26 mars 2010

Solstrålen

Solen har lyst med sin frånvaro i Umeå idag, diset har legat tungt och fukten har krypit in på bara skinnet när man varit ute. Burr! Tur för oss att vi har en egen liten sol här hemma som lyser upp och värmer vår tillvaro. Här hjälper hon till med middagen. Eller underhåller kocken i alla fall. =)
















Medan jag diskade undan hittade Maja sin älsklingspryl.

Få in barnkanalen lyckades hon med oxå. Sicken onge! =)

25 mars 2010

Våffelmys på kvällskvisten

Vad kan vara bättre än nygräddade frasiga våfflor med grädde och sylt som intages tillsammans med goda vänner? Inte mycket enligt mig. Här är vår kalaskväll i bilder. Ganska många sådana...


Maja lånade storsint ut sin stol till Adam


Mätta och belåtna - hoppas jag! =)


Så här glad blir man när man får besök.


Beundrar sig själv på fotona i kameran.


Magda är en hejjare på bus


till en tjejs fnittrande förjtusning.


En klapp på huvvet ska han ha!


Kolla kompis, snart kan jag springa ikapp med dig!


Strax innan läggdax betyder bus i blicken och full rulle!


Mera Magda, meera!


Att bli kittlad är ett utmärkt kvällsnöje


trots att man nästan dör av skratt!


Kom snart och lek med mig igen!!

21 mars 2010

En visa och lite shopping

Tomtegubben som hade snuva
av Felix Körling

En liten tomtegubbe satt en gång
vid stugan sin uppå en tuva,
han tyckte dagen var så fasligt lång,
han satt och vände på sin luva.

Usch, han frös och han nös,
atschi, atschi, atschi, prosit!
Usch, han frös och han nös,
stackars tomtegubben hade snuva.

Men tomtegumman sade: Vad står på?
Du skrämmer både mej och katten,
till doktor Mullvad ska du genast gå,
så att vi kan få ro till natten.

Gör dej fin, gubben min,
atschi, atschi, atschi, prosit!
Gör dej fin, gubben min,
och tag på dej söndagshatten.

Och gubben gick till doktor Mullvad in,
som bodde under björkestubben,
och doktorn laga genast medicin,
som han tog fram ur källarskrubben.

Hoppsansa, nu blir jag bra!
Atschi, atschi, atschi, prosit!
Hoppsansa, nu blir jag bra,
det nös jag på, sa tomtegubben.

Visst kommer ni ihåg den visan? Byt ut tomtegubben mot Sara så har ni mig i ett nötskal. Önskar bara att jag oxå hade en doktor mullvad som kunde bota mig med sin medicin. Själv får jag nöja mig med att tröstshoppa på Tradera. Funkar rätt bra det med i och för sig! =)

Här är mina kära fynd.



Sara med röda mulen..

Vill bara flika in att gårdagens bloggrubrik är en av Majas kära dammsugares repliker =)

Så här med facit i hand var det nog inte så klokt att köra på så fullt i fredags, min förkylning greppar bara ett hårdare tag om min kropp för var dag som går. Mitt huvud känns som en medicinboll, kroppen gör ont överallt och jag hostar, nyser och snyter. Jag kanvikariera som renen Rudolf, min näsa är i alla fall lika snygg som hans. :) Det är en ynklig stackare till bloggerska idag och som helt har tappat sin tappra sida som inte tycker synd om sig själv. Det ÄR synd om mig nu!!

20 mars 2010

"Är det där ett fluffigt djur? Nää, det är bara en dammråtta!"

Tidigt i morse tyckte Maja att det var hög tid att snygga upp här hemma så hon hämtade sin dammsugare för att göra något åt saken. Fram tills inte så länge sedan har hon varit rädd så fort den har börjat låta, inget som jag och Andreas har lidit av ;), men nu hojtar hon högt av frustration om vi haft mage att stänga av ljudet!

Jaa du moster, hämden är ljuv... du anar inte vad för ljudliga mardrömsleksaker vi kommer att köpa till era kommande ungar!! :-D

Tacka vet jag morbror Joppes häst. Tyst leksak = bra leksak!

19 mars 2010

Godnatt

Jag har försökt ignorera bort min förkylning idag genom att sätta mig själv i arbete. Jag har sprungit på stan och köpt gardintyger, present till mamma och lite påskpynt, sen har jag storstädat, tvättat och sytt gardinen till köket. Puh! Undrar just om det var rätt strategi för jag känner mig inget vidare just nu... det får visa sig imorgon helt enkelt. Men ska jag vara ärlig så tycker jag inte speciellt synd om mig själv. Det finns många som har det värre, som lille Lulle till exempel. Huga för lunginflamation! Sänd gärna en bön för Sundholmarna i dessa slitiga sjukdomstider.

Någon bild på gardinen orkar jag inte med idag, lovar att återkomma med det. Kanske efter att jag har sytt matchande duk, grytlapp och kuddar =) Kan i alla fall meddela att det faktiskt blev äppeltyget ändå, kom på att det går att ha det liggande och då var det inga problem att få längden att räcka till.

Nästa anhalt - Sängen.
Natti natti

Hör upp!

Glöm inte att boka din biljett till Samuel Ljungblahds konsert. Ticnet har precis släppt biljetterna nu, gå in HÄR för att säkra din plats i Umeå!

Och hör av dig till mig efter att du bokat den så slår vi följe dit :-)



"Sveriges hetaste soul- och gospel sångare ger sig ut på sin första egna turné. Med en kritikerrosad ny CD i bagaget och med sitt eminenta band (The Snowfling Staff Band) och kör kommer de att bjuda på en svängig show av sällan skådat slag!"



18 mars 2010

Slut som artist

Det var länge sedan jag var förkyld, men nu är det tydligen dags. Skallebank, svullna och onda halsmandlar och en irriterande förlamande trötthet. Jag går inte med på det här, jag tänker bli frisk omedelbart. Har inte den minsta lust till att ligga sjuk i helgen, så nu går jag och lägger mig och sover bort det onda och vaknar och tar nya friska tag imorgon!

Natti natti

Vill du följa med?


Bilden är lånad från www.samuelljungblahd.com

Soulkungen kommer till stan, hurra!!

Den 5 maj håller Samuel Ljungblahd konsert i Östras aula och jag ska NATURLIGTVIS gå och lyssna. Men upplevelser ska delas. Finns det någon själ som är lika Ljungblahdsfrälst som jag och som vill hänka på? Kom igen nu! :-D

17 mars 2010

Mysdygn i skogen med havsutsikt

Lägg därtill fina vänner, god mat och världens charmigaste kanin.

Jag och Maja är två lite småtrötta men mycket glada själar efter en härlig vistelse hos Camilla och barnen. Jag har njutit av timmar med tjejsnack med min fd sambo (det var tider det! :-) ) medan Maja har haft rasande roligt med Elias och Isabella, hon har lycksaligt lekt med alla deras fina och spännande leksaker. Det är härligt att se hur hon mer och mer uppskattar kompisar och kan leka tillsammans med dem. Hon var lite försiktig i början och blev lite förfärad nar Elias och Isabella virvlade förbi, men så snart hon blev varm i kläderna hängde hon på efter bästa förmmåga.
De har haft jätte roligt ihop och kommit otroligt bra överens, det klart att det blev en och annan viljornas kamp, men oftast samsades de fint om leksakerna. Bella tog sin lillkompis under sina vingar och kom springandes med både nalle och snutte varje gång Maja blev ledsen och Elias var så stolt över att få låna ut sitt rum till Maja.


En av de stora favoriterna - spisen.


Det här är vad som står högst upp på önskelistan just nu!


Elias hjälpte gärna till och visade hur maten skulle lagas


Världens gosigaste Bella och myspysisen Trassel

En annan av storfavoriterna. Hon vaktade bilen som en hök och hojtade "miii, miii!" (min, min!) om Bella eller Elias kom på tanken att ta hennes(??) bil. Skrotfian... =)

Dessa två trollungar i kombination med Camillas mat har verkligen ett gott inflytande på vår dotter. Förra gången vi hade ett mysdygn ihop åt Maja i massor och gjorde likadant den här gången. Hon slukade till och med en sur apelsin, jag är helt övertygad om att det var för att Bella bjöd på det! Kanske kan få låna dina små ibland så vi kan göda upp vår tös lite, vad säger du Milla?? =)

15 mars 2010

Sovstudie a la Maja

Tack gode Gud för spjälsängen, utan gallren hade vår lilla tös trillat ur sängen en gång i kvarten, minst. På ca 3 minuter hann hon med bla dessa, mer eller mindre, bekväma stilar. Tokfian! Men hon sover gott och det är det viktigaste. Imorse gjorde hennes megalånga sovmorgon oss rent av oroliga för om hon levde. Klockan den bara gick och gick och det var knäpp tyst inne hos Maja. Först klockan tjugo över nio(!) kom det välbekanta morgonjollret. Skönt för min del som fick med mig en pigg, glad och utvilad tjej till kyrkan, toppen!

Färgerna är det lite si och så med, det är en utmaning att fota i ett mörkt rum utan blixt eller stativ.










13 mars 2010

Lekstuga dagen lång

Det har varit fullt hus och full rulle här hemma idag. Först hade Maja besök av sin nyvunna söndagsskolekompis Désere (som till vår glädje bor granne med oss =)) här tillsammans med sin mamma på lunch och fika. Han är två månader yngre än Maja och så söt att man bara vill äta upp honom! Désere blev nog lite kär för Maja fick oändligt många kramar och Maja bjöd tillbaka med att visa alla hennes fina halsband, och fick honom lika frälst i dem som hon. Förstå vilket radarpar de kommer att bli i sandlådan i sommar! =)

Vi hann inte mycket mer än vinka av dem förren nästa laddning kompisar kom. Det var Elias och Isabella med deras båda fina föräldrar som var hitbjudna på middag och fika. Bella blev störtkär i Felix (men vem kan motstå honom?? ) och letade efter "vovvov" så fort han försvann ur siktet.

Innan middagen var jag iväg på Maxi med Camilla och barnen och Andreas var hemma med Maja. I vanliga fall när det blir alldeles tyst och stilla vet man att Majabus har något lurt för sig. Därför blev Andreas lite full i skratt när han möttes av den här synen när han skyndade sig att kolla vad vår dotter hade för hyss för sig.


Hon satt i skräddarställning i vagnen och hade en mysstund med sig själv


Som vanligt när Maja kommit på något nytt blir Felix lite nervös och håller sig i närheten.


Spana in den blicken, haha!


Maja somnade som en klubbad ikväll, det tar på att ha gott om fina vänner.

12 mars 2010

Skit oxå!

Jag mätte precis köksfönstret och insåg att äppeltyget inte är brett nog, det är bara 140 cm och jag behöver 147 cm plus sömsmån. Fyy så tråkigt! =(

I valet och kvalet

Efter det lyckade gardinprojektet i Majas rum spirar inspirationen och jag har fått blodad tand. Näst på tur står köket. Vi har - äntligen! - fått tummen ur och klätt om kökssoffan och nu vill jag vårfrächaupp resten oxå. Vi var på stan idag för att kolla på tyger, ja jag fick med mig Andreas på det utan mindsta knorrande eller suckar, det är en rasande bra karl jag har. Jag fastnade jätte mycket för ett läckert tyg som Andreas tittade en stund på under tystnad med ett lite skeptiskt leende på läpparna. Det var väl inte riktigt det han hade tänkt sig. Men min fina gubbe sa att om du verkligen vill ha det tyget så köp det då. Dock har hans tveksamhet smittat mig lite... Här ser ni tyget. På bilden ser mönstret lite rörigt och "plåttrigt" ut, men det är väldigt stormönstrat så det upplevs - inte av mig i alla fall - som rörigt. Vad tycker ni? Skulle vilja sy grytlappar av samma tyg och köpa ett enfärgat limegrönt tyg till duk.

När vi ändå har en frågestund, är det någon som vet om man kan spraymåla på en redan målad yta? Behöver man rugga upp ytan innan för att färgen ska fästa? Och är det lika slitttåligt som när man målar med pensel? Jag längtar nämligen efter att få byta ut den tråkiga smutsgrå/beigafärgen på kökssoffan till vitt. Det är verkligen farligt att börja göra om och skaffa nytt till lägenheten, det skapar mersmak! =)

11 mars 2010

Här bor jag!


Visst är gardinen mamma sytt fin? Själv är jag helnöjd (och mamma med :-) )


Ängeln fick jag i doppresent av pappas fastrar och farbröder.

Min stora kärlek.


Här spenderar jag mycket tid må ni tro

Så där ja, det var hela rummet det!

10 mars 2010

Vad är det för en dag

..är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Mammas födelsedag, hurra hurra hurraaa!

GRATTIS älskade lilla mamma på din dag!


En naturälskande..


livsnjutare av högsta klass


och världens finaste mamma och bästa mormor!


Händig..


och strålande vacker. Det är min mor det!

Längtar efter att ni ska komma upp hit så vi får fira dig ordentligt. Nedräkningen har börjat, bara tre veckor kvar... Hurra!

Puss på dig och ha en fantastisk dag!!

9 mars 2010

Hemstickad mespropp

Det här är kontrasternas lilla fröken. Innomhus är hon stundtals en livsfarlig våghals. Hon kan springa i soffan och kasta sig frammåt/bakåt/sidledes på vinst och förlust med full förtröstan om att hon inte ska trilla ner. Ju räddare jag blir och kastar mig efter henne för att fånga upp i fallet destu lyckligare och vildare blir Maja. Det är bara änglavakt att hon inte trillat och slagit sig sönder och samman än.
Annat ljud i skällan blir det utomhus, det är inga problem så länge hon slipper gå själv, i vagnen, pulkan eller famnen stortrivs hon. Men tvingas hon stå på egna ben fryser hon till is, det är ju så rackarns otäckt med ojämn snö och hal is! De senaste dagarnas värme och sol har tinat fram lite barmark här och där och då går det bra, men bara tills hon får syn på lite is.

Visst är hon kolossalt söt i gammelmormors kofta och gammelfarmors mössa och halsduk??


Eländiga mamma som tvunget ska ha mig på backen bara för att få sig ett "dagens outfit" foto. Snacka om onödigt!
Själv gjorde jag tappra försök att vinna sympatier hos min far genom att se så olycklig ut som jag bara kan. Och vips så kom han till min räddning!


Nemas problemas där det är snöfritt!


Men vad är det här??


Nää du, här drar jag min gräns.

Bärhjälp, tack!

Äntligen på trygg mark igen inne i hissen - det vill säga det är tryggt fram tills man ska ut genom dörren och måste gå över glipan i golvet... Huu så läskigt!