19 april 2011

Jag klandrar inte den som orkar läsa det här. Du är förlåten.

Jag har varit produktiv, utav sällan skådat slag idag. Tur att jag varit ledig, vem hinner jobba?? :)

Det började med en promenad till dagis. Vanligtvis smärtfri och enkel, men över en natt vill hon inte gå dit. "Maja om dagis nää, vill inte!" Därför fick jag för första gången sedan hon började på dagis för ett år sedan känna på hur det är att lämna ett förtvivlat, hjärtskärande skrikande barn.

Det är lika bra att erkänna direkt, jag klarade inte av det.

Tankar som att jag kanske skulle ta hem henne igen for genom huvudet. Men sansade mig och det blev en halvtimme mys vid sandlådan istället. Då hade hon hunnit lugnat ner sig och vi bestämde att göra smärtan kort - favvofröken tog henne i famnen, jag sa ett snabbt hejdå och puss. Sen gick vi resolut åt varsitt håll och då var det inte en enda tår som föll. Skönt! Mest för mig som i så fall skulle gått hela dagen med en klump i magen och må illa för att jag övergett mitt förtvivlade barn.

Nåja, Nog om detta.

Övrigt jag gjort idag:

Dammat överallt - ni vet de skrymslen och vrår som man alltid glömmer annars - fixat!
Dammsugit lägenheten två gånger, känner ändå ett o annat fint sandkorn som undkommit snabeldraken. Nedrans den norrländska våren!
Skurat golven ett varv - å sen ett par varv till i två av rummen.
Renbäddat i både vår, Majas och i gästsängen (där moster å morbror ska sova snart!).
Tvättat lakarna från ovanstående projekt - två maskiner - plus annan smutstvätt - tre maskiner. Puh!
Strukit alla mina dukar.
Sytt upp vardagsrummets gardiner. (Som fått hänga uppe i dryga 2 månader och varit 25cm för långa.. Praktiskt? Inte så väldans. Rekommenderar det inte.)
Städat undan i min vagn på toaletten, som sett ut som kriget i en evighet. Och det tog just en evighet att få den att se respektabel ut igen. Har aalldeles för mycket smink å prylar..
Sprungit tre varv i trapporna med händerna fulla med div skräppåsar och dumpat dem i sophuset.
Sorterat i bland Majas leksaker och ställt ut i förrådet.






Sen var det hämtning på dagis, som blev en trevligare historia än tidigare. Hemma skulle det göras påskkort på löpande band och efter det kastades ungen i badkaret - själv, surprise, suprise, passade jag på att städa toaletten och vika tvätt. Vidare med middag och nattning av barn - som TACK GODE GUD - fortfarande går lätt och smidigt.

Eftersom det bara var SKIT på tv passade jag på att göra i ordning för att sy upp mina jeans. Men när jag mätt, klippt, fållat å nålat tog jag slut. Kaputt. Vad jag ligger vaken å skriver ett supertråkigt månster långt inlägg så här dags vill jag helst att ni inte frågar mig om.





- Posted using BlogPress from my iPhone


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar