30 juni 2007

Skön dag

Är en härlig dag idag, solen skiner och det är bara några moln på himlen. Det är för en gångs skull precis lagom varmt. =)
Har varit ute på en lång promenad med Linda och Felix, gick på Mariehems ängarna och Felix jagade änder och gäss vid dammen. Sen kom det en pappa med en ca 8 månaders kille i vagnen och han (barnet) blev jätte förtjust i Felix och blev eld och lågor när han fick komma ur vagnen och klappa Felix. Är så stolt över min hund, kan ju vara lite less honom för att han hoppar mot alla när han hälsar, men när det är barn så är han såå lugn och fin. Han satt snällt och lät lill-killen klappa och jollra på. =) Det sötaste jag sett på länge!
Sen gick vi förbi fårhagen, alltid lika spännande, både för fåren och Felix, och matte!! *skratt*
Har fått så fina blommor på altanen, de växer så det knakar och nyss så blommade en av mina gröna växter som jag inte trodde kunde blomma en gång! Super söta blommor, se här. ^
Mamma kan du tala om för mig vad det är för blomma??

Sen måste jag ju få visa resten av mina blommor med, är en smula stolt! Inte mindst över min rosa pelargon som fullkomligt exploderat med blommor! =)

Semester! =)

Var några dagar sedan jag skrev nåt nu, så här kommer en uppdatering:
Jag har äntligen fått min efterlängtade semester! Fast det känns lite snopet att inte få åka till jobbet på tre veckor, känns som om jag precis börjat jobba och nu är man ledig. Faktiskt så jag saknar A och assistenterna... Men det är ju sannerligen ett lyx problem! =)
Har bokat ett vandrarhem i Luleå för vår mini-semester, har hittat ett mysigt litet ställe som drivs av en jätte gullig kvinna. Sen ska vi åka på en kryssning ut i skärgården och bara mysa. Längtar....
Sjungningen på kajen i tisdags gick över förväntan bra, var lite osäker på hur det hela skulle gå eftersom vår ordinarie dirigent inte kunde vara med utan en annan tjej i kören hoppade in i hennes ställe. Men både hon och resten av kören gjorde ett mkt bra jobb! Sen gick de flesta av oss ut och åt på News, trevligt värre.
Onsdagen spenderade jag tillsammans med Erika på stan, jag som inget skulle handla kom hem med två linnen, en tröja, två diadem, ett hårband och en bok.... Illa!! *skratt* Inte bra att ha så bra shopping kompisar *S* Inte begriper jag varför vi varit så dålig på att träffas, men det ska det bli ändring på, hon är ju "lyx-hustru" så det är lätt att hitta dagar hon kan umgås på. =)

Igår var Andreas föräldrar här en sväng, de hade Felix-abstinens. Blev en shoppingtur igen, hjälpte Astrid att hitta en ny tröja och ett överkast. Lite stolt över att den första tröjan jag tog fram gick hem, så nu har vi faktiskt likadana tröjor, fast i olika färger som tur är!

Idag har jag inte gjort många knop alls, har varit trött och haft huvudvärk och dessutom varit yr och till och från svimfärdig. Ingen aning om vad det kan bero på, har både ätit och druckit bra och jag har inte sovit dåligt heller. Men har blivit av med yrseln nu på kvällskvisten, hade nog varit lite bekymrad om så inte varit fallet. Har aldrig varit med om att jag varit så yr under en hel dag förut, undrar ju vad det kan bero på?
Borde avsluta nu och gå sista promenaden med Felix. Jag behöver gå upp tidigt imorgon och fixa lite här hemma innan Linda kommer hit efter lunch. Vi har slarvat lite med våra promenader de sista två veckorna så imorgon ska vi ta tag i det igen!! Hoppas bara att det blir uppehåll, lagom kul att gå i regnet. Då tror jag mer på att det blir en kopp te på balkongen istället ;)

Natti natti

23 juni 2007

Stannar upp en stund..

Jag börjar bli less på att sova ensam nu, Andreas har jobbat natt alldeles får många nätter nu och han ska jobba ytterligare en innan han är klar. Typiskt nog så är det min tur att jobba natt sen så det är inte förren om tre nätter som jag får ha honom brevid mig igen... *sucka* Det är inte kul att gå och lägga sig när man är själv, är egentligen jätte trött men ids inte lägga mig än. =/ Men är ju ledig imorgon så det gör inte så mycket om det blir lite sent ikväll.
Fast, kanske det är nyttigt att vara ifrån varandra ibland, man inser hur mycket man saknar den andre... Lär sig uppskatta det fantastiska i att vi har varann! Jag har vunnit i livets lotteri som "fått" en så underbar man, vad har jag gjort för att förtjäna det?? Mitt hjärta blir varmt och pirrigt när jag tänker på honom, fortfarande. =) Glömmer allt för ofta bort att stanna upp i vardagen och se på allt jag har. Så RIK jag är!!




















22 juni 2007

Midsommarafton

Vi måste ha Sveriges finaste dag idag! Har varit klarblå himmel, sol och vindstilla hela dagen, LJUVLIGT! Det har inte gjort så mycket att jag har jobbat, vi har suttit hela eftermiddagen på altanen och ätit jordgubbar med glass och pratat och myst i solen. Sämre jobb kan man ha! =)

Snart ska jag starta upp grillen och grilla min marinerade fläskfilé och äta potatisgratäng och nybakt bröd till. *mumma* Sen blir det småländsk ostkaka med jordgubbar och grädde, så min midsommar är då verkligen inte fy skam! *nöjd*

21 juni 2007

Välkomnad värme

Vi har fått tillbaka solen nu! *lycklig* Det är riktigt varmt ute och knappt några måln på himlen alls. Hoppas det håller i sig ett tag till.
Felix var på jobbet hos mig igår kväll och i natt. Andreas jobbade natt och vi ville inte skicka honom till Vindeln igen. Känns så skönt att ha ett jobb där jag kan ta med honom ibland. Han var såå duktig, fast han vart lite frustrerad när inte A gav honom ngn uppmärksamhet ibörjan. Han satte sig på golvet framför A och stirrade på honom och fnös och frustade i ett försök att bli sedd och kelad med. Inte så lätt för en hund att förstå att inte alla kan röra sin kropp som de vill... Sen när det blev dax för läggning blev Felix väldigt misstänksam mot takliften, OJ så farlig den var! *skratt* Först rusade han in i sovrummet och nosade runt på alla spännande grejer, men så tog Ellinor fram takliften och vips så försvann Felix ut i storarummet och kikade försiktigt in genom dörren. Sen kröp han in och la sig under skrivbordet och spanade in oss. Lillgubben! =)

Andreas fick en jätte fin Orrefors vas i pris för golftävlingen, så JAG blev jätte glad! Stackarn, han jobbar och är duktig och vinner och så är det jag som blir mest glad för priset. Fast Andreas var ju inte direkt besviken han heller. Om en vecka blir det en ny tävling och då är första priset en veckas vistelse på ett femstjärnigt hotell i Turkiet!! =) =) Gissa om jag håller tummarna något för att han ska vinna??!

Körövningen i tisdags blev, som vanligt, väldigt trevlig och sång-lusten infann sig. Var kul att träffa alla igen och nu känns det kul att sjunga på tisdag. Stannade länge efteråt och pratade med Mia. Vi har ju pratat såå länge om att låta våra hundar träffas, men det har liksom inte blivit av än. Men nu är det preliminär bokat en "dejt" på onsdag. Tror att deras Ramses och Felix kommer ha hur kul som helst ihop! Blir så tacksam över Felix när jag hör henne prata om alla deras problem med Ramses... Han är bara året gammal och har till och från stora problem med höften och armbågarna =( De far på röntgen och mellan olika veterinärer. Eventuellt måste de ända ner till Strömsholm för att operera honom. Är så glad för att jag har en så pigg och frisk liten vovve!!!

Nu ska vi fara och handla lite godsaker tills imorgon, måste ju ha ngt att trösta mig med när jag kommer hem från jobbet. Hinner knappt se Andreas nåt, jag slutar jobba kl 18.00 och han börjar kl 19.00 så det kan behövas lite tröst mat då! =)

Glad Midsommar!!!

19 juni 2007

slö-dag

Har varit nere på stan en sväng idag och äntligen fixat mor och fars 50 års present! =) Känner mig riktigt nöjd. Har haft sånt huvudbry kring deras present, men nu tror jag att jag har hittat rätt.
Jag är så rastlös idag men samtidigt slö, vill göra så mycket men orkar inte göra något åt det. Regnet hänger i luften så jag är inte allt för sugen på att gå en långpromenad med Felix. Borde göra storkok så jag har matlådor till veckan o helgen, men det får vara ett tag till.
Är less på att värmen och solen har övergivit norrland...saknar min sommar!! Vill kunna ligga på stranden och bada i massor.

Fast det räcker ju om sommaren kommer lagom till den 26 juni när jag får min semester. Trots att jag stormtrivs på jobbet ska det bli gudomligt skönt att få lite semester. Bara kunna slappna av och ta det lugnt. Hinna fixa tapererna i köket, göra vår hylla till sovrummet. Åka och hälsa på lite släkt och vänner *längtar*
Ikväll är det körövning med Snowflake Singers, vi har ju en sjungning på kajen om en vecka så det behöver övas lite. Är konstigt nog inte jätte pepp på att sjunga ikväll, men det är nog bara för att jag har en lat dag idag, det brukar gå över när man väl är där.
Andreas står i startgroparna nu för att fara till Volvo för att hämta sitt pris *spännande* Önskar jag kunde följa med...

18 juni 2007

Kamera köp

Nu har jag varit och sett ut vilken kamera jag ska köpa. Blir en fujifilm FinePix. Dessvärre måste jag vänta tills nästa lön innan jag kan göra mitt inköp... Vill ha nuuu!!! =)
Visst är den rätt snygg dessutom? Och inte blev det så fasligt dyrt heller, hade räknat med att få lägga ut mer. Sen skadar det ju inte att jag snart fyller år så då trillar det in lite trevliga pengar =)



Andreas spelade i Volvo Masters (golf tävling) i helgen och min fantastiskt duktiga karl kom tvåa!! *Jiihoo* Så imorgon är det prisutdelning ute på volvo, ska bli spännande att se vad det blir... Tror nästan att jag är mer uppspelt över det än vad Andreas är. *skratt*

16 juni 2007

jobb helg

Sitter här med en hemmagjord jordgubbsshake och försöker få helgkänsla, men det är lite svårt. Jobbat hela dagen idag och imorgon jobbar jag från nio på morgonen tills kl tio dagen därpå. Men det funkar.
Andreas är iväg med lite arbetskamrater på fest så det är bara jag och Felix hemma. Det är jätte härligt väder ute så jag borde egentligen ge mig ut på en promenad. Har fått låna Lindas walking stavar, det bränner ju mera kalorier med stavar och så mår min kropp mycket bättre. När jag är ute och går en timme utan stavar brukar jag få ont i ryggen, men med stavarna får jag inget ont alls. Måste bero på att få får en mycket bättre hållning med stavarna. Ska se till att skaffa mig ett par själv med, men det får bli efter nästa lön.

Felix har varit ute på en 2,5 (!) timmes promenad idag, hans farfar (Andreas pappa) har varit här. När jag kom hem från jobbet så låg Felix brevid Börje i soffan och hade hela skogen med sig i pälsen. *skratt* Börje berättade att de hade tagit en paus vid ett fik och att de hade delat på en glass där! Det är inte klokt vad våran skrutt blir bortskämd!! =)

Har inte lagat morgondagens matlåda än så måste nog masa mig iväg till köket nu och göra miglite risotto.

14 juni 2007

Underbara jobb!

Hade planeringsdagen med jobbet igår, jag måste ha VÄRLDENS bästa jobb! Är så glad för mina fina arbetskamrater, min chef och inte minst världens bästa brukare! =) Kom fram till en massa bra saker under dagen och på eftermiddagen och kvällen så kom A (min brukare) och så gick vi till Nydalasjön för att grilla. Felix fick följa med oxå och gissa om han trivdes, han badade för fullt och så fick han smaka en massa grillkött.
Chia tänkte sig inte för och slängde en köttbit som hamnat på marken i sjön, så det blev till att fiska upp den så Felix kunde få den istället. Bortskämda skit hund! =)
Idag har vi varit på stan och kollat på en ny kamera till mig, men fyyy så dyrt det är!! Den jag vill ha allra helst kostade 7999 på Expert... *sucka* Men ska kolla vidare och spara pengar. Jag är så less min nuvarande kamera, vill kunna ta roligare bilder. Sen är jag ruskigt sugen på att gå en fotokurs och lära sig lite mer. Men det får bli längre fram, kanske till hösten.
Andreas har farit till golfbanan nu för att träna lite så jag och Felix är ensama hemma, tror det får bli en långpromenad vid sjön snart. Passa på nu när solen tittar fram igen. Men den härliga värmen har försvunnit. Men antar att jag inte ska klaga, såg på aftonbladet.se att det var 1 decimeter snö i härjedalen!! Huga!

11 juni 2007

Nyklippt!

Jag är så lycklig för nu är jag äntligen fin i håret igen. Har sett ut som ett troll i mitt långa och slitna hår, men ni skulle bara veta hur snygg jag är nu! =)
I övrigt har det varit en väldigt lugn dag, har bara slappat hemma och storhandlat på Maxi.
Imorgon är det planeringsdag på jobbet och så grillfest efter det, bara att hoppas att regnet håller sig borta...himlen ser farligt regntung ut nu. I värsta fall får vi väl grilla på min balkong, fast det lär bli väääldigt trångt!

Händelserik dag

Jag har varit såå duktig idag, gick till Iksu på förmiddagen för att simma med Linda. Det är så härligt för vi märker en sån skillnad nu jämfört med när vi började simma. Vi simmar längre, fortare och blir inte alls lika trötta efteråt. Fast får erkänna att efter vi suttit i bubbelbadet i 15 min så var mina ben en aning spagetti lika!
Sen var det bara att gå hem för att gå en långpromenad med vovven och belönade oss med att ta ut brassestolen på gräsmattan och solade. Vi har köpt en "pinne" med en ögla i som man sätter i gräsmattan och fäster Felix i så han kan springa omkring utan att jag måste hålla stenkoll hela tiden. Funkade kalas! Fast så mycket springa omkring för Felix del vart det inte, han hittade en god pinne att gnaga på istället.


Lindas föräldrar har ju skaffat sig en ny katt efter att Gräddnos dog så Tussen inte ska vara så ensam, så på kvällen for vi ut för att titta på det lilla underverken. Guuud så söt han var!! Man kan ju smälta för mindre. eller vad sägs?















Sen måste ju Tussen få vara med på ett hörn med. Han som skrämde livet ur min stackars lilla Felix när de båda två var bara barnet. Felix var jätte nyfiken på Tussen men samtidigt lite rädd och stog på behörigt avstånd och Tussen var lika försiktig och rädd han och ville få Felix att gå sin väg och löste det hela med att spotta på Felix! Jösses så förvånad Felix blev, och vi andra med för den delen! *skratt*

Nu på kvällen har jag bara tagit det lugnt, Andreas jobbar natt så jag är alldeles ensam. Fick för mig att jag skulle rensa upp på mitt nattduksbord och hittade boken om Tobias. Kunde inte låta bli att läsa om den. Den är så fin, men så jobbigt. Märkligt att man kan sakna en människa så mycket utan att vi egentligen kände varann så väl under så lång tid. Men han var bara en sån människa som berörde och lämnar ett tomrum.

Kan ångra idag att jag aldrig talade om för honom hur viktig han var för mig, trots att det var jag som jobbade som HANS assistent tror jag att jag var den som fick ut mest av det hela ändå... Själv mådde jag apa och var sjukrkriven förutom det dygnet i veckan jag jobbade med Tobbe, ville ju inte alls lägga mina bekymmer på honom så jag berättade ju inget om hur jag egentligen mådde. Men önskar att jag sagt det efteråt, hur han blev någon som fick mig att vilja gå upp ur sängen, hur han var det enda ljuset som lyste upp den svarta vardagen, att jag kunde ha grävt ner mig i en hel vecka men det gjorde inget för jag visste att när jag kom till honom skulle jag få skratta, le och må gått så jag klarade mig fram tills nästa vecka... Underbara människa. Och jobbiga människa som fortfarande får mig att gråta...

Måste få ge ett citat ur boken;
"April 1990

Landbandymatch: David och Tobias spelar landbandy på vår altan. Jag står nedanför och rensar i rabatten. Matcherna var alltid långa. Den här gick till 50.

Tobias: -Vad står det?

-Det står 48-2, svarar David.

Det blir tyst en lång stund. Jag håller andan. Då säger Tobias:

-Man vet aldrig. Jag kan vinna!"

Så mycket man har att lära! Tänk om jag kunde få en hundradel av den inställningen, vad jag skulle kunna förändra i mitt liv. Våga tro på min egen förmåga där jag inte tror att jag kan. Fantastiska människa! Men det var ju inte lätt alla dagar för honom heller, efter att ha läst en hejaklacksramsa han skrivit själv så är hans posetiva inställning ännu mer imponerande:

"Heja, heja du vinner, du är bäst.

Jag är stolt över dig, grattis till pokalen.

Helhjärtat grattis!

Kvällsgråt blir din egen pokal och belöning.

Mamma jag ville så gärna springa jag också,

men jag vet ju inte ens om det är roligt

eftersom jag aldrig provat."

Nej, det är nog dags att sluta vara sentimental och förbarma mig över vovven, han behöver få gå ut och göra kvällsbehoven och jag måste sova. Ska upp tidigt imorgon.

9 juni 2007

Middag med mysigt sällskap

Här kommer en hel hjord med bilder!! Hade ju besök av Sara, Lena, Elina och lilla Milly igår. Såå mysigt vi hade det och vad jag njöt av att få träffa och hålla i Milly, kan ju bli bäbis sjuk för mindre... =) Tyvärr så blir det ju inte så många mer träffar nu eftersom Sara snart flyttar till Jönköping, dötrist!! Fast väldigt kul för henne och Emanuel förstås.

Det blev fasligt mycket bebis snack igår eftersom Lena är i 22 veckan, magen var så rund och fin! Tänk om min mage kunde vara lite rund och fin, då hade jag inte haft ngt emot att jag hade några kilon för mycket! ;) Men, det måste vänta ett tag till *sucka*


Här sitter mor och dotter hemma i köket och skrattar så det kluckar! Nästa bild är på Sara och Milly.



Bilden ovanför sitter Lena och blundar, dumma jag tog ingen helkropps bild på henne så "lilla" magen syntes, men det får väl bli nästa gång istället.

Gissa om det var en viss fröken Sara som var i himlen med en sån liten söt tjej i famnen, knappt att mamma Elina fick tillbaka henne! Men snart så ska det väl vara min tur, hoppas jag....

Felix var jätte duktig med Milly, han var lite nyfiken på henne när jag satt med henne i knät och gullade, men sen låg han bara på behörigt avstånd och kikade. Väluppfostrad vovve jag har!! *host host* =)




Så till sist lite shoppingbilder, var på stan härom dagen och spenderade aaalldeles för mycket pengar, men OJ så lycklig jag var sen! Hittade flera fina linnen, en tröja två par trekvarts byxor och så vart det nya "foppa" toflor och kunde ju inte motstå att köpa en liten dekoration till dem när jag såg att det fanns solroser *älskar*

Jag var så nöjd när jag kom hem och visade upp allt för Andreas. Han hade varit iväg själv och shoppat lite nya sockar och boxershorts, tyckte att det skulle han väl klara utan mig som smakråd... Men tji fick jag!! Han bad mig med lite lurig blick att kolla i hans påse och säga vad jag tyckte om hans kallingar. Tyckte han var lite fånig först, det är väl inte så mycket att titta på?? Men det var det för han hade sett ett par golf-boxers i siden som han bara mååååste ha!! Blev ett gott skratt, men lite fina får jag väl erkänna att de var. =)































3 juni 2007

Snowflake singers


Här kommer några bilder till mamma o pappa så ni får se hur tjusiga vi är när vi sjunger! Synd bara att jag inte kan skicka en ljudfil oxå, men vi har spelat in oss på video, ska se till att få en kopia på den så ni kan få höra och se oss live så småning om =)
Titta och njut!

Bilderna:
1. Maria presenterar kören. På Rådhustorget under kulturnatta
2. Stora scen på Rådhustorget
3. Korregrafi taget ur sitt sammanhang, men kul har vi iaf!! =)
4-6. Sjunger inne på Kungspassagen fortfarande under kulturnatta























































Högsommar värme

Det är ett alldeles ljuvligt väder idag, nästan så man klagar på att det är för varmt istället. Alldrig är man då nöjd! =)
Vi har varit på en långpromenad med vovven och både Felix och Sara badade, men ingen hade vatten över knäna för det var kaaaallt!!

Balkongen är äntligen sommarfin med, var runt på hela stan och letade fina blommor. Stackars Andeas vart rätt less efter allt farande fram och tillbaka, men t o m han vart nöjd med resultatet, som tur var!

















På kvällen tinade vi upp lite lax och grillade, gissa om vi njöt av att äntligen kunna sitta ute och äta! Felix var inte helt ledsen heller, gick runt och sniffade i luften och hoppades på att det skulle trilla ner lite lax till honom oxå. Behöver jag säga att vi "råkade tappa" en och annan laxbit på golvet??











Märks att värmen tar på krafterna, nu ligger båda mina fina gossar och snarkar ikapp på soffan, tror jag ska ta mig en middagslur jag med, fast på balkongen istället. Tycker jag inte blev tillräckligt röd igår ;)

1 juni 2007

Invigning för min blogg! =)

Så där ja! Då har jag oxå gjort som alla andra och skaffat mig en blogg! =) Ska inte alls ödsla allt för lång tid idag på att skriva för det är STRÅLANDE sol ute och min solstol på balkongen lockar på mig. Måste ju bli lite härligt sommar röd och jobba på att få fler fräknar!
Här med förklarar jag Saras blogg öppnad *klipper bandet*








Nu så törs jag inte sitta ute i solen längre, kommer att se ut som en kräfta annars. Lite trist att man ska ha så känslig hud..Men det är bara att tacka och ta emot, är iaf väldigt glad åt mina fräknar! =)


Saknar min Felix nu, har har varit hos "farmor och farfar" (Andreas föräldrar) ett dygn när jag har jobbat. Andreas har tenta pluggat så han ville ha lugn och ro. Han fattas mig när jag inte har honom nära, att man kan fästa sig så otroligt mycket vid ett litet lurvigt yrväder på fyra ben?! Men så är han ju världens finaste vovve oxå! Men inte nog med att han är finast, han är modigast med, Han är inte det mindsta rädd för Lindas stora hästar, det är full fart ut i hagen med en gång!







Nej, nu får det vara slutbloggat för idag. Andreas kom precis hem från golfbanan så nu blir det grillning och tror inte det går att motstå flaskan med vin i kylen. Första kvällen som det går att sitta ute och äta middag! *lycka*