26 augusti 2007

Slut semestrat för i år

Är en helt klart bättre dag idag! =) Och det trots att min semester tog slut idag, har jobbat mina första tre timmar och är hemma nu på lunchen. Kändes riktigt bra att få komma dit igen och träffa A o de andra assistenterna, trivs verkligen på jobbet! Sen var det helt ljuvligt att få träffa Fredde igen, min "jobb-flört" vi brukar sitta ute i trädgården och kelas o pussas i massor *skratt* Ska väl förtydliga att Fredde är en HUND, hehe. Han är så underbar, är så kär i honom. Fast min hund är nog allra bäst ändå... han ligger på mina fötter just nu och gryr och rycker lite i sömnen, jagar väl nån söt tik i drömen eller nåt ;)
Mina ögonlock känns väldigt tunga nu, ska ta mig en liten middagslur innan jag måste ge mig iväg till jobbet igen.

24 augusti 2007

Djupa suckar

Felix ligger med huvudet på tröskeln till ytterdörren och suckar, "farfar" Börje har varit här och Felix saknar honom.
Själv har jag en vansinnigt tråkig och allmänt kass dag... Vissa dagar hade det varit trevligt att ha framspolningsknapp på så man kan bli av med dem fortast möjligt. Och det känns ju inte roligare för att jag bara har en dags semester kvar, ett tag längtade jag nästan efter att börja jobba igen, men just nu känns det inte alls så. Ett HELT år tills nästa semester....känns drygt!! Nej är nog bäst jag slutat skriva nu innan jag dränker mig själv i självömkan, ser att klockan är 19.30 nu med och då börjar Amerikas funniest homevidios och det brukar ju alltid pigga upp en lite. Ett skratt förlänger ju livet sägs det, kan det förlänga semestern med tro...??

23 augusti 2007

Norrmjöle havsbad


Har haft en ljuvlig dag idag. Jag, Andreas och Felix åkte ut till Norrmjöle havsbad för att njuta av en av de sista varma sommardagarna. Känndes lite konstigt för stranden var så gott som öde, förutom ett gäng skolbarn och en handfull pensionärer... För bara två veckor sedan var stranden full av liv. Fast det var i och för sig rätt skönt att få vara för sig själv lite och låta Felix springa på som han ville. Och gissa om han sprang?! Vattnet har sjunkit undan rätt myckt sedan vi var där sist så det var nästan löjligt grunt, vilket passade Felix utmärkt som sprang runt som en vettvilling!





En lyckligare vovve får man leta efter, det är en ren fröjd att se honom. =)
Medans jag och Felix gick på upptäckarfärd på stranden och klipporna hade Andreas en lugn stund i brassestolen med korsordstidningen.
Som vanligt nu mer när vi är ute har jag kameran i högsta hugg och försöker få till fina bilder, vet inte riktigt om jag lyckades så bra idag, men delar med mig av ett par bilder ändå.

En vackert vind- och vattenpinad träbit

Matte och Felix

Som avslutning åt vi lunch på Norrmjöles golfrestaurang, grymt god mat de har där! Och en väldigt härlig miljö dessutom, inte så dumt att sitta med utsikt över en liten sjö, golfbanan, vackra hus och vindpinad tallskog.

22 augusti 2007

En dag i stallet

Jag och Felix var med Linda till stallet igår. Det är inte klokt vad lycklig man kan bli av att få lite stall-lukt i näsan! =) Felix verkar äntligen ha lärt sig att vara lite lugnare kring hästarna och ha aningens mer respekt för dem. Det är ju ingen höjdare att springa sick sack mellan hovarna när man är en liiiten vovve. Det var bara när vi skulle hämta ut Fergus ur beteshagen som Felix fick fnatt och for som ett jehu mot hästarna! Tur att det är lugna och stabila hästar *skratt*

Det är verkligen kul att se Felix kuta runt och trivas som fisken i vattnet, men jag förstår mig inte riktigt på honom. Han är reserverad och lite små rädd för grannens Riesenschnauzer för att han är så stor, men är inte alls lika rädd för hästarna... Knäppa hund! =)
Vi gick på en promenad ut medhamnen i Täfteå och Fergus njöt i fulla drag av att få beta runt som han ville. Och lilla Felix flämtade i värmen.

Felix med Fergus och Nettan

De två gräsätarna! *skratt*
Det är jätte fint väder ute idag igen och jag ska försöka ta mig ut och njuta av solen, får se om jag orkar med det bara... För de senaste 3-4 dagarna har jag haft migrän, framförallt på kvällarna och mornar fram till lunch. Och det är så pass illa att jag kräks för att huvudet spränger så.. =( Börjar bli rätt less det nu, kanske man skulle ta och gå till vårdcentraler för att kolla upp det och kanske få nån medicin för det.
























































19 augusti 2007

Dumma dumma dumma....

När ska jag lära mig??! Andreas var trött rätt tidigt ikväll och gick och la sig mendans jag stannade kvar uppe för att se en film, en thriller. Så nu sitter jag här uppskrämd och dan och måste ut i mörkret för att gå med Felix. Vet att jag skulle kunna väcka upp Andreas men känner mig ju såå fånig! Jag veeet ju att jag inte klarar av att se otäcka filmer och ännu mindre se dem nattetid ensam. Jaja, det är bara bita i det sura och rycka upp sig och försöka tänka förståndigt att det är inte farligt att gå ur bara för att det är mörkt!
*suck* Jag borde sovit för länge sedan...lär ju ta ett bra tag nu innan jag har varvat ner...
Dumma, dumma, dumma Sara...!!

18 augusti 2007

Ljuva moder jord


Visst är naturen alldeles fantastiskt vacker?? Man borde ta sig tid att stanna upp och bara njuta ibland av all dess prakt. Blommorna kommer från mamma och pappas trädgård. Dessvärre är jag såå dålig på blomnamn att jag bara kan säga att den rosa blomman är en stockros, de andra måste jag återkomma om vad de heter...
Jag och Andreas känner lugnet idag efter en sen kväll igår. Vi satt hemma och grillade först och sedan tog vi bussen ner till stan och satte oss på Bishops ute servering och hade det hur skönt som helst! Efter ett tag mötte Mats upp och vi satt och snackade gojja till sent in på små timmarna, då blev det ett stop på Max först och sen bussen hem. Trots att sommaren snart är slut så var det faktiskt min första ute kväll för i sommar, är bara att hoppas att vädret håller i sig ett tag till så man kan hinna med EN till kväll på nån ute servering innan hösten kommer! =)

16 augusti 2007

Hem ljuva hem

Hur härligt det än må vara att komma hem till Mariestad så är det nästan ännu skönare att få komma hem till mitt eget igen. Ha min älskling nära mig och få sova i min egen säng. Fast det var inte kul att säga hejdå igår, förstår inte vad som hände, brukar inte gråta och tycka att det är jobbigt att lämna familjen annars. Men igår grinade jag som ett litet barn och ville inte alls behöva skiljas från dem.... Men som Hanna sa, det är ju tur att man har en familj som är värd att gråta över! =) Och hon har så rätt.
Sitter nu och lyssnar på Joppes låt, den är helt sjukt bra! Men jag har ångrat mig, tänker inte ens fråga om jag får lägga ut den här. Är lite rädd att nån kan sno den och säga att det är deras låt om jag lägger ut den för allmän lyssning. Är ni nyfiken så hör av er så kan jag maila den istället.

Nää, nu lockar det med en dusch och sen tror jag att jag ska försöka sova en stund. Det tar på att sitta på tåget i drygt 13 timmar...

15 augusti 2007

Tisdagens bravader

Igår hade vi en riktigt härlig slappar dag jag, mamma och pappa. Vi for ut till Barken och njöt av det fina vädret och av lugnet. Pappa kloppte gräset medans jag och mamma satt och myste i hamocken, eller ja, myste vet jag inte för jag höll på att bli GALEN på alla mygg, flugor och andra onda varelser. Tillslut gjorde jag ett eget lite "tält" till mig själv av myggnät, funkade jätte bra! =) Fast får väl erkänna att jag har varit snyggare... *skratt*


Pappa klippte gräset och mamma flyttade undan trädgårdsmöblerna... Min mor e allt bra stark hon! Eller så har vi kanske ganska lätta möbler... ;)

När jag gick runt med kameran i högsta hugg för att hitta nåt fint att fota, sätter sig en nässelfjäril mitt framför näsan på mig och jag fick till några tjusiga kort, eller vad sägs? Är grymt kul att äntligen ha en kamera som tar fina närbilder, som jag har längtat!! Fast det är bara att erkänna sig besegrad av syrran iaf. Trodde jag skulle kunna hålla jämna steg med henne nu när jag har en bättre kamera än henne, men vi fotade samma objekt hon o jag med min kamera och gissa vilket kort som blev finast perspektiv och ljus på..?? Inte var det då mitt kort iaf... *mutter* Är ännu mer peppad att gå en fotokurs nu!!

Efter att ha suttit och blivit varma så for vi till Lilla Mosand för att bada och nu var det BRA mycket varmare än gårdagen. Och som en repris på gårdagen badade Felix som en blådåre och hade hur kul som helst!
Jag var liite nervös när vi var där för förra året när Felix badade där fick han massvis med sand i ögonen och det blev ilfart till veterinären och det visade sig att han hade fått hål på hornhinnan. =( Men den här gånger gick det fint, vi höll ordentlig koll på att han inte skulle rulla sig i sanden och Felix var ju dessutom mer intreserad av att vara i vattnet. =)

Kvällen spenderade jag och syster yster med att massera varandra och "pilla" varann i håret, det måste vara det absolut bästa som finns. Och ingen är så duktig på att "pilla" i håret som min Hanna. Sen slog vi våra kloka konstnärs huvuden ihop och knåpade ihop ett fint grattis kort till Uffe och Gunilla som gifter sig på lördag. Så synd att jag hunnit åka hem då, för det hade varit väldigt kul att få gratta personligen istället. Men får nöja mig med att få skicka kortet, och det är inte vilket kort som helst, det kommer vara det snyggaste av dem alla!! Min syster är sjukt duktig på att komma på och göra fina kort och jag tror vi kompletterar varann rätt så bra med så slutresultatet blev strålande. *stolt*
Kan ju inte lägga upp det här än men efter lördag kan jag lägga upp bilderna på det ;)

Nu sitter jag här och väntar på att mamma ska sluta jobbet och att pappa ska komma hem från sina ärenden. Felix punktmarkerar mig just nu för han har sett på när jag packade innan och han måste ju se till att jag inte åker ifrån honom. Lilla gubben!
Snart blir det färd till Skövde för att gå på lite inredningsbutiker och se om jag kan hitta ett snyggt nyckelskåp och efter det blir det tågfärd hemmåt. Saknar ju min älskling massvis, men det känns ändå, som vanligt, vemodigt att lämna familjen. Det är inte jätte kul att ha 80 mil hem... Men sånt är livet och jag har ju satt mig i den sitsen alldeles själv!

Hemfärd...

Varför ska tiden alltid gå så förfärligt fort när man har roligt?? Det känns som om jag precis har kommit hit och så ska jag åka hem redan ikväll. Jaja, som sagt har det ju varit en jätte härlig resa så jag ska ju INTE klaga! =)
I måndags for vi ut till Barken (mamma o pappas stuga) och sen tog vi båten ut till onsö. Jag njöt i fulla drag av att få komma ut på sjön igen och jag tror att Felix njöt nästan lika mycket!

Felix som visserligen numera vågar bada har ju ändå aldrig varit något blötdjur, men när vi kom fram så var Felix mer i vattnet än uppe på land. Han badade som en besatt, trots att vi låg på klippor och han inte ALLS har gillat att bada från klippor innan. Tiderna förändras =)

Stackars mamma trillade i sjön pga av Felix, när han kom upp så ruskade han så på sig och det var inte jätte skönt att få en massa vatten på sig när man var solvarm... Så när mamma skulle hoppa undan så hon slapp bli nerskvätt så halkade hon och for rätt ner i sjön! Såg otäkt ut först, men hon klarade sig utan större skador. På bilden intill skakar Felix på sig och får mamma att göra snyggaste posen!

Mamma tar tempen på vattnet och Felix inspekterar så det hela går rätt till. Nyfiken i en strut!
Måste bara få lägga in en bild till när Felix försöker torka sig torr i ljungen som växte mellan klipporna, det var en syn kan jag säga! =)

Sen blev det till att snabbt ta sig in till stan för att börja förbereda mitt och Hannas födelsedagskalas. Mamma slog till på stort och bjöd på tre rätters! Och himmel så gott det var! Hon är fantastisk på att fixa till det, hur många skulle klara av att städa köket, och laga förrätt, varmrätt och dessert på en dryg timma. Plus att hinna göra sig själv lite fin med. Fast det ska ju tilläggas oxå förstås att pappa hjälpte till en hel del oxå.

Tror jag skriver om igår i ett nytt inlägg, blir så låångt annars! ;)

12 augusti 2007

Mariestad!! =)

Med nöd och näppe så klarade jag mig igenom tågresan hem till Mariestad. Det var snorigt värre och till råga på allt åkte jag på nåt skit med magen med, så igår när jag kom fram vart jag sängliggandes med magknip hela dagen. =(
Men nu, tack ock lov, mår jag riktigt bra!! Har först varit i kyrkan på förmiddagen och lyssnat till en barndomskamrat som predikade. Sen for jag hem och tog en tupplur medans mor och far övade med kören och efter det for vi allihop till Bäcken. Min mor är såå duktig på att sjunga, hon och en annan kvinna sjöng duett så jag fick gåshud på kroppen.
Nu ikväll har vi haft en riktigt mysig familjekväll, vet inte när vi allihop var samlade sist, lääänge sedan! Vi har suttit en lång stund uppe i Joppes rum och lyssnat på inspelningar som en kompis (Valle) till honom gjort, GRYMT duktig musiker!! Sen har ju min "lilla lilla" bror skrivit en låt, både text och musik och spelat in den i Valles studeo. Snacka om att man blir stolt i storasyster-själen, han är ju läskigt duktig den där ungen!! =) Med hans tillåtelse kanske jag kan lägga ut hans låt här, för den är verkligen värd att höras om och om och om igen... *ler*

Tänk att man kan ha en sån härlig familj, älskar de alla så oerhört mycket!! Nog för att vi kan gräla och träta på varann men när vi visar oss på vår goa sida allihop har vi det nåt alldeles fantastiskt kul ihop.
Klockan är alldeles för mycket nu så jag ska inte bli så långrandig. Tar bara och bjuder på några glimtar från idag.


Hanna i sitt esse när hos busar med vovvarna!

Två hungriga doggar

Mamma som ALDRIG blir fin på kort fick till ett kalas kort! =)

Vet inte om jag behöver skriva nån kommentar??

Käraste brodern

Ehum...borde man visa sånt här?? Mamma: "Neej inte idag, snälla inte idag igen!!" *skratt*

Kramkalas, eller Hanna ville att det skulle vara det i alla fall ;)

Felix är på tok för snäll, finnar sig i allt

10 augusti 2007

Aningens bättre

Jag tror att jag är liiite bättre idag, eller så är det att jag VILL vara bättre som det känns så... En klar förbättring är iaf att i natt är första natten sen jag blev sjuk som jag har fått sova utan att vakna av att jag hostat och snorat. Men febern består, det är inte så farligt mycket feber, men för några timmar sedan hade jag tagit två alvedon och sen tog jag tempen och då stod den på 38 grader...inte så bra kanske.
Har gjort lite nytta idag ändå, Felix har ju kommit hit från Vindeln idag och han hade massvis med tovor så jag har gjort en ordentlig pälsvård och klippt hans klor. Måste ju göra honom fin ifall att vi far hemåt ikväll.
Nej, har inte tid att sitta här mer nu, måste laga mat, åka ner på stan och köpa mitt minneskort till kameran som är undanlagt till idag och svänga in på apoteket och köpa mer näsdukar, nässpray och host medicin. Sen måste jag sätta igång med packningen. *pust*

9 augusti 2007

Är dödligt less...

...på att vara sjuk nu! Hade feber imorse så det blev till att avbryta arbetspasset vid lunch, orkade knappt stå upp. =( Tur i alla fall att det finns gulliga vikarier som ställer upp i vått o tort!
Känns ju inte så lovande med min hemresa imorgon kväll...vi får väl se hur jag mår då eller om jag ska behöva skjuta upp den. *ledsen*
Gjorde ett tappert försök att gå på Nolia mässan igår, men det gick sådär. Det var löjligt varmt ute och jag bara snörvlade och hostade hela tiden. Orkade inte alls shoppa nåt, till Andreas lycka ;) Eller jo, en namnbricka till Zenta blev det ju förstås, hon (eller är det mor o far??) har ju slarvat bort den gamla.

Nej, nu är det dax att lägga sig ner igen och tycka riktigt synd om mig själv....och hosta, och snörvla, och nysa, och låta ögonen rinna och ha förkylnings ont i hela kroppen... Förstår ni så ynklig man kan vara?!

7 augusti 2007

Hittat present nu

Jag släpade ner mig på stan till slut idag ändå, och jag tror att jag har hittat en riktigt bra present till Hanna. =) Var en mindst sagt spännande shoppingtur kan jag säga. När jag var inne på MVG Gallerian så började det tuta nåt hemskt och sedan en röst "Viktigt meddelande, viktigt meddelande. Brand har utbrutit i byggnaden, lämna byggnaden omedelbart!" Gisses så nervös man hann bli, blev en lätt panik bland alla och en väldig ström ut på gatan. Det kan inte varit så allvarligt eftersom alla kunde få komma in efter ett tag igen, men lite otäkt var det allt ändå.

Min hals är en smula bättre nu, den är inte lika svullen och hes längre, men ont gör den fortfarande. Dessvärre så har jag mått illa lite till och från i eftermiddag, hoppas det bara beror på att jag är lite trött.... Det är bara skit med mig idag =/

Nej, Felix sitter nedanför mig och frustar nu, det är HÖG tid för hans promenad nu.

Myntets baksida...

Nog för att det var helt underbart igår, men så här dagen efter undrar man ju om det var värt det... Jag har nämligen blivit dunder förkyld, min hals har svullnat upp så jag knappt kan svälja och är ordentligt hes. Är inte så farligt snorig, tack och lov (än ska jag väl säga...), men huvudet bankar på. Det är synd om mig!! =(
Det var tydligen inte bra att sitta och bli stekande varm i solen och sen bada länge och mycket i ett kallt hav. Är det inte typiskt att nu när man äntligen har några dagars sol och värme så kan jag inte åka ut till stranden idag. Blir till att ligga hemma och försöka kurera mig. Har skickat Andreas till Apoteket för att köpa alvedon och halstabletter. Är ju helt beroende av min röst på jobbet, om jag inte kan prata så kan inte A göra sig förstådd. Så vill det sig illa måste jag sjukskriva mig på torsdag och det vill jag INTE!!! Jaja, ingen ide att ta ut ngt i förskott. Jag får minnas gårdagen och hur underbart härligt vi hade det och hoppas på att min förkylning ger med sig snart.
Jag som var tvungen att fara ner på stan idag och fixa en present till syrran med, kanske jag mår en smula bättre i eftermiddag och kan ta mig ner en stund. *sucka*

6 augusti 2007

Kräftan Sara...

Är knallröd över hela kroppen ikväll... Men jag klagar inte det mindsta för min älskade sol och värme ha kommit tillbaka! *lycklig* Jag, Andreas och Felix har varit vid Norrmjöle havsbad och solat och badat hela dagen, helt fantastiskt underbart!!! Tur att det var rätt långgrunt, annars hade det nog varit vääldigt kallt i vattnet, men nu var det faktiskt skönt. Till och med Felix badade en del men det var efter en hel del övertalning och trugning. Badkruka! Ehum, ska matte säga som det tog MINDST en halvtimme för att doppa sig... *skratt*
Felix är helt utslagen nu, det tog på att leka med hundkompisar på stranden och att leta i sanden efter goda pinnar att tugga på. För att inte tala om hur jobbigt det var att hela tiden måsta hjälpa husse hitta sina fötter! Andreas grävde ner sina fötter i sanden och det gillade inte Felix alls så han var och grävde upp dem hela tiden. Hihi

Egentligen hade jag o Andreas tänkt grilla ikväll, men vet inte om krafterna räcker till det, framförallt Andreas är rätt trött nu efter att ha jobbat 5 nätter på raken och en hel strand dag och nu är han på golfbanan och tränar lite. Vet en gubbe som kommer däcka framför tvn ikväll!

Har ett bekymmer....och ett ganska stort sådant dessutom! Syrran fyller år snart och jag har inte den mindsta aaaaning om vad jag ska köpa till henne. Hur lätt är det när hon säger att "jag har allt" och "jag blir glad för vad som helst" *suck* Tycker mycket bättre om brorsan just nu, han vill han pengar insatt på sitt konto, perfekt!! =) Nåja, ska väl kunna hitta på ngt bra, får försöka ta mig ner på stan imorgon och reka lite. Jag är MYCKET tacksam för tips på vad man kan köpa åt en 21 åring.

4 augusti 2007

Goa släkten

Jag har en helt underbar karl!! När jag kom hem från jobbet i morses möttes jag av en skinande ren lägenhet. =) Han har gjort en jätte storstädning och tvättat två maskiner tvätt. Vad har jag gjort för att förtjäna en så fantastisk man?? *ler*
Det var första dagen på Nolia mässan idag och Andreas föräldrar och lite andra släktingar skulle dit, vi var medbjudna oxå men eftersom både jag och Andreas hade jobbat natt så fanns det inte ork. Men nu ikväll så får vi allihop till Droskan och åt grillbuffé, grymt gott! Och det smakar ju inte sämre för att man blev bjuden av svärföräldrarna.
Sen for vi till Andreas kusin och hans familj och tittade på sommarkrysset, mysigt. JAg är välsignad men en så fin svär-familj här uppe!! Är så glad i dem allesammans. På onsdag blir det en mini släktträff igen och ett besök till Nolia, längtar redan.
Är trött som en gnu nu, har inte sovit ngt idag utan bara legat o vilat i några timmar och det känns i kroppen nu... Känns lite drygt att behöva fara på jobbet kl 08.00 imorgon *pust* Men de har ju iaf lovat riktigt fint väder så då kan vi ju sitta ute på altanen och ha det bäst på eftermiddagen. =)
Natti natti

2 augusti 2007

Fullt upp

Har varit en låång dag idag. Gick upp rätt tidigt för att kunna fara ner på stan tidigt och norpa åt mig en drop in tid att klippa mig. Men morgonbestyren tog sin lilla tid så när jag kom ner på stan kl 10.50 så var alla tiderna för dagen redan uppbokade och jag hamnade på reservlistan. Trodde inte att jag skulle kunna få ngn tid så jag gick en bra stund på stan istället och shoppade två grymt snygga toppar och lite annat smått o gott.
For hem kl tre och gick ut med vovven och skulle just till att börja med maten då de ringde från Salongen och sa att jag kunde få klippa mig. *jiihooo* =) Hanns inte med att göra någon mat så åkte ner på stan och åt en sallad och blev snygg i håret, sen blev det ett stopp i mataffären på hemvägen och nu är klockan snart sju och jag har precis kommit hem.
Dessvärre kan jag inte ta det lugnt än, måste laga mat så jag har matlåda tills imorgon och Felix behöver duschas *sucka* Jag är ju helt slut redan nu... Men ska inte klaga har haft en jätte mysig dag och är på strålande humör. Ända molnet på himlen är att jag inte får ha min älskling i min säng inatt för han ska jobba. Tur att jag har Felix att gosa med!!
Nej, har inte tid med att sitta här längre. *back to work*

1 augusti 2007

Födelsedag

Har varit en väldigt lugn och skön dag idag, med mycket mys med mina båda gospojkar *kär* Är alldeles vansinnigt trött nu så det blir inte så många rader ikväll, men är helt klart nöjd med min dag! =)