28 augusti 2010

Vad händer??

Det här är inte riktigt klokt, de senaste dagarna har jag varit så trött att jag har kunnat somna när som helst under dagen och det är inte likt mig! Tre dagar i rad har jag gått och lagt mig kl 21 - ja, ni läste rätt! Idag slår jag på stort och är vaken en halvtimme längre men är nu så trött att ögonen skelar och huvudet snurrar. Vad är det som drabbat mig?? Ålderdommen? En konstig förkylning/sjuka? Eller är det så här att vara småbarnsförälder med dagistider att passa och pussel med vovven så att han får det han behöver av sällskap och motion?
Denna utslagande trötthet gör att den här bloggen blir världens trågigaste och mina stackars vänner blir bortglöma Åh, borde verkligen ha ringt Erika idag!! Eller egentligen för en vecka sedan... *skämms*. Böcker skulle ha lånas ut till Anette som ville ha semesterlektyr under sina två veckor i Grekland (nää, jag är inte det minsta avis...) Hörde av mig idag om att jag ville gå en promenix med vovvarna och lämna över mina böcker. Då stod hon på Arlanda redan och skulle snart borda planet... det var den semesterläsningen det! Förlåt... Det gick mig alldeles förbi att dagarna gått så fort. Att jag löst bestämt en dejt med Elina i helgen var helt bortblåst ur min skalle, vilken tur för mig att de hade så många andra planer som tog upp deras tid så jag slapp känna mig alltför dum. (Vi får göra ett nytt försök i veckan med att träffas)
MEN - jag har inte lyckats glömma Maja någonstans än, ett stort plus i kanten till mig. Har heller inte gjort några större missar vid hennes lämning/hämtning på dagis, oxå något jag i nuläget känner mig rätt stolt över. Fast ni hör ju, det här håller inte! Nu ska jag försöka mig på nya krafttag, göra en ultratidig kväll igen, upp i ottan imorgon och börja med ett kyrkobesök och fortsätta med mina projekt här hemma och jag ska defenitivt ringa Erika!

Önska mig lycka till!
(Och snälla, avsluta inte vänskapen mig mig trots att jag är så snurrig i bollen.)

24 augusti 2010

Happy day

Ville bara säga att det är en bra dag idag, väldigt bra dag. Har fått ett glädjande samtal angående det som tyngde mig igår och nu är allt satt i rullning åt rätt håll. Gud är fantastisk, han vet när det krävs snabba puckar, och han ger oss inte större börda än att vi klarar av att bära den. Just idag har han lyft en enorm sten från mina axlar. 
Men eftersom jag inte kan gå in på vad det gäller så lämnar jag det vid det här. Ville som sagt egentligen bara säga att jag är GLAD idag! Och säga tack Jesus för bönesvar!

23 augusti 2010

Några bryderier

Tuff dag idag, men efter en eftermiddag med lite härligt och uppbyggligt umgänge hos Hägglunds med en handfull fina vänner, och en kär man som pysslat om mig ikväll, känner jag mig stärkt och hoppfull. Med dem i ryggen, mig själv i mitten och Jesus i täten kommer det utan tvekan att gå bra. Sitter och nynnar på en sång som följt mig under hela min uppväxt.


Tänk att få vara ett Guds barn
Tänk att få vila i hans famn
Tänk att få vara viss att han tar han om mig
Tänk att få bo i Jesu famn


Det är precis vad jag kommer att göra just nu, vila i Guds famn helt viss om att han har en större plan för mig även om jag inte kan se den just nu. Han har allt redan klart för sig och allt jag behöver göra är att lita på han ger mig det jag behöver, och mycket mer därtill. Och i det ärendet behöver jag inte bli mer övertygad, han har aldrig svikit eller kommit försent hittils.


Efter jag fått ner de här orden på pränt känner jag mig faktiskt mer tacksam än något annat. Ett bönesvar bara det!

22 augusti 2010

Ansiktslyft

Tyckte bloggen behövde ett uppfräshning, jag blev aldrig riktigt nöjd med den förra designen. Men den här gången tror jag det vart riktigt bra. =)


Det slog mig alldeles nyss - det här är min sista dag på semestern. Imorgon börjar allvaret igen. Det blir en utmaning att få det att funka med Majas lämning och hämtning på dagis med alla mina kvällspass. Men förmodligen är det väl med det här som med så mycket annat, det nya känns skrämmande, men när man väl kommit in i det och det blivit vardag fixar man det hur bra som helst. Faktum är dessutom att så här ser de flesta barnfamiljers vardag ut och det verkar som att de klarar av det, så varför skulle inte vi det oxå?

Denna kvinna



är en ängel! I förmiddags erbjöd hon sig att ta med Maja (förutom sina två egna) ner till Skattkammaren (barnvaktsrummet i kyrkan) så jag skulle kunna vara med på hela gudstjänsten. Kan ärligt talat knappt minnas när jag senast fick höra en predikan så tacksam är bara förnamnet av vad jag är! Alltså, vilka vänner man har, de duger. ;)

TACK Charlotte, det var guld värt!

Foto: Josef Ulander (och bilden är ärligt stulen härifrån.)

21 augusti 2010

Grattis Bella!

Idag har det varit barnkalas för hela slanten för mig och Maja. Det var fullt hus och världens hålligång när Isabella skulle firas för sina två år. En verkligt härlig dag!


Födelsedagsbarnet


Alltså denna kvinna, hon gör ingenting halvdant. Fikat var inte av denna världen! =)

Storebror Elias njuter i regnet. Kolla särskilt in skodonen på pojken, en stövel och en sandal och på fel fot, naturligtvis. Underbara unge!

20 augusti 2010

Några kvällsrader

Mina ögon går i kors, kroppen rör sig i slowmotion, är yr i bollen och konstaterar att mina grå har lagt av för dagen och gått hem. Kan då någon förklara vad jag gör sittandes vid datorn i denna sena timma?? Det är den dyrbara egentiden som ska vårdas. Men borde denna dag snarare dela tiden med John blund istället.

En bra dag har vi haft idag, Maja har vairt fri från dagis (som har börjat om den här veckan och går precis lika fantastiskt bra tidigare) och vi har tagit sköna promendader med vovven och annars försökt ta det lite lugnt och samla krafter inför det som komma skall. Vi har suttit med ett minutiöst schema för att få vår vardag att gå ihop, det är mycket som ska in och ska stämma! Men det ser okej ut nu, det som är kvar är att komma in i alla nya sysslor och rutiner och vänja sig vid det nya livet.

Sen kommer vi till det viktigaste av allt... något jag suktat efter länge, försökt övertala mig själv att jag inte behöver en sådan. Men utan resultat, jag vill bara ha den mer! Nu när Telia har blandat sig in i spelet och erbjuder en prisnedsättning på 2000 kr så var saken avgjord - jag ska ha min iphone nummero 4 !! Happy, happy, happy! Men det blir dryga väntans tidier till i oktober då den är beräknad att komma hem till mig. Hujeda mig, hur ska jag klara denna långa plågsamma väntan?? =)


"Dään, mee" och pekar på sin docka. "Gocka jaa" med ivriga nickar.


"shitta dää, bange" (Sitta där i vagnen)


Lillmatte/lillasyster tar god hand om sin vovve.


"Tom! Toome!" (Kom, kom nu!)


"pfwoff-pfwoff basa, sänga" Vilket betyder att hon talar om för honom att han ska bajsa och att vi sedan ska blocka upp det och slänga det.


Radarpar

14 augusti 2010

Brottsling

Jag har gjort mig skyldig till en bildstöld, med berått mod dessutom. Den är hämtad här ifrån och jag hoppas att fotografinnan inte har blivit alltför upprörd över detta lagbrott. Till mitt försvar vill jag säga att hon får skylla sig själv lite när hon tar så rysligt fina bilder! =) Visst håller ett sådant argument i rätten??

Här kommer i alla fall Majan tillsammans med hennes mormor och morfar.

Uppfriskade med ett dopp

Det är ett under att vi finns kvar efter idag och inte har förvandlats till en liten blöt fläck - det har varit varmt idag! Efter en kort morgonpromenad stupar Felix in i hallen och flämtar som om han sprungit flera mil, små hårbollar som han är inte gjorda för sån här värme. Tur för honom att hans matte och husse är förutseende och har en stor bytta med isbitar i frysen, ett par nävar av dessa senare är andningen normal och han ser inte lika döende ut längre. =) Det må så vara att jag inte är en hårboll (fast det vete tusan, efter en kik på mina ben skulle man kunna undra..) men jag är inte gjord för sån här värme jag heller. Efter att ha gett Andreas permis att spela nio hål på golfbanan - japp, han är helknäpp och galen som frivilligt går en halvmil med en tung bag på ryggen - packade jag en nätt väska (läs tre stora) och begav oss till Norrmjöle havsbad. Där har vi badat i det varmaste vattnet den här sommaren och haft det hur gott som helst.


"Bada, bada, bada, bada" Maja kunde inte sluta prata om denna dagens stora händelse.


Långgrunt som bara den, känns som man kan gå och gå och gå och fortfarande aldrig komma till djupt vatten. Underbart tycker Maja, lite halvjobbigt tycker mamma.





Även en liten badgroda måste upp ur vattnet och fika ibland.

Just nu är jag ganska glad att jag precis har gått kvällspromenaden med Felix, för som en blixt från klar himmel kom det en störtskur. Vi har balkongdörren öppen och regnet dundrar ner med en så våldsam kraft på balkongtaket att jag knappt hör vad jag tänker. Mysfaktor!

13 augusti 2010

En sommardag vi minns

Ett smittande porlande barnaskratt, vad kan vara härligare?

Glassigt



Jag har gett vika och köpt min första pryl med Hello Kitty på, det trodde jag aldrig skulle ske! Men i det här fallet var det en glass och jag kan glädja mig åt att jag får slänga pappret i papperskorgen och att glassen snart var uppslukad. =) I övrigt ställer jag mig oförstående till denna katts storhet och är glad så länge den inte behöver bo här hos oss.

Vi har fått ett nytillskott här på gården, en liten Bella. Felix är väldigt glad i henne (tro jag det så söt hon är!) men blir snabbt less på att ha en liten Jackrussel som örhänge och svansprydnad... Maja har följt detta yrväder med farsination och skrattat så hon kiknat när Bella bus har hoppat upp i knät på henne och slickat och tagit sig att smakprov på hennes fingrar.








En rumpa och en bit koppel... hopplöst ouppfostrad som inte kan stå still när man ska fota!


Nu så, här fick jag med huvudet i alla fall, även om kortet inte gör henne riktigt rättvisa. Sötast i kvarteret helt klart. Funderar på att dra igång en namninsamling för att få hennes husse och matte att inte rycka pälsen på henne, hon är ju så rysligt söt med sin ostyriga frilla - som en liten rugguggla!

Nu ska jag passa på och ta min brassestol och förflytta mig ut på gräsmattan med en god bok medan Maja ligger och sover - länge leve babyvakten. Hurra!

I´m singing in the rain




11 augusti 2010

För den som är nyfiken på svaren

Jag har en smula lata läsare som inte orkat vara med och tävla ;) men de rätta svaren ska ni självfallet få ändå.

1. Vad heter dagens 30 åring i andranamn?
1 Rut
X Elisabeth
2 Maria

2. Sara hann med några rundor till den kommunala musikskolan som barn. Vad gick hon dit för att lära sig?
1 saxofon, sång, gitarr
X piano, tvärflöjt
2 fiol, klarinett, sång


3. Vad av följande har den här fröken gjort utan hennes stackars föräldrars vetskap?
1 Rivit upp grannens alla morötter för att ge dem till hästarna i stallet
X Köpt en hamster och gömt den i garderoben
2 Snott alla mammas nybakta bullar och sålt dem i kvarteret
(Mina syskon gick på ett allergidagis och det var därför inte tillåtet för oss att ha djur hemma, inte en anledning jag tyckte var god nog så köpte min efterlängtade hamster ändå. Lyckades faktiskt hålla den gömd i säkert ett par veckor innan en något chockad mor upptäckte vad som fanns bakom kläderna i garderoben... Vill även få sagt att alternativ numero 2 är det min kära far som är skyldig till. :) )

4. Sara är uppvuxen i Mariestad (Vänerns pärla!) men i vilken stad är hon född?
1 Skövde
X Göteborg
2 Växjö

5 .Vad gjorde Sara och Andreas kvällen de blev tillsammans?
1 bowlade
X spelade minigolf
2 gick på bio

6. Vilket år flyttade Sara till Norrland?
1 2003
X 2001
2 2000

7. Jubilaren i fråga har hittat på ett och annat otyg som barn. Vad av följande har hon INTE gjort?
1 Orsakat översvämning så det rann vatten från övervåningen ända ner till källaren.
X Krossat 18 ägg.
2 Limmat fast köksmattan
3 Daskat till en kompis i rumpan med en sådan ”snärt” att hon stukade tummen på kuppen.
(Mina föräldrar hade det inte lätt, när inte jag hittade på bus gjorde något av mina syskon det, första alternativet är det min bror som är skyldig till)

8. Vilket var Saras drömyrke under högstadiet?
1 lärare
X bondmora
2 veterinär

9. Hur många år har Sara och Andreas varit tillsammans?
1 5år
X 7år
2 6år

10. Inga slags småkryp står högt i kurs hos Sara. Men vilken av dessa fruktar hon mest?
1 fjäril
X spindel
2 fästing
(Håriga och rysliga varelser och så är så in i vassen opålitliga när de flyger, helt omöjliga att hålla koll på eller förutspå. Och vilken fasa när de sätter sig på en, de har ju små sugkoppar under fötterna som gör att man inte kan skaka av sig dem!)

11. Utslagsfråga.
Vilka sex olika slags djur har Sara ägt/adopterat i sitt liv?

hamster, katt, tjur, undulat, häst, hund
(Tjuren hette Ergo och var av rasen limosin - fint ska det va! - han stod hos goda vänner till mina föräldrar som var lite av bonusmormor och morfar till mig, Sixten och Inger. Där spenderade jag mycket av min tid och njöt av lantluften och hjälpte till med djuren i ladugården. (Därav att jag drömde om att bli bonde som tonåring) När Ergo föddes sjuk och inte kunde äta som han skulle var tanken att han skulle slaktas men då grät jag och ställde till med ett sånt liv att Sixten inte hade hjärta att genomföra det. Istället fick jag hjälpa till att dia honom och jag blev hans adoptivmamma. Mot andra kunde han vara lite bufflig mot men med mig var han som en ängel, vi gick på härliga skogspromenader tillsammans och stod och kelade även när han blivit en riktigt stor och biffig tjur. Flera år behöll Sixen och Inger honom bara för min skull trots att de inte hade någon som helst nytta av honom och han bara stod och kostade pengar. DET är kärlek!)

Hur många rätt fick du?

Borta bra men hemma bäst

Nu är vår intensiva södertripp över för den här gången och hur härlig den än varit (och det HAR varit en fantastisk resa!) så är det skönt att vara hemma. Maja var först in över tröskeln hemma och sprang in i hallen och kastade ut armarna i en allmän omfamning och ropade "HEEJ!" Kunde inte ha uttryckt det bättre själv.

Den enda reaktionen som toppade det var när farmor och farfar kom med vovven, "Åhh, heej hej HEJ, woffwoff jaa!" Felix var väldigt lycklig även han att familjen äntligen var samlad och lät sig kramas och bjöd Maja på ett gäng blöta pussar. Vilket fint team!

Maja har varit den som hållt i kopplet på alla promenader och dirigerar Felix med sina "tom!" och snäll som han är lyder han henne, om än ibland med en smått besvärad blick - kan hon inte bestämma sig snart?? Det hejjas glatt på alla som går förbi och de får då veta att hon är ute med hunden för att han behöver kissa "woffwoff jaa, tsssss" Hon vill även visa att hon vet hur fåglarna låter, varje gång det flyger förbi en hojtar hon "fåja! wrraaah!" Låter ungefär som ett lejon vrål och är ett mycket användbart ljud då hon tycker att alla djur låter så.

Några bilder från mormor och morfars paradislika trädgård.







6 augusti 2010

Surprise!

Nu ska ni få höra vad vi har haft för oss de senaste dagarna. Vi har i största hemlighet - och i samråd med morbror - smitt planer för att överraska moster. Jag kunde inte komma på vad jag skulle ge henne i födelsedagspresent och insåg att jag satt på fyra veckors semester som jag inte visste vad jag skulle göra med. När jag väl kläckt idén var den så genialisk att jag inte kunde förstå hur jag inte kommit på den tidigare. Moster skulle i present få rå om Maja (och mig som en bonus) i några dagar! Morbror var snabbt med på planerna (och behövde knappast övertalas) och jag har gått omkring och myst och längtat efter att få se Hannas reaktion. På onsdag eftermiddag satt jag och Maja och kurade i moster och morbrors vardagsrum i väntan på att Hanna skulle komma hem från jobbet. När det tillslut äntligen gick i dörren gick Maja ut i hallen och hälsade moster välkommen hem. Moster trodde inte sina ögon - "...Nämen?! ... Maja??" - sedan visste hon inte vad hon skulle ta sig till och satte sig pladask på golvet. Vi andra konstaterade att det var för väl att hon inte har ett svagt hjärta och skrattade gott år hennes chockade uppsyn. Sedan kramades vi och Hanna grät en skvätt av lycka.


Vi har åkt till missionskyrkans sommargård Karlsro för att äta våfflor och gå tipspromenad.


Där finns världens mysigaste lekpark


och det blir oslagbart när man är där med världens bästa bonusmoster (Hannas svägerska) och moster och morbror.


När moster varit på jobbet har morbror och Maja passat på att länsa smultronlandet.


Mmmm!


Gott som godis.


Och när smultronen var slut gick de vidare till nästa buske..


..och nästa.

Mätt och belåten efter alla trädgårdens skatter somnade Maja gott och lämnades över i morbrors goda händer. Själv var jag inbjuden till Hannas svägerska Madelene för en stund i lyx. Hon är försäljare av Mary Kay och jag fick behandling efter behandling och hade, när jag gick hem en hy som skimrade ikapp med lyckligt glitter i ögonen och en fin (rosa!) påse med produkter i handen. TACK, tack tack! Det var gudomligt, DU är gudomlig!


När vi fått hem moster från jobbet tog Maja henne i handen och gick på tivoli.


Klart flickan skulle åka karusell, men mamma trodde nog att hon skulle bli lite rädd och inte vilja åka själv.


Men mer fel gick inte att ha!


Där fans stora och snabba karuseller,


och små långsamma men som var minst lika roliga.


Likt en prinsessa vinkade hon till alla hon såg, varje gång, varje varv.


I högform.


Morbror kastade hem en nalle. Tackar.


Men här blev det en svidande nit.


Då togs ett säkert kort med vinst varje gång. En Isbjörn blev lön för mödan.


Vi har hunnit med en shoppingtur och morbrors ögon lyste upp när han såg den här vackra kreationen - "D e n ska Maja ha!" Men det var ändå ingenting emot hur Majas ögon tindrade när hon fått den på sig. Hon skred fram i butiken som en äkta prinsessa medan hon svängde på kolen och kråmade sig framför spegeln. Modern blev nedröstad och klänningen fick komma med hem.


I väntan på mosters hemkomst från jobbet har vi tagit promenader i det fina vädret...


Nää, det här ser inget vidare ut... Men lugn, bara lugn, räddaren i nöden rycker ut.


Maja bedömde blommorna vara i stort behov av vattning.


Då tog hon tog sitt ansvar som enda systerdotter och gav blommorna det de så skriande behövde.


Sen plockade hon en stor skål vinbär. -"Vem ska ha bären, Maja?" -"Hanna!"

Än är inte resan slut, men idag lämnade vi Vänersborg för Mariestad. Morbror Joppe har ju fyllt 20 år och det ska firas med buller och bång!

2 augusti 2010

30 år ung

Jag har bestämt mig, det här med ålder är inget att nojja över, trettioårskrisen är slängd på tippen. Här har ni en kvinna som stolt bär upp sina trettio år! Gårdagen var så ljuvlig det bara går att önska. Jag låg vaken på morgonen med pirr i magen och hörde hur det tisslade och tasslades i köket innan dörren gick upp och hela familjen (mamma, pappa, Andreas och Maja) kom insjungandes accompanierade av Majas lilla bjällra. Precis som när man var liten! Högst upp på min önskelista har det stått symaskin så de flesta presenterna har varit bidrag till denna, fast det blev ändå några paket på morgonen.


Maja var förste paketöppnare och gjorde det under stor koncentration.


Jag var rysligt nyfiken på Andreas paket...


och blev alldeles stum och tårögd när jag öppnade asken. Min underbara man hade köpt ett halsband i rött och vitt guld i form av två hjärtan kantade av små, små diamanter.


En skymt av kvällens fikabord innan en av mina marängtårtor inte pallade trycket och föll ihop... Men GOD det var den i alla fall tack och lov!

Dagen fortsattes på Norrmjöle bygdegård tillsammans med vänner och familj där vi frossade i goda pajer (TACK svärmor!), massa fika (TACK svärmor, igen, och TACK farmor!) och tårta (tack till mig!). Där emellan skakade vi ner maten med tipsrunda och lekar (TACK Elina och Joel!!) Jag hade den mest fantastiska födelsedagen man kan önska sig, det var en mycket trött men lycklig liten skara Sörenssonare och Flinkare som stapplade in i lägenheten på kvällen. Men Maja var nog tröttast av oss alla. Hon har varit helt "bakis" hela dagen idag. Hon sov i dryga tre(?!) timmar mitt på dagen, låg i soffan och vilade i 1,5 timme på eftermiddagen och somnade ändå innan sju ikväll. Det kostar på att ha mormor och morfar här och dessutom ställa till med kalas! Hon har ändå, trots detta, dagen till ära stoltserat med en hel radda nya ord (de bara bubblar ur henne nu förtiden). Flickan kan räkna sina fingrar "fya, hem, to, te", tackvare den fina Räkna med djur boken hon fått av mormor. Och på skötbordet vid kvällsblöjebytet klappade hon sig om rumpan och fnittrade fram "jumpaa!" Det finns ingen som du Maja, ingen! Mamma älskar dig gränslöst.

TACK alla mina fina underbara vänner som kom och förgyllde min dag och tack för alla grattulationer som bara vällde in under hela dagen - ända fram till tolvslaget! Jag är helt överväldigad. Jag är stenrik! Det kan inte finns en enda människa som har finare vänner än jag.


/Eder 30åring