30 april 2011

Tummen ur - II

  PÅSKAFTON

På tidig lördag förmiddag stuvades en mormor & morfar, moster & morbror, mamma & pappa och en Maja in i två bilar. Av märket Volvo, för den som undrar. Kosan styrdes väster ut med mål Vindeln. Vi var nämligen bjudna till farmor och farfar för att fira påskaftonen tillsammans.


Vi möttes av ett särdeles STRÅLANDE vackert väder - klart årets bästa dag hittils. Varma sommarvindar smekte kinden, lekte i håret och solens strålar värmde gott och  målade välkomnade fräknar på näsan. (Den målade mig även knalligt röd på bröstet och armarna, men det hör inte hit.) Helt fantastiskt! 

Förutom när vi åt av svärmors ljuvliga, ljuvliga påskmat, spenderades hela dagen utomhus. Den sprillans nybyggda lekparken som anlagts rakt över gatan, blev ett favvoställe för Majan.



Det är fint att morbror har barnasinnet kvar.

 Men det var visst lite svårt att komma därifrån? ;)

Tut tut, nu kommer jag!

 Swiisch!

 Ni aanar inte hur roligt det är att åka kana! :)

Ett besök i Vindeln - i synnerhet med nämda ljuvliga väder - är inte fullkomligt utan en promenad till Kvarnen nere vid älven. 

 Hon är inte bara mormor - hon är min bästis!

 Dånande vårflod och vårfriska vindar. Som gjort för lite romantik.


Tillbaka hos farmor och farfar igen var det dags för årets påskäggsjakt! En viktig tradition som inte får missas på några vilkor. Morfar skickades ut i trädgården med uppdrag gömma ägg.

Men, vad nu - ett påskfirande utan påskkärring?? Mormor skakade på huvudet åt den slöa modern som inte planerat någon utklädning för barnet. Snabbt åkte både huckle och förkläde fram och farmors sminklåda länsades på rött läppstift och svart kajalpenna. I en handvändning förvandlades Maja till den sötaste påskkärringen i hela västerbotten - allra minst! (Rent objektivt och opartiskt, naturligtvis.) Moster råkade visst bli en kärring hon med - av bara farten. Hoppsan! ;)

 Du och jag, moster.

 Finast

 Men - vad har du på näsan moster?

 Äggjakt i full gång.

 Morfars gömställe var klurigt och krävde en funderare för att komma åt godsakerna.

Ägget är hittat!
HURRA! ropar vi, "Smussit!säger Maja med avsmak, och ryggar tillbaka. Mamma fick lov att plocka bort några av löven innan fröken fräken ville plocka upp det.

 Sanningens ögonblick.. Spänningen är oliiiidlig.

 Innehållet fick med beröm godkännt. Mormor vet minsann vad en Maja vill ha; guldpengar, bilar, nyckelpigor och en hare - rubb och stubb i choklad.

 Hej lilla vän, trevligt att råkas.
Hoppas att du inte tar illa vid dig om jag skulle råka ta en tugga eller två av dig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar