25 mars 2011

Fortsättning följer

Mitt besök på vårdcentralen igår resulterade i en akutremiss till röntgen på grund av en misstänkt bihåleinflammation. Det blev en dryg dag med nära fyra timmars väntan på lassa. Det slutliga utlåtandet blev att det inte (tack och lov) var någon inflammation i bihålorna, utan de var bara ordentligt svullna. Därmed inga nya medikament eftersom det enda som hjälper är den kortisonspray jag redan har.

Det verkar helt enkelt som att jag råkat ut för en ovanligt kraftig och elak förkylning och fick de uppmuntrande orden att det kan ta många veckor innan jag börjar känna mig som vanligt igen. Bara att gilla läget.

Men måste få ta av mig hatten för personalen på Mariehems vårdcentral. Jag fått ett fantastiskt bra bemötande, alltifrån de sköterskor jag haft telefonkontakt med, till de båda läkare jag träffat. Alla har varit toppen, lyssnat och tagit mig på allvar. Det känns riktigt skönt att jag är ordentligt utredd och vet både vad jag har och inte har. Gör mycket att slippa ovisshet och oro. Nu ska all energi läggas på att bli bättre.


- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

  1. Jag vet hur det är att vara förkyld länge. Jag har varit dålig i två månader men är nästan helt tillbaka nu. Har dock mindre positiva möten med vården än du för detta, men det behöver jag inte tänka på nu längre. :) Önskar dig verkligen hälsa och ork att stå ut när det känns segt.

    SvaraRadera