11 juli 2007

FÖRLOVNING!! =D

Äntligen!! Som jag har längtat efter den har dagen, att ha en glänsande ring på mitt finger och en lika glänsande fin ring på Andreas finger. Är lycklig som aldrig förr!!

Men för att ta det hela från början. Vi for till Luleå i söndags för att göra en minisemester och för att göra vår förlovning till något speciellt. Vi har ju haft strålande sol så länge och vi trodde att vi skulle få toppen väder, men icke sa nicke! Var mulet hela tiden och rätt så mycket regn, men vi hade en fantastisk semester iaf.
Vi bodde på ett litet vandrarhem mitt i stan och med bara 200 meter till havet.
På söndagen när vi kom åkte vi till världsarvet Gammelstadens kyrkby, jätte mysigt ställe med pyttesmå gamla fina hus. Intill ligger ett friluftsmuseum där det för dagen var en thai festival. Mycket dans och musik och fina konstverk att titta på. Sen var det en hel del djur och gamla byggnader från förr och kryddgårdar. Vi hade tur och klarade oss från regnet under tiden vi var där, men så fort vi satt oss i bilen för att fara hem kom det.
Vi var lite sega efter bilresan upp så vi for hem och tog en eftermiddags lur och sen tog vi bilen och åkte på lite sightseeing runt stan. Vilken fantastisk stad Luleå är!! Är helt förälskad i den, har full förståelse för att mamma o pappa var på väg att bli kvar där uppe.
På måndagen gick vi först på stan och kikade i affärer, köpte oss ett par fina champagneglas till kvällens förlovning och en picknickfilt. Sen for vi och köpte jordgubbar, wienerbröd och choklad. Sen var det hem för att packa picknickväskan och ta med paraplyet, för det duggregnade... Strax nedanför vandrarhemmet låg en mysig liten park invid vattnet där vi slog oss ner. Champagnen hade vi med oss hemmifrån, den köpte vi när vi var på vår första gemensamma (och enda en så länge med) charter resa i Bulgarien. Den har stått och väntat i vinhyllan på något riktigt speciellt och stort att fira.

Vi dukade upp våra läckerheter och jag fotade som en liten tok för att föreviga det hela =)






Så satt vi där tittade varandra djupt i ögonen, log och jag trodde jag skulle spricka av lycka! Andreas öppnade champagnen, eller den öppnade sig själv för nästan med en gång han tagit av ståltråden som håller korken på plats så sa det PANG (!) och korken for iväg och långt ut i vattnet! Som tur var så bubblade inte champagnen över iaf.

Vi han precis byta ringarna innan det började små regna lite igen, då tog vi upp Andreas stora golfparaply och myste under det. Ganska härligt att sitta och kura ihop och dricka champagne samtidigt som man hör hur regnet smattrar över huvudet och titta ut över skärgården...

Efter två timmar började vi bli lite frusna och stela av att sitta på backen så då gick vi hem för att byta om och gå ut och äta. Vi hade sett ut en restaurang påt nere vid hamnen som hade rykte om sig att ha riktigt god mat. Så vi gick till BBB (Bistro Bar Brygga)
Och vilken mat de hade!! Det var det godaste jag ätit på år och dar, om inte det godaste någonsin! =)
Jag åt halstrad laxrygg med kantareller, blåmuslor, dill, schalottenlök och färsk potatis och Andreas åt cajunbiff med chipottle aiole, rostad tomat- och örtsallad med friterad potatis.

Visst ser det helt fantastiskt gott ut?! Men det bästa av allt kom till desserten.... Hör här, vitchokladsoppa med färska jordgubbar, hallonsorbé och färska vinbär. Det var det mest ljuvliga jag ätit i hela mitt liv, soppan var kall och härligt krämig. Munnen vattnas på mig bara jag skriver om det!
Men det är tur att man inte förlovar sig varje dag för det var inte så billigt...men värt var enda krona! =)


På tisdagenblev det minsann ingen sovmorgon, kl 7.20 ringde klockan och då var det upp och in i duschen, packa, städa och äta frukost. Sen åkte vi ner till hamnen för att åka på en tur ut i skärgården, även nu var det mulet och regnet hängde i luften, men det var nästan inget dis alls så sikten var klar.
På vägen ut ur hamnen så fotade jag parken där vi förlovade oss, har märkt ut stället med en pil. (Behövs nog att man klickar på bilden för att kunna se pilen, den vart visst lite liten)


På vägen ut så stannade vi först vid Klubbviken på Sandön sedan vidare till Junkön och Kluntarna för att till sist stanna i två timmar på Småskär en av de yttersa öarna i skärgården.

Först blev vi lite besvikna för på vädret på morgonen hade de lovat uppehåll och sol ute i skärgården, men när vi la till vid bryggan på Småskär så var det grått och regnade. Lagom kul tänkte vi att behöva vara ute i regnet och äta och bli kall... Men så fel vi hade!! När vi gått iland hittade vi en liten stuga som var öppen för allmänheten. Den hade en vedeldad bastu på ena sidan och där vi var fanns det bord, bänkar och en liten vedeldad kamin. Perfekt!! Så där dukade vi upp en festmåltid med duk, servetter och levande ljus. Tur man är förberedd! =) Åter igen satt vi och myste med smattrande regn och vidunderlig utsikt. Vädret är inte alltid allt, det kan bli nog så mysigt, om inte mysigare med lite regn!
När vi var färdigätna gick vi på en rundtur på ön och kollade på den vindpinade skogen och alla fina blommor. Härligt!
Pust, det blev ett lååångt inlägg idag! Så går det när man har mycket att berätta. Finns många, många fler bilder, men den som är nyfiken på mer får snällt komma hit och plinga på dörren och be att få sig en titt i albumet!




3 kommentarer:

  1. Vad varm om hjärtat man blir! Och hur ni tittar på varann... så skönt! ;) Grattis grattis! :D Är helt lycklig för er. En kram

    SvaraRadera
  2. Hej Sara!

    Körkompisen Therese här - snubblade över din blogg när jag googlade på Snowflake singers.

    Stort grattis till förlovningen! Håller helt klart med om att Luleå är en romantisk stad. Som av en slump gifte vi oss nämligen i Gammelstads kyrka i juli för två år sedan och hade festen ombord på en båt som kryssade runt i skärgården.

    Lycka till med allt framöver!

    SvaraRadera
  3. grattis
    jättefina bilder från 'nordens metropol' :)

    SvaraRadera