25 februari 2010

Vad vore en vinter utan pulkåkning?

Vad gör man av en härligt solig eftermiddag och termometern står på behagliga -8 grader? Rustar sig för utflykt förstås!


Våra barn i varsitt koppel påväg till pulkabacken


Så här skulle våran dotter kunna spendera större delen av sin vakna tid. Åka pulka är king!


Felix trivdes som fisken i vattnet, eller som hunden i snön :-)


Klara.. färdiga..


GÅ!


Se upp i backen!

Pulkaåkandets baksida - att behöva baxa upp sig själv, pulkan och barnet uppför backen. Blir svettigt efter några varv!


Det finns en liten fyrbenting dock som finner detta vara det roligaste som finns. Kanske skulle prova spänna honom framför pulkan... =)

Ny pose innan avfärd


Felix håller ett vakande öga på oss


och det var nog tur det med tanke på utgången! *skratt*


Efter den vurpan tyckte vi oss vara väl värda lite varm choklad och farmors goda kanelsnäckor


En bit till pappa

och en bit till vovven

24 februari 2010

Ny era

Nu har det äntligen hänt, vi har erövrat tillbaka vårt sovrum. Maja har fått ett eget rum!! Jag har grunnat länge och väl på hur jag skulle klara av ekvationen att få plats med gästsängen och skrivbordet och samtidigt göra om arbetsrummet/gästrummet till ett barnrum. Jag kan tala om för er att det går inte. Jag har mina sy- och pysseltillbehör i skrivbordet och det går inte att låsa lådorna, kombinationen vassa saxar, nålar, rakbladsknivar, små pärlor etc. i ögonhöjd på en 1,5 åring är väl sisådär. MEN, igår fick jag en snilleblixt och tumstocken åkte fram för att kolla om det var genomförbart, och med bara någon centimeters marginal gick det! =) Jag fick en raket i baken och började flytta om möbler så svetten lackade. Numera står skrivbordet i vårt sovrum och arbetsrummet har bytt skepnad. Nu ska jag fara ner på stan och skaffa ett gulligt tyg och sy gardiner, förhoppningsvis hitta en lämplig matta och slutligen ska en sväng till IKEA göras och införskaffa några praktiska förvaringar och ett litet bord och två stolar.

Maja är helnöjd med denna förändring, hon travar mellan bokhyllan, nattduksbordet och byrån helt salig över att kunna nå alla sina saker alldeles själv. Att hon numera måste sova ensam verkar hon inte ens ha reflekterat över, bara hon får sin tutte, rosa nallen och en snutte är hon nöjd!



Inte nog med att vi har fått tillbaka vårt sovrum utan även vardagsrummet som tidigare varit belamrat med leksaker. Det är obeskrivligt underbart att slippa ploga och sicksacka sig fram mellan alla leksaker.

22 februari 2010

Och så for vi vidare...

till moster och morbror i Vänersborg! På tåget till Växjö var Maja som en skinande ängel, men nu när hon hade magsjuka i kroppen krävdes det en del underhållning och underskriven var hyfsat slut efter några kämpiga och stressiga byten. Tur då att moster "offrade" sig och var barnvakt när vi kom fram och jag fick krashlanda i soffan och njuta av lugnet och friden. Majas magsjuka eskalerade och tvättmaskinen gick varm hela helgen, jag var sliten som få av vaknätter och lämnade över hela ansvaret på en lycklig moster som njöt av att ha en liten gosis i knät. Även om våra dagar där inte blev riktigt enligt planerna var det gudomligt sköt att ha riktiga slöa slappar dagar efter att ha haft en rätt intensiv resa innan.


Det var tur att Maja kom så moster och morbror fick en legitim orsak att leka..


för det var ingen tvekan om vilka som hade roligast åt pilatesbillen! Haha! ;)


Gulliga vänner hade lånat ut lite leksaker till Maja och den här musikmaskinen blev en jätte hit. Hon blev en fena på att mixa ihop melodier, beats och olika ljud, jag vill oxå ha en sån!! =)


Mosters smycken föll Majan i smaken



Jag blev inte riktigt klok på Majas beteende möt sin morbror, hon ville hela tiden hålla sig i närheten av honom. Hon blev glad när han kom och ledsen när han gick, men kom han för nära backade hon och blev blyg och ville inte svara honom när han pratade. Högst okarakrärisktiskt för Maja, tills det slog mig. Flickan är ju KÄR! Hon är helt farcinerad av Robert och följer honom som en svans, men får de ögonkontakt slår hon generat ner blicken och kinderna blossar. En av kvällarna satt vi i soffan allihop och Hanna frågade om inte Maja ville komma till moster en stund? "Nähäe!" blev det brutala svaret men på frågan om hon ville gå till morbror då uteblev svaret helt och blicken vändes generat ner i golvet. Ja se kärleken.... =)


Aptiten var inte på topp och vi testade allt möjligt för att få i den lilla damen lite energi


cocosbollen behandlades med viss skepsism till en början


men vände snart


och visade sig vara rackarns gott


och härligt kladdig!


Så kladdig att det var roligare att leka med än äta


Men orsakade en del huvudbry när hon inte kunde släppa skeden, den satt fast!

Obegripligt att du inte bjudit mig på det här innan mamma, skärpning!

Kärleksfull blick till moster som bjöd på denna utsökta delikatess




En sport att försöka tvätta bort allt, det var som klister! Det var så kletigt att Majas fingrar klibbat ihop och inte kunde få isär dem själv... Duschen nästa!!

Märkligt nog klarade sig både Hanna och Robert från att bli smittade (tack och lov!) av Maja, men sån tur hade inte jag. Lagom till resan hem till Mariestad kände jag illamåendet tillta och tågresan blev ingen rosaskimrande dröm. Stressiga byten, fullsmockade tåg och en vresig tågpersonal som nära på skällde ut mig för att jag hade mage att resa själv med ett litet barn och barnvagn och ta så mycket plats och vara till besvär?! Jag hade betalat dyra platsbiljetter och bett om att få sitta i vagnar där barnvagnen skulle få plats. Istället hade den "kompetenta" kvinnan på sj bokat min och Majas plats i var sin ende av vagnen och upprepade gånger placerat oss där det var omöjligt att få in en vagn utan att plugga igen passagen fullständigt. Det var en väldig tur för tågvärlden att jag var så slut att jag inte orkade reagera, men jag var så arg att jag kokade när mamma och pappa mötte upp oss i Skövde!

De resterande dagarna i Mariestad spenderade jag i sängen eller soffan medan mormor hade ett heltidsjobb som Majavakt. Inte för att jag hörde henne klaga dock... ;)

Med en eeenkel tulipaaan

..upp på bemärkelsedaaan, jag har den ääran,
jag har den äääran att grattuleeeraaaa!

GRATTIS allra käraste kusin på födelsedagen!!

Hoppas att du får en riktigt härlig och
minnesvärd
25 årsdag!

(och att du förhoppningsvis kan förlåta mitt världsrekord i bildstölder....)











Massa grattiskramar och pussar från mig och de mina här uppe i norr!

21 februari 2010

Turnén fortsätter till Växjö

Efter några sköna dagar i Mariestad satte sig Maja jag och mormor på tåget för att hälsa på gammelmormor och gammelmorfar och en handfull andra kära släktingar. Tyvärr så blev Maja sjuk första natten och spydde och fick hög feber dagen där på, så hon var inte riktigt sitt gamla vanliga glada och spralliga jag som hon brukar. Men vi hade underbara dagar ändå!


Maja fick en ny idol och fann ett nytt intresse - bilar!
Hon förälskade sig särskilt i en gul kranbil som hon bar omkring på samtidigt som hon brummade med läpparna, gosungen.


Min gangster till dotter drämde lastbilen rätt i pannan på min lillkusin. Det blev en rätt ljudlig smäll och Maja sa ett nöjt "paj!" (pang). Tur för henne att E är snäll som en ängel och inte sa ett ljud. Till hennes försvar vill jag dock tillägga att det inte var med flit...

När jag berättade att Maja faktiskt inte ägde en enda leksaksbil tittade E på mig med förskräckelse, vilket fruktansvärt öde! Själv deklarerade han att han hade MASSOR av coola bilaj hemma och att de bästa av dem stod i ett eget glasskåp. Det bestämdes i en hast att han skulle ringa till Andreas och säga honom ett sanningens ord, "jag tyckej du ska köpa en jiktig leksaksbil till Maja" lät det i luren och Andreas fick lova dyrt och heligt att han skulle införskaffa en. Jag kan nu stolt meddela att Maja är ägare av inte mindre än TVÅ riktiga leksaksbilar! =) Nu är hon bara några hundra bilar från att klå Es digra samling... Tävlingen har börjat!!


Den här bilden togs för ett år sedan när vi var nere och visade upp Maja för första gången i Växjö. Då hade vi så roligt åt att mamma och hennes syster Anne båda hade rutiga kläder på sig - lika som bär!


Gissa om vi skrattade när vi såg att de gjort en favorit i repris den här gången oxå och matchat varann?!
Det börjar bli en tradition att åka ner till Växjö på vintern, ska bli spännande att se vad det blir för klädval nästa år... Då är det kanske min och Malins tur att gå ton i ton?? :D


En rödmosig febertjej


Maja var som en lycklig svans på E


inget han verkade ha något emot..


snarare tvärtom! =)


När jag inte kunde få i Maja någon mat tog han sitt ansvar som gammelkusin på allvar och var i stort sett den ende, förutom hans storasyster, som fick i henne någon mat. Villka små änglar!


Här, det är jätte gott


Medan Maja och jag myste med lillkusinen i soffan utspelades en fajt i chinaschack vid bordet


Vem det gick bäst för? Syns inte det? ;)


Maja gjorde sitt bästa att få uppmärksamhet. När hon tyckte att tvn stal hennes rampljus gick hon helt enkelt fram och stängde av den. Klok flicka!


Kramsjuk kusin nu...


och kramsjuk kusin för ett år sedan.


Maja och mormor bjuder gammelmorfar på förstklassig underhållning


"Så här ska du spela mormor, seså upp med foten du oxå!"


Fullt fokus