5 mars 2011

Maja tipsar

"Låna fån!" är en vanligt förkommande fras här hemma. Ofta får jag avleda henne med något annat för det går ju inte an att en 2,5 åring få sitta och spela mobilspel hur mycket som helst. Men det finns faktiskt riktigt många trevliga spel som är både roliga och lärorika och de har varit en livräddare under långa bilresor eller andra situationer där det är skönt att ha något att muta henne till lugn och tystnad. =)
Maja är helt såld på dessa spel och manövrerar sig med van hand mellan de olika programmen. Jag tänkte tipsa om hennes favoriter.

Själv har jag en iPhone, men jag är helt säker på att samma program finns även för android.



Vinter på Barnens Bondgård
Är ett bildspel med fina vinterbilder på olika djur man hittar på en bondgård. En mysig berättarröst som talar om de olika djuren på bondgården, vad de heter, hur de låter, vad man har för nytta av dem och det varvas med några sånger. Det är ett lugnt tempo och har en trevlig effekt där det går att skapa snö när fingret dras över skärmen. Själv njuter jag av det bekanta med att berättarrösten klingar på västgötska. =) Det här är min stora favorit.




Stora Pekboken
Har massvis med bilder i olika bilder man bläddrar mellan manuellt och får höra vad det är för något när man pekar på skärmen. Har två spel, ett memory som Maja inte har fastnat så mycket för än och även ett Hitta spel där man ska känna igen olika djur och saker.




 Mina Första Ord
Består av två olika lägen. I det ena bläddrar man i mellan olika bilder och får höra vad de heter när man pekar på föremålet. Det andra är ett frågespel där en röst frågar "Kan du hitta ...?" eller "Var är ...?" och när man pekar på rätt bild får man ett uppmuntrande "Jättebra!" eller "Toppen!"





Bondgården & Savannen
Är två likadana spel som är uppbygda som samma sätt som "Mina Första Ord". Där visas de olika djuren som finns på bondgården respektive savannen och har ett frågespel där manska hitta det djur som efterfrågas.





Talking Santa & Talking Tom Cat
"Tompe!" och "Tatt!" är finfina filurer som står högt i kurs hos Maja. De båda härmar när man pratar med dem. Tomten delar ut massvis med paket, men bara om man är snäll för om man har varit för hårdhänt med honom stampar han på paketet och slänger iväg det.
Katten spinner när man klappar honom men tjuter i högan sky om man råkar klappa till för hårt. Man kan bjuda honom på ett glas mjölk eller en liten fågel och få honom att fisa, bland mycket annat.





 Talking Roby, Talking Hippo & Talking John
Det här är samma slags filurer som de ovan, de härmas när man pratar och få att dansa, skratta eller föröka(!) sig.




Peekaboo Barn
Var det första spelet som fångade Majas intresse. Det är en stängd lada som skakar och man hör ett djurläte, när man knackar på porten öppnad den och man ser vad det var för djur som lät innan och får höra en gång till. Den finns med tal också men dock inte på svenska, tyckte att det blev onödigt förvirrande att höra de engelsa namnen på djuren så har tagit bort den inställningen.



I Hear Ewe
Ett spel där man kan välja mellan tama- och vilda djur samt olika fordon. När man pekar på bilden växer den och man får höra hur den låter. Även här finns det med engelskt tal till, men det går att ta bort och bara ha lätena kvar.


Så där ja, håll till godo!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar