3 februari 2010

Storsjöhallen

För att fira vår fina vinst igår bestämde vi oss för att göra en familjeutflykt till Storsjöhallen i Holmsund. Det är ett jätte fint badhus som har en jungellagun för de minsta barnen. Det är flera pooler som har lagom djupt vatten och med roliga djur i som sprutar vatten, små bubbelpooler, grotta med vattenfall och lite annat smått och gott att roa ett litet barn med.
Vår premiärvistelse där kunde inte blivit mer perfekt. Vi var helt ensamma inne på Aquaarenan, härligt lugnt och skönt och lyxigt att ha allt för sig själva! Maja skötte sig exemplariskt i omklädningsrummet och duschen, något jag gruvade lite för innan eftersom jag inte kunde få hjälp av Andreas där (av naturliga själ... ;-) ). Men framförallt trivdes hon bokstavligt talat som fisken i vattnet och hade superkul!


Till en början var hon lite avvaktande och tyckte vattnet var lite väl svalt. Här är nämligen bruden som helst vill bada i nära på skållhett vatten hemma i badkaret.


Det kändes säkrast att få vara i famnen på mamma och pappa, lite små läskigt att det var så mycket vatten överallt.


Men en sväng upp på sjöhästen dristade hon sig till.


Och tur var väl det för det visade sig vara latjo lajbans! Spana in de tjusiga blå läpparna...hemska föräldrar som låter sitt barn frysa så... ;)


Grottan föll nog modern i smaken mer än barnet,


hon föredrog att ligga och mysa på pappas mage och ta igen sig en stund.


Efter en stund gav vi upp djungelpoolen på grund av knall blålila läppar och häftiga köldskakningar (som förmodligen berodde lika mycket på att hon spände sig så mycket i början) och siktade in oss på den härligt varma bubbelpoolen istället.


Där mjuknade hon upp och stortrivdes


och fick en väldans fart!


Myspysa


Behagligt genomvarma och skrynkliga som små russin efter en timme i bubbelpoolen tog vi en fika paus.


Inte dumt alls att sitta i fin och varm relaxmiljö och titta ut på ett iskallt snölandskap och stora flingor som faller =)


Med banan i magen trivdes Maja mycket bättre i jungelpoolerna. Helt plötsligt var vattnet lagom varmt och det var inte ett dugg otäckt att springa omkring själv och busa.

Hon sprang mellan mig och Andreas samtidigt som hon skrattade så hon kiknade!

Det här var minsann inte sista gången vår familj styr kosan mot Holmsund!

1 kommentar:

  1. Holmsund är mycket bra! Förstår helt och fullt att ni trivdes..
    Kram.

    SvaraRadera