4 maj 2010

Malliga päron

Maja ligger i sängen och håller ett hårt tag om favvo nallarna och sussar sött. Kanske drömmer hon om hennes nya kompisar på dagis?



Inskolningen går som en dans och hon charmar alla i sin väg (as usual!). Hon har verkligen funnit sin plats och just nu känns det mer som att det är jag och Andreas som behöver inskolas för att vänja oss vid detta nya. Maja själv bryr sig inte det minsta om oss när hon är där, hon har fullt upp med att leka och spana in de andra barnen.
Som yngst i gänget är hon mycket populär, de andra barnen älskar henne och hon har redan kammat hem två fina teckningar med färggranna dinosaurier på. Idag konstaterade fröken som håller i hennes inskolning att vi kommer att kunna speeda upp takten eftersom Maja är en så trygg och frammåt tjej. Ni kan ju ana hur Andreas och jag sträckte på oss och höll på att spricka av stolthet. =) Förmodligen är Maja den bästa, duktigaste och finaste lilla tjej som gått på Klippans dagis. *skratt*

För att fortsätta med skryterierna så imponerade hon stort på tandläkarhögskolan idag. Vi har sedan hon var 3 månader deltagit i en forskningsstudie kring barns bakteriekultur i munnen och haft regelbundna besök där för att ge salivprov. Idag knallade Maja in hojtandes "Hajå hajå!" (hallå, hallå) och visade pekade på tandläkarstolen och började klättra upp. Där satt hon själv och lät sig topsas i munnen och när det var dags för den lilla sugmanicken som samlar upp saliv tog hon den resolut från tandläkaren för att visa att det här visste hon minsann hur det går till! Där satt hon sen och håll behållaren i ena handen och gummiröret i den andra och förde den in i munnen och lät den göra sitt jobb. Tjejerna blev så impade att de plockade fram kameran för att dokumentera och skryta inför sina kollegor över vilken duktig patient de hade! När allt var klart åkte hon kana ner för stolen och vinkade glatt "Hejååå, hejgåå!" och visade vägen tillbaka till hissen.

Himmel vilken begåvad unge! =D

1 kommentar: