hunden är brun. Jodå, nog var han brun alltid! När de kom in med honom berätta de att Felix hade stått mitt på gatan och så fort de stannat bilen och öppnat dörren så hoppade Felix rakt in i och upp i knät på en av killarna!! Den stackarn hade blivit olycklig av att vara alldeles ensam ute så han blev överlycklig när det äntligen kom några människor som kunde rädda honom. Knäppa hund! =)

Idag har jag och Maja varit på Vadsboskolan och fikat med mamma. Hon ville att vi skulle komma dit så hon kunde få visa upp sitt lilla barnbarn och det ställde jag så gärna upp på!

7 januari 2009

Sömnlöst

Jag känner mig som en levande zombie just nu efter att ha varit hemma i en vecka när det är full rulle hela dagarna och jag aldrig får sova på nätterna. Det längsta Maja låter mig sova i sträck är två timmar...oftast bara en timme sen vaknar hon och vill ha en skvätt mat. Jag har försökt att verkligen proppa i henne mat på kvällen, jag både ammar och ger ersättning men utan resultat. Det är för väl att jag får så mycket avlastning här ändå, det blir andra bullar när jag kommer hem och jag är ensam hela dagarna igen...inget jag längtar efter. Jag har blivit så bortskämd här med mat på bordet, trevligt sällskap och massa hjälp med Maja. Som att bo på femstjärningt hotell! =)

Imorgon bär det av mot Umeå igen, huga så jag kommer gråta när vi måste säga hejdå på stationen... Men jag har bestämt mig för att komma ner hit om två månader igen! Och det är ju inte så tokigt att få komma hem igen, saknar ju Andreas i massor!

Nej, hinner inte med fler uppdateringar för nu kom gammelfarmor hit, vi ska ha en mysig fikadejt! =)

4 januari 2009

Tacksam

Vilken nåd det är att få vara Majas mamma, att få vara den som ska följa henne genom livet. Det finns ett bibelord som mamma haft som ledord i många herrans år, "gläd er i Herren alltid". Det har inte alltid varit så lätt att göra när livet varit svårt, men idag är allt bara en stor glädje. Så fantastiskt att jag har den bästa mannen man kan tänka sig och den mest ljuvliga lilla dottern.

Vi var i kyrkan idag och jag fick visa upp vår lilla pärla. Stolt som aldrig förr och med ett lyckligt leende stod jag på kyrktorget och tog emot alla grattulationer och lyckönskningar. Vilken känsla det var att stå där med Maja i famnen, så stort.
Tänk att det blev så här bra ändå, det hade jag aldrig vågat hoppas på för några år sedan när jag kämpade med depression och andra jobbigheter... Just därför känns det extra roligt att få komma till min hemförsamling där alla känner mig (de allra flesta i alla fall) och vet hur resan hit sett ut. Så många som har bett för mig när det har varit tufft, vilken glädje att nu få visa att bönerna blivit hörda och besvarade. Jag har fått tusenfallt mer än jag någonsin kunnat drömma om. Gud är god!

Mamma och pappa har goda vänner som varit missionärer i Nepal och när de var här på fika berättade de att Maja betyder kärlek på nepali. Så fint, och så sant för Maja är verkligen vår kärlek.

3 januari 2009

Eländiga moster!

Ujujuj vad jag grät igår...dumma dumma DUMMA Hanna och Robert som envisar sig med att vägra flytta upp till Umeå! De var tvungna att åka hem igår kväll för stackars Hanna har tre (!!) tentor innan den 17 januari. Men det var inget kul att behöva säga hejdå och veta att det dröjer så länge innan vi ses igen... visserligen stortrivs jag i Umeå och vill inte flytta men sånt här får mig att nästan börja tänka om.... Det har varit så roligt att se hur Hanna har norpat åt sig Maja så fort jag ammat klart eller Maja vaknat, blir så glad i hjärtat av att se att hon är lika förälskad som jag i vår lilla trollunge. Och det var jätte härligt att se hur Robert smälte för Maja oxå och han var en stor favorit för Maja för så fort han kom så sprack hon upp i ett stort leende! Bästa gudfadern man kan tänka sig! =)

I morses for även Andreas och Felix hem, känns lite konstigt att inte ha honom nära och han sörjde över att inte få träffa lillskruttan på en hel vecka. Men jag är verkligen glad för att jag bestämde mig för att stanna här ett tag, njuter av att vara nära mormor och morfar och se hur glada de är i Maja. Men liite gruvsamt är det hur det ska gå på tåget upp med all packning...och hoppas innerligt att inte Maja för för sig att skrika och ha sig på natten...

Har varit på stan med mamma idag och det var på nåder jag fick dra vagnen några hundra meter, det var minsann mormors flicka så då var det ju hon som skulle styra vagnen! =) Det bjuder jag så gärna på.

1 januari 2009

Gott nytt år!

Åh, det är så härligt, jag njuter och mår så gott! Vi är hemma i Mariestad nu och blir bortskämda som aldrig förr. Mormor och morfar "slåss" om Maja och jag njuter av att ha fått en välbehövlig paus. Andreas har jobbat så mycket det sista att jag har varit ganska ensam om att ta hand om Maja så det är skönt att inte behöva ha henne hela tiden nu.
Maja har fått mycket fint av så många, en lila klänning av Åhlfelds, en "lilla Anna" tröja av Eva och Tommy, en vinröd sammetsklänning och en skallra av Marie och Stefan, en blå-och rosarandig klänning av mormor och morfar. Men de härligaste presenterna kom nog ändå från moster och morbror! Av Joppe fick hon en stor rosa häst man blåser upp och kan hoppa omkring på (förvisso lär det väl dröja ett tag innan den kommer till användning) och av Hanna och Robert fick hon en GIGANTISK gosedjursko vid namn Elisabet! =) Lovar lägga ut bilder senare. Ändå har vi bara varit här i ett dygn än så länge så jag misstänker att det kan trilla in en och annan present till... Denna lilla tös kommer bli helt sjukt bortskämd! :D

Jag var lite orolig innan för hur Zentha skulle reagera på Maja innan. Hon har inte varit så förtjust i barn innan och har kunnat fräsa ifrån om barn kommit för nära (dock aldrig varit ens i närheten av att vilja skada ngt barn, naturligvis!) Men hon har skött sig exemplariskt! Igår agerade hon till och med ammningskudde åt mig. Hon låg i mitt knä när Maja behövde amma och jag var frusen så jag ville ha kvar henne i knät. Hon låg lugnt och stilla kvar trots att Maja låg lite halvt ovanpå henne och dessutom gav stackars Zentha en spark i huvudet med jämna mellanrum, haha! Lilla gullvovven.

Jag fick ÄNTLIGEN visa upp vår lilla prinsessa för moster Hanna idag, det var idel leenden från öronsnibb till öronsnibb och en och annan lyckotår och det blev inte mindre glada miner och tårar av att de blev tillfrågade om de ville bli Majas gudföräldrar. Finare gudföräldrar kan jag inte tänka mig åt vår gullunge!