28 juni 2011

Åh Clara!

Hoppas ingen missat dagens Sommarpratare i P1 idag?? Om det gått er förbi, gå in här för att lyssna. Ni vill verkligen inte gå miste om det! Jag låg blickstilla i soffan i 1,5 timme och lyssnade förtrollat på vart enda ord och njöt av den välvalda musiken däremellan.

Jag VET ju hur bra du är Clara, borde inte blivit ett dugg förvånad och mina förväntningar var höga, ändå slog du mig med häpnad. Ett underbart program som hade allt, precis allt! Jag beundrar dig för ditt mod och för att du både vill och kan ta upp alla dessa viktiga (och känsliga) ämnen på ditt alldeles briljanta sätt! Jag blir så barnsligt STOLT och vill bara skryta över dig till allt och alla! :)


Tack för att du är du, och för att du så frikostigt delar med dig av dig själv och dina klokheter. God Bless!

Bilden ovan är förstås tagen av Clara själv och är lånad från UnderbaraClara.nu

- Posted using BlogPress from my iPhone

27 juni 2011

She's alive!

Livet här hemma står inte lika still som det gör i bloggen. Förstås. Var kanske ingen som trodde nåt annat? Men ville bara klargöra det.

Med mycket att tänka på, att göra, försöka överleva en förkylning, aktivera barnet som klättrar på väggarna etc. etc. har livet en tendens att suga musten ur en. Och i det här fallet så också orken att ta tag i den långa listan med blogginlägg jag har i huvvet och som jag velat sätta på pränt för en halv evighet sedan.

YouTube Video

Nåja, här kommer i alla fall ett tappert premiärförsök i att lägga upp en film via mobilen.

Den är från i eftermiddags och om kvalitén blir alldeles för usel (eller om den syns överhuvudtaget?!) får jag väl så lov att släpa mig till datorn och lägga ut den därifrån istället. Borde ändå rycka upp mig och ladda över en hel drös filmsnuttar från filmkameran till datorn och redigera dem. (Och bränna och skicka ner till världens ände, typ Lund ;-))

Får se om jag gör det imorgon.

Men det är inte så troligt. Sannolikt högst otroligt, snarare.

Andreas jobbar en vecka till och Maja har sommarlov från dagis och är hemma med mig, jag har förbrukat tio(!!) paket näsdukar på två dygn. (Hej sommarförkylning! Visst ser du till att ha packat och dragit din kos senast innan helgen?? BRA!) Därtill har klockan precis passerat 02.00, WHAT?! Snacka om fröken död-sill imorgon.

Kalla mig gärna korkskalle som håller mig vaken - trots att ögonen går i kors och hjärnkontoret kollapsat för länge sedan. (Jag ska få till ett inlägg innan jag däckar! Finns gränser för hur försmådd en blogg får bli!)

- Posted using BlogPress from my iPhone

17 juni 2011

Dåndimpen

Höll på att smälla av när Andreas kom hem igår eftermiddag med en blombukett i handen och sa att de var till mig?!

Vad är oddsen? Vi har aldrig blommor hemma och nu kommer TVÅ buketter på samma dag?! Till MIG!!!

Den enkla anledningen till att vi aldrig har snittblommor här hemma, är för att Andreas är allergisk. Så av förståeliga skäl får jag aldrig sådana av honom. Därmed min smärre chock när jag ser honom med blomsterkvasten!

Händer det här verkligen??


Ganska snart framgick det dock att Andreas inte hade köpt dem själv, utan fått dem på jobbet. Puh! Det började nästan bli lite jobbigt med all uppvaktning... Ha ha! :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

16 juni 2011

Den som väntar på nåt gott..

En STOR bukett var det som kom med budet. Jag letade ivrigt efter kortet för att se vem den var ifrån...


När jag läste vad som stod blev jag så tagen på sängen att jag började grina.

Den var från mina fina, fina arbetskamrater på Tegssjukhem! Jag saknar dem verkligen och hade verkligen inte förväntat mig det här. Jag är rörd och tacksam!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Kom igeeeen!

Tiden sniglar sig fram när man väntar på något. Framförallt när man inte ens vet vad man väntar på!

Joo, jag vet att jag väntar på blommor - men inte vad för slags blommor. Framförallt - jag har ingen ANING om vem de kommer ifrån!

Kvinnan som ringde från interflora sa att de skulle komma kl 11 och nu är hon 11.15! Jag dör av nyfikenhet! (Tror i och för sig snarare att hon sa att budet skulle komma mellan kl 11-13, men det örat ville jag inte lyssna på. Jag hinner kollapsa innan klockan slagit ett!)

Tålamod kom, kom, kom!

- Posted using BlogPress from my iPhone




13 juni 2011

Klippan 5 år!

Förra veckan hade vi sommarfest på Majas förskola. Alla föräldrar var bjudna och det var många roligheter som stod på schemat. Såsom tipspromenad, ansiktsmålning, klippanloppet och grillning. En fantastiskt rolig eftermiddag och kväll!


Gården var festpyntad

Barnen fick fina ansiktsmålningar,

Maja blev en clown!





Det årliga Klippanloppet skulle springas,

men det ville inte den här flickan, på INGA villkor!

Tur att det var destu fler andra barn som ville!

(Undrar ni över varför de är ansiktslösa är det för att jag inte tänkte på då att fråga föräldrarna i fråga om det var ok att deras barn skulle kunna dyka upp här på bloggen.)

Bulle och saft i solen hade Majan inget emot i alla fall.

Kanan är oxå alltid en hit.

Till sist bjöd barnen på underbar skönsång!

Så underbar att jag bara inte kan låta bli att dela med mig av den, men har ändrat bilden så barnen blir anonyma. Men, flickan med solhatten i förgrunden känner ni nog igen. ;)

12 juni 2011

Nationaldagen på Gamlia

Bättre sent än aldrig, visst? Det var ju snart en vecka sedan, men med en Maja som inte mått helt bra (hon är helt återställd nu dock), och den härliga solen och värmen vi haft, har gjort att jag vare sig haft tid ork eller lust att sitta och gå igenom alla bilder från den här dagen och klippa ihop och skapa en film av det jag spelade in.

Men NU; Grattis i efterskott Sverige, på din stora dag, hurra, hurra, hurra, hurra!!

Vi firade genom att promenera ner till Gamlia där det var storfirande med underhållning, försäljning av mat från världens alla hörn etc. etc. Men den STORA anledningen till att vi var där berodde på Ponnyridningen! Efter att den var en så stor hit på valborg ville jag inte missa chansen att låta henne få rida och bekanta sig lite mera med dessa fantastiska djur.

Maja blev helt till sig när hon såg hästarna och gillade i synnerhet den här lilla shettlandsponnyn.

Dock var denna minsta ponnyn spänd framför en sulky, därför innebar det att hon skulle behöva sitta brevid tjejen som körde för att kunna åka med. Livsfarligt! Maja ansåg det mycket mer säkert att rida själv på den stora ponnyn. (Som var av samma sort som hon inte vågade rida på på valborg, för att den var för stor.) Det gäller att vara noggrann med vilka man sätter sin tillit till. Haha! :-)

Vi struntade att gå och lyssna på sången och musiken och ställde oss i kö med en gång. Vilket i efterhand visade sig vara ett klokt val.

Men länge var det bara en enda ponny som stod till barnens förfogande så kön sniiiiiglade sig fram och kändes mest som att den stod helt stilla.

Räddaren i nöden blev att det var tävling i kaninhoppning precis intill.

Maja var förtrollad av de hoppande kaninerna, medan jag stod och höll vår plats
i kön (i 45 min!).

Så blev det då äntligen dags att få Jida på hätten!

Maja var ett enda stort smile när hon kom upp i sadeln. Men när hennes knäppa mamma backade bak en bit för att fota blev det lite läskigt...


Maja fick lära sig att ridning kan vara väldigt olika upplevelser, beroende på vilken häst man sitter på. Hennes tidigare erfarenhet av en pyttehäst med pyttesteg var inte alls den samma som nu. Då satt hon ganska stilla i sadeln och kunde hålla balansen på egen hand utan minsta problem. Men, ju större häst destu större steg, och ju större steg destu "gungigare" blir gången och balansakten i sadeln blir en stötte utmaning. Ridturen blev därför en skräckblandad förtjusning stundtals.I synnerhet när hennes (knäppa!) mor tvunget både ville fota och filma under färden, och därmed bara höll i henne med ena handen.

Kön till ponnyridningen när Maja klivit av hästen

Alla till höger om strecket är köande mammor och pappor med sina barn. Med tanke på att det tog nära en timme för oss att komma fram när kön bara var en bråkdel av det här, jag inte ens tänka på hur länge de här stackars barnen fick vänta på sitt roliga.


Här är et litet hopklipp av alla roligheter vi hade för oss under dagen.


Om vi bara bott i hus med en trädgård hade tösen fått sig en egen kanin. Vad hon älskar dessa djur!

Klappa fick hon oxå, den största kaninen jag någonsin sett!

Standardvikten på den här rasen ligger på makalösa 6-8 kg! Ägaren berättade att de hade ytterligare en kanin hemma (son till ovanstående bjässe) och en hund och det var inget snack om vilka som var bossen hemma. Trots att hunden var en terrier så vågade den aldrig mopsa upp sig mot kaninerna. :)

Maja fann tillslut sin favorit. Här satt hon i nära tjugo minuter och pratade stilla med den, bjöd den på gräs och klappade den bakom öronen.

Hoppas ni andra hade en lika härlig nationaldag som jag och Maja hade!

11 juni 2011

En eftermiddag vid havet

Årets första dopp är taget och nog trodde jag att vattnet skulle vara betydligt svalare. Men det var så varmt att det nästan inte svalkande! Helt makalöst, men det var tack vare att vi haft pålandsvind i flera dagar och att vi badade i en skyddad vik.


Fröken mespropp ville inte gå barfota i sanden, smutsigt ju! Hon såg rätt söt ut där hon satt längst ut på filten och sträckte på sig så hon kom åt att gräva i sanden. Ha ha! Det får bli strandträning i sommar så kommer det säkert bli bättre snart. :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

10 juni 2011

Privat pool

Majan har i stort sett hittat tillbaka till sitt vanliga jag igen. Tack och lov! Tavegyl is da shit! :)
Hon har varit en kort sväng på dagis, ätit middag i skuggan på en filt i gräset, badat och haft en snabbvisit av grannarna tillika, bästa kompisarna, J & E från dagis för lek och en försenad födelsedagspresent.

Badet var en höjdare. Ett perfekt sätt att se till att hon inte blev för varm samtidigt som hon fick leka av sig. Trivdes som en fisken i vattnet. ;)









- Posted using BlogPress from my iPhone

Sommarnaglar

Jösses, det är inte lätt att hänga med i svängarna när det ena dagen är ca 7-10 grader och nästa 30 grader i skuggan! Snacka om att man får en smärre chock. Nu har solen precis gått nedanför hustaket och tempen på balkongen börjar bli av den humanare sorten (dvs 36 grader), nyss var här fyrtiotvå(?!!) stekande celsius.

Men nåde den som försöker gnälla på vädret, det är UNDERBART!!!


Nu är det sommar på riktigt när tånaglarna blivit pimpade.




- Posted using BlogPress from my iPhone

9 juni 2011

Kanske..

Jag ropar inte hej än, det svänger väldigt i hur hon mår. Men efter ytterligare ett samtal till sjukvårdsupplysningen och råden om alvedon och massa vätska har ynklingen piggat på sig en aning.


Lite "äpplesinjos" gjorde susen.



- Posted using BlogPress from my iPhone

En ynklig en

Bättre har det då rakt inte blivit, snarare tvärt om. På ett lakan i soffan, rädd för att röra sig för att det gör så ont, ligger hon och gnyr.


Om ändå jag kunde göra nåt för henne - vad som helst! Att maktlös stå vid sidan om och se sitt barn ha ont måste i särklass vara den värsta känslan som finns.

Tills vidare har jag igång takfläkten, tittar vi på Nicke nyfiken, stryker över håret, baddar försiktigt, försiktigt med aloe vera och väntar på bättre tider.

- Posted using BlogPress from my iPhone


Vi tittar på det härliga vädret inifrån idag

Maja fick vara hemma från dagis idag. Hon har fått otäcka värmeutslag över hela kroppen som svider och gör ont. Maja har gråtit och vridit sig i plågor, eftersom inget jag gjorde kunde lindra ringde vi vårdcentralen dit vi fick komma på studs. (Än en gång - HURRA för Mariehems vårdcentral, de är super.) Där konstaterades samma som vi redan visste, det är värmeutslag som blir till kliande nässelutslag och i kombination med ett antal insektsbett har det blivit en allergisk reaktion. Hon fick Tavegyl utskrivet och ett löfte om att det ska hjälpa ganska omgående. Det hoppas vi verkligen på!


Tyckte vi var värda en glass på hemvägen. Det blev en hello kitty glass till Maja, eller en godisglass, enligt henne själv. :)

Just nu ligger hon i bara mässingen (kläder gör för ont att ha på kroppen) och tittar på "En Apkul Jul med Nicke Nyfiken" med takfläkten på max och verkar ha det ganska svalt och skönt.

- Posted using BlogPress from my iPhone


8 juni 2011

Finfrämmen del 2

Vi hann med att göra en massa roligt under våra dagar tillsammans. Många sköna promenader, flertalet lekparksbesök, träff med andra vänner och grillning på gamlia. Förutom allt mys här hemma. :)

Har ni skådat nån sötare?! (Förutom Maja då ;-) )

Må vara två års skillnad, men de har redan gemensamma intressen. Gunga är lajbans!

Som sagt, gunga är lajbans!

Finingar

Tur att mäster-scouten var med så vi fick fart på brasan i blåsten och bara ett par tändstickor med oss..

Men med lite assistens från Liw blev det en finfin brasa som grillade utsökta korvar. 



Gött med sol och värme.



Polare



Vad har du där för gott? 

Korvbröd, det är jätte gott. Här smaka!
Tur att modern hade mera vett än fotografen (underskriven), och stoppade det hela i tid innan det slutade i olycka.





Glädjeskutt! Kan man göra annat efter en sån här superhärlig helg?! =)