9 november 2011

Som en fontän - men inte lika angenäm

Maja har ett tag gått och haft en smygförkylning liggandes och lurat i kroppen. Lite snor här. Lite hosta där. Lite ont i kroppen här. Det kommer och går i små doser och har inte påverkat henne nämnvärt.

För två dagar sedan sprang hon och föll handlöst med tänderna först och läppen kom i kläm. AJ! Tack och lov sitter tänderna stabilt och fint, men jacket i läppen har resulterat i dålig matlust. Inte så konstigt med tanke på att det gör ont att få mat i såret och att det dessutom skaver mot tänderna när hon tuggar. Stackarn!

Min teori är att hennes fattiga matintag har gjort henne sårbar och förkylningen som legat och grott fick fäste och blommade upp.
Ikväll hostade och snorade Maja och var ledsen över att hon inte kunde somna. Vi riggade upp med Molipect, Alvedon och näsdroppar. Det här kirrar vi!

Andreas är kungen på att få Maja att ta sina mediciner. Så efter flertalet misslyckanden från mig tog Andreas över. Har har en närmast magisk förmåga att lugna Maja och få henne förstå att hon måste ta medicinen för att bli bättre. Så också denna gång.

Efter många om och men fick han ÄNTLIGEN i henne all hostmedicin. Då kontrar flickan med att demonstrera vad hon tycker om Molipect: Pappa fick en kaskadkräkning rakt i ansiktet och över halva kroppen.

Jag tror inte på maginfluensa, men har lovat Maja att sova inne i hennes rum inatt. Hoppas på en lugn och skön natt så vi båda får den sömn vi behöver.

Natti natti!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar