26 maj 2010

Blivande konstnär

Vi är försiktigt optimistiska idag. Fick ett toppentips igår av Anette att ge Maja chips. Då får hon både i sig välbehövliga salter och mineraler och blir törstig och därmed dricker mer - dubbel vinst. =) Och det HAR faktiskt hjälpt! Efter några flarn har hon velat ha mjölk (ja, nu är vattnet utbytt Camilla =)) och välling. Och när hon väl kom igång med det är det som att aptiten har kommit med på köpet. Men vi har lång väg kvar att vandra, hon är fortfarande inte i närheten av att äta den mängd hon skulle behöva. Men så länge det går åt rätt håll är jag supernöjd och glad!

Maja fick en försenad namnsdagspresent av farmor och farfar idag, hobbyfärger, palett och penslar.

Fantastiskt roligt, men färgen smakade blääää


Mysstund med vovven.


Jag älskar dig!


Det är för väl att vi har en snäll liten pälskling som står ut med det mesta. =)

25 maj 2010

Ropa inte hej...

Det är inte helt över än som vi så gärna ville tro igår. Maja är ju naturligtvis mycket piggare nu än innan tack vare allt dropp, men vi kan fortfarande inte få henne att äta. Åh denna oro! 1,5 dl välling är vad hon fått i sig hittils idag. Vi har provat med smörgås, vattenmelon, päron, konserverade persikor, och kex. Det slinker ner nån enstaka pytte bit i magen på henne men sen blir det stopp.

Skulle inte tacka nej till en mirakelkur nu. Någon som sitter och lurar på en?? Annars duger det gott med en bön eller två, för så här vill vi inte ha det.

24 maj 2010

Söndagsdramatik

Jaha, här har vi haft ett ganska intensivt dygn får man lov att säga. För att ta det från början fick Maja sin 1,5 årsvaccinering för två veckor sedan och några dagar efter det fick hon feber som en reaktion på det. Problemet blev att hon aldrig hämtade sig efter det, hon fortsatte att ha lite feber till och från, fick diaré, och framförallt så tappade hon matlusten och ville inte ens dricka välling till slut. I helgen som var blev hon bara sämre och sämre, hon kräktes en natt och på dagarna var hon jätte slö och ville inte äta eller dricka någonting. Oron grep tag i oss igår kväll när vi satt och funderade på vad vi skulle göra åt saken och vi ringde till sjukvårdsupplysningen för att få råd. Där insåg de snart att det inte alls stod bra till med Maja och de skickade oss omedelbums till akuten.


I väntan på el doctore.

På akuten möttes vi av historiens goaste läkare, trots stress och tidsbrist från hans sida tog han sig god tid med oss och Maja och lyssnade verkligen. Han fångade Majas hjärta totalt och hon lät honom undersöka henne utan mindsta protest. Även sköterskorna var av bästa sort och de blev mäkta impade när Maja inte sa ett knyst när de stack henne i foten och tog blodprov efter blodprov.
Det konstaterades att Maja led av utorkning och efter en sväng upp på vågen visade det sig att hon gått ner ett halvkilo på 10 dagar, det är ganska mycket när man inte ens väger nio kilo! Klart var att hon behövde dropp och vi blev visade upp på Barn 2 där hon blev inlagd. Det var tre slagna hjältar som staplade in kl 4.00 på rummet, helt borta av trötthet. Maja fick en nål i handryggen och jag skickade hem Andreas för att få sova några timmar.


Uppe på avdelningen blev Maja olycklig när sköterskan skulle sätta nålen, tårarna sprutade och hon hulkade i sömnen en hel timme efteråt.


Slagen hjältinna


Sju timmar med dropp gjorde sitt till och Maja började pigga på sig lite på förmiddagen,


petade till och med sig i ett par tuggor kex.


Strunt i droppnålen, min hand har kexsmulor på sig!! Uuusch! Prinsessan på ärten... =)


Med kex i magen blir man glad


och med lite välling oxå blir man jätte glad!


Hon iaktog maten med viss skepsism,


men när hon fick höra att flickor som äter pankaka får åka hem slank det ner några bitar.


Iförd ett tjusigt plåster med Pinoccio satt vi tillslut och väntade på bussen hem kl 16 idag, ett helt dygn innan vi hade vågat tro att de skulle släppa iväg oss. HURRA!!
Pennorna höll hon i ett krampaktit grepp hela vägen hem och släppte dem inte förän Felix mötte henne i dörren och överröste henne med välkomstpussar.

Kan meddela att det är ganska lukrativt att som 1,5 åring vara sjuk. Hon har med sig en hel arsenal av grejer hem. En liten glitterskölpadda och en tatuering från akuten samt tre fina figurplåster och tre färglada tuschpennor från Barn 2. Meningen var egentligen att hon skulle få välja en penna men sköterskan kunde inte få henne att peka på vilken färg hon tyckte var finast. Vi trodde att hon kanske var blyg och inte vågade ta pennan ut hennes hand och la dem framför henne på täcket istället. Då grabbade hon tag i alla tre och nickade nöjt. Då skrattade Stina, sköterskan, gott och sa att tacka för att man inte kan välja vilken penna man vill ha när man vill ha dem allihop! Så då fick hon hela högen. =)

23 maj 2010

Barnvälsignelse

"Sedan kom man till honom med barn, för att han skulle lägga händerna på dem och be. Lärjungarna visade bort dem, men Jesus sade: "Låt barnen vara, och hindra dem inte från att komma hit till mig! Himmelriket tillhör sådana som de." Och han lade händerna på dem och gick sedan därifrån."

Mark 19:13-15



Så fint att kunna bära fram sitt barn, låta det välsignas och få lägga det i Guds trygga hand. Det är den största gåvan du kan ge till ditt barn och idag var det prins Oliver som lyftes fram.

Ps. Hanna och Johan, fick knappast till några höjdar kort, men om ni vill kan ni ta med er ett usb-minne imorgon så får ni med dem hem. Välkomna!

Kulturnatta 2010

I helgen har vi haft ett härligt årligt återkommande evenemang kallat kulturnatta. Det finns scener, stora som små, överallt där det bjuds på allehanda underhållning underhållning från tidig förmidag till sent in på natten. Min gamla kör Snowflake sjöng på Idunteatern och det kunde självfallet inte missas! Jag tog med mig Maja och njöt av sommarkvällen nere i centrum.


Gå på stan är fina grejer


Suveräna som alltid!


Mina tjejer...saknar er!


Maja satt som ett ljus hela tiden och sjöng med där hon tyckte det passade. En blivande Snowflakare tror jag bestämt =)





Nallen är en självklar följeslagare överallt, bra att ha när man är lite trött och väntar på bussen.


Kommer den inte snart??

17 maj 2010

Inskolningsstatus

Idag när vi kom till dagis fick jag vänligt men bestämt höra att jag skulle prova lämna Maja ensam på riktigt, inte bara sitta och kura i personalrummet. Fyy ändå, det kändes helt plötsligt inte alls bra och det snörde ihop sig i bröstet. Vad menar du, ska jag lämna mitt barn här alldeles ensam??! Är du inte riktigt klok?? Maja hade redan sprungit in till de andra barnen och satt och ritade när jag kom in med tunga steg och försökte förklara med lätt och sorgfri röst att nu så ska mamma gå iväg en stund. Längre än så han jag inte med förän Maja med ett brett smile vinkade och sa "Heejåå". Så var det med den saken!
Det kändes jätte konstigt att gå därifrån och jag tordes inte gå hem, tänk om de skulle ringa och säga att hon gråter?! (Jaa, jag vet att jag är den fjompigaste av fjompiga.) Som tur var fick jag våldgästa hos Anette som bor granne med dagis och vi fick en härlig stund i solen tillsammans.
I samma stund jag klev över tröskeln när jag kom tillbaka igen sprang en av småkillarna fram och deklarerade; "Maja skiner som solen, hon är alltid glad, och busig!" Enda tårarna som fälldes var när dumma jag försökte få henne att följa med hem, för det ville hon då RAKT inte!

Köpt lycka

Ibland är lyckan ett riktigt kalasfint fynd. Idag begav jag och Maja oss ner på stan för att inhandla ett par sandaler till henne, hon verkar nämligen tycka att det är lite för varmt att gå i vinterkängor i 25 graders värme?? Det här med barnskor är sällan en billig historia, framförallt inte om man vill ha ett par fina av god kvallité. Men så hittade jag en korg med barnskor för halva reapriset på Sko Centrum. En hundring för dessa finisar är väl inte dåligt? HURRA!!


Åhh jag är så glad!!

Jag har varit på dop






I helgen var jag på min kompis Adams dop. Jag var ganska trött och fixade så att pappa inte fick se så mycket av den fina ceremonin, så det kan gå =) Mamma däremot hade fått den stora äran att filma högtiden så henne lät jag vara kvar i kyrkan och njuta. De fina bilderna på mig tog Kicki, dagens talangfulla fotograf.

När vi kom hem höll vi på att förgås av värmeslag så vi bytte om och gick ner till lekparken.


24 grader i skuggan är inte så dumt


Varför jag leker med hink och spade på filten? Man blir ju SMUTSIG i sandlådan!! Usch...


Jag och nallen trivs bättre här, där vi kan lukta på blommorna och slippa sand på fingrarna. =)


Hit, men inte längre!


Det här en en spännande manick.


Å en gång till!


Eftersom mina föräldrar inte hängt med i svängarna och hunnit köpa sommarskor till mig än fick jag ha mina lackskor jag ärvt av moster. Jag var finast i lekparken! Fast det är jag ju alltid i och för sig... =)


Nää, nu tar jag mitt pick och pack och går hem.




Det stod en JÄTTE stor fin bil utanför vårt hus när vi kom hem.


Hej då!

14 maj 2010

Hej sommar!

Vi har haft nästan oföskämt fint väder idag med sol och 23(!) grader i skuggan, denna sommarens dag firade vi med ett hejdundrandes, bokstavligt talat, vackert åskväder på kvällen.

Majas feber har gett med sig och kvar hänger bara några söta prickar på magen. Hon har roat sig med farmor och farfar idag och fått farfadern nästan lite tårögd av lycka när hon kallade honom för "faffa". Han är ju faktiskt den första efter mamma och pappa att få bli kallad vid namn, en STOR ära! =)

Spring i bena...








11 maj 2010

Samansatta ord

Igår satte Maja ihop sina första två ord; "Titta däää!" (Titta där) sa hon gång på gång när hon satt i soffan och läste bok och pekade på bilderna. Kändes som en väldigt stor sak och jag kunde inte låta bli att skryta över hennes storhet till fröknarna på dagis idag. Jag kan inte tänka mig att det finns något barn som är mer begåvat än vår Maja, helt omöjligt. =)
Senare på dagen satte hon igång och städade sitt rum, tog en leksak "Dää" och så la hon den i lådan med "Jaa!" och nickar nöjd över sin insats. Efteråt sprang hon runt med sin dammsugare och snyggade upp här hemma. Hon brås inte på sin mor den lilla odågan...

Den här dagen startade vi på dagis och jag lämnade Maja själv en stund för första gången, hon hade blivit lite fundersam och stilla en stund, men sedan funnit sig och varit sitt gamla vanliga glada jag. Hon har fattat tycke i en av tjej som är dryga året äldre än henne. På sångsamlingen klev Maja upp ur min famn och kröp intill Tilde, strök henne över håret och la sedan sitt huvud mot hennes axel, varpå hon la sin arm om Maja. Modern kunde inte blivit lyckligare! Det var så vackert.

För tillfället ligger hon och sover och är fullproppad med både Alvedon och Ipren, förra veckans vaccinering har nämligen gjort sig påminnd och spökar i hennes lilla kropp med 40 graders feber.


Lite feber hindrar inte den här tösen,


får man bara ha med sig nallen följer hon mer än gärna med ut.


Gäller att ha tungan rätt i mun

9 maj 2010

Bättre sent än aldrig

När det förra redigeringsprogrammet kraschade höll jag på med en film från i julas. Nu, ett halvår senare har jag fått den klar.

Spana in vår sjövilda unge! =)

Uteliv

Fika ute i solen i sköna 21 grader är inte fy skam. Jag och Maja unnade oss lite gottigt och njöt av värmen. Upptäckte idag att alla träd och buskar är fulla med feta knoppar och gräset börjar bli riktigt grönt. Åh underbara vår, välkommen!





Jag tar osten...


så får du bullen. Inte konstigt att Felix gillar sin lillasyster? ;)






Ett ofog att göra stolarna så höga, de på dagis är mycket bättre tycker Maja.








Mammas lilla gullekråka