31 juli 2008

Havspremiär

Det är så ljuvligt, vi har fått tillbaka sommarvärmen nu! Idag har jag badat i havet för första gången i år. Ville inte vara vid Nydalasjön eftersom fotbollskuppen håller till precis intill med miljoner ungar och dessutom är vattnet nästan för varmt nu, det erbjuder ingen svalka alls. Så jag frågade om det inte var så att Andreas möjligtvis inte var lite sugen på att slå på en golfboll eller två för ute i Norrmjöle ligger stranden granne med golfbanan, perfekt! Sagt och gjort så packade jag min badväska och krånglade med mig båda hundarna (var hundvakt åt Casper idag) och for iväg i tron att vattnet i havet skulle vara liiite svalare i alla fall. Men ack så fel jag hade! Nu är det ju förstås inte så att jag klagar på att vattnet är varmt, men när det är tryckande varmt i luften är det rätt skönt när man får svalka sig i vattnet lite.
Vovvarna skötte sig exemplariskt, är så stolt över dem! Enda felet på dem var att de gång på gång sandade ner min filt så hemstk...gillar egentligen inte alls att ligga på sand, tacka vet jag gräsmatta! =)

Det har hänt en hel del sedan sist, jag har bara inte orkat uppdatera nu när det varit så varmt. Men det har blivit några svängar med promenad och bad ihop med Linda, utflykt med Andreas, promenader med Anette och Casper och det STORA släktkalaset utanför Vindeln i lördags. Vi var helt otroligt många och jag hade väl kanske träffat max en handfull av dem tidigare. Det var släktingar från Andreas pappas sida och de umgås vi inte mycket med alls så det var grymt kul att få träffa alla.

Nej nu ska jag ta mig en promenad till affären och köpa mig nåt gott, är såå sugen på nåt riktigt onyttigt! =) Fast tycker att jag kan unna mig det med tanke på att jag faktiskt har gått ner (??) ett kilo den senaste veckan. Fråga mig inte hur det har gått till för jag tycker inte att jag gör nåt annat än äter, men det är väl så att lillskrutten i magen tar ut sin beskärda del av det hela. Det innebär att jag sedan v 18 när jag började må bättre har jag gått upp 3,5 kilo och nu är jag i v 28. Men jag ska inte ropa hej än, jag har de sista tre månaderna framför mig och det är ju då bebben växer som mest så vi får väl se vad det hela slutar på. Men jag kan ju inte påstå att jag klagar på att jag inte går upp så mycket i vikt =) *nöjd*

22 juli 2008

Hej vad det går!

Det är inte klokt vad fort det går, det var ju inte länge sedan jag satt på toaletten med stickan i handen och trodde jag skulle spricka av glädje för pluset och här sitter jag nu med bara 98 dagar kvar till förlossning!! Det innebär att 65% av graviditeten är avklarad. Tänk att om tre månader har vi en alldeles egen liten skrutt, ofattbart och helt underbart! Vilket under!

Det har varit en smula bättre väder idag, inte spöregnat som igår men dock regn mest hela dagen. Felix har gått med på att gå ut men vill inte gå några långa promenader vilket passar mig rätt bra i det här skitvädret. Vi har suttit hemma hos Linda och Peter istället och tjattrat bort hela dagen och fikat. Sämre kan man ha det! =)

Har suttit och kollat igenom en massa bilder på datorn och hittade det här ursöta kortet på när Felix var en liiiten bebbe. Bedårande eller hur?!


Felix 12 veckor

Lite skillnad från storskrutten vi har nu!
Felix 3,5 år

21 juli 2008

Skit väder

Huga vilket väder vi har fått, det har ösregnat precis hela dagen. Vi har passat på att åka och köpa virke till skötbordet vi ska snickra ihop och gjort veckans storhandling på maxi, vilket var mindre klokt för resten av Umeå hade samma tanke så det var hyfsat mycket folk.

Jag är nyss hemkommen från den senaste promenaden med Felix, trots att jag hade paraply är jag alldles blöt i håret för det blåser så mycket att det regnar sidledes, jag fick gå och ha paraplyet horisontellt framför mig för att inte bli alltför blöt. Felix har fått ha på sig sin fina regndräkt men trots det har han inte alls velat gå ut. Jag har fått släpa ut honom och tvingat honom att gå i alla fall en liten promenad så han hinner göra alla sina behov. Just nu ligger han i soffan och blänger på mig, tycker väl att jag är världens sämsta matte som tvingar ut honom i regnet!

20 juli 2008

Kärlek

Sitter hemma ensam och tittar ut i skymningen, ja det skymmer på kvällarna nu mera, ett säkert hösttecken. Jag saknar Andreas som är på jobbet, nog för att det har sina fördelar med att han jobbar natt det blir många lediga dagar i streck men jag gillar inte alls alla ensamma kvällar och nätter. Han fattas mig när han inte är här.
Jag är så lycklig att jag har honom, världens bästa man som bara är MIN! Jag bara smälter när han ser på mig med sina fantastiskt blå ögon, hoppas verkligen vår skrutt får hans klarblå ögon.

Ska ta och ringa honom och säga godnatt nu och hoppas att jag somnar fort för när jag vaknar i morgon bitti är min älskling hemma igen.

Tillbaka i Ume

Det blir lite tunt med inlägg så här i semestertider. Men vi har i alla fall varit i Mariestad nu och haft det helt underbart! Vädret kunde varit bättre men det gjorde inte så mycket, vi aktiverade oss ändå. Tänk vad mycket man kan hinna med på så få dagar. Det enda trista med resan var just att det var för få dagar, jag hade inte den mindsta lust till att åka hem. Lite synd är det ändå att vi har 80 långa mil mellan oss...
Det var så roligt att gå till kyrkan på söndagen och visa upp min fina mage, alla kom fram och kramade om och grattade medans jag och Andreas sken som solar. Tänk att man kan vara så stolt över att man har blivit tjock?! =)

På hemvägen stannade vi på IKEA för att kolla upp allt vi måste köpa och gjorde en lång lista, nog blir det grejer alltid! Men faktiskt vart det inte fullt så dyrt som jag befarade så vi ska nog överleva. Vi ska dra med Andreas föräldrar ner till Sundsvall nån dag och göra alla våra inköp.

Nu har vi varit hemma några dagar och kommit in i vardagslunken igen, Andreas jobbar och jag tar det mest bara lugnt. Nästan så det är lite väl lugnt, måste ta mig för nåt att göra blir så lätt att man fastnar ute på balkongen med en bra bok, går in och lagar mat, går med vovven och så ut på balkongen igen sen helt plötsligt är det kväll! Men det är väl det som är att ha semester. =)

Jag och bebben i Sjötorp

10 juli 2008

Semester!

Då var den sista arbetsdagen avklarad och jag kan se fram emot lite drygt fyra veckor där jag bara kan ta hand om mig själv och Andreas, ljuvligt!
Igår efter att jag slutade jobba blev jag och Andreas bjudna på restaurang av hans föräldrar för att vi firade 1 årig förlovningsdag. Vi provade en ny restaurang som öppnat nära oss och de hade helt gudomligt god mat till mycket rimliga priser så dit lär vi gå igen.
Idag har jag haft en riktig slappardag, mest suttit ute på balkongen och solat och läst en bok. Enda ordentliga aktiviteten var en timmes promenad med Anette och Casper. Vi har gått om varandra i sommar så det var någ närmare en månad sedan vi sågs sist, båda våra hundar var toklyckliga över att få se varann igen och det blev mycket bus och stoj och dessutom årets första bad för Felix. Han har inte varit intresserad alls av att gå i vattnet tidigare, men nu när han hade Casper som sällskap blev han mega kaxig och vågade sig låångt ut för att hämta pinnar!

Imorgon blir det packning som gäller för på natten mot lördag blir det resa av mot Mariestad och mammsen och pappsen. Det var ju visserligen inte alls länge sedan vi var där men jag längtar så mycket efter att få komma hem, kanske lite för att jag vill få visa upp magen som nu har blivit riktigt rund. Nu SYNS det verkligen att det är en liten knodd jag har i magen. Känner mig precis lagom rund just nu, är fortfarande rätt smidig och vig. Tycker det skulle kunna få stanna nu, men det lär det knappast göra... Det märks även på vågen att magen är större nu. Nu ligger jag bara på -6,5 kg Min önskan och dröm om att jag skulle kunna gå plus minus noll på graviditeten inser jag inte är så rimligt längre. Men vi ser väl, så länge det bara är på magen jag går upp gör det mig inget alls, jag har fortfarande gått ner två-tre storlekar i kläder. Gissa om det är kul att shoppa då?! =)

Min graviditet nu:

Du har gått 169 fulla dagar av 279 (61%).
Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 1 full dag (v24+1)
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden
Du är i trimester två.
Du har 110 dagar kvar till förlossning.

Tänk att jag är i sjunde månader redan, det är ju inte riktigt klokt vad tiden går fort! =) Snart har jag min lilla skrutt på magen...

7 juli 2008

Jubileum

Jag och Andreas har firat vår ettåriga förlovningsdag idag, det blev indisk buffé på restaurang Taj Mahal. Det har helt sjukt god mat, jag åt så mycket att jag knappt kunde gå därifrån, haha! Egentligen är det först på onsdag som vi har vår ettårsdag, men då jobbar jag först på dagen och på eftermiddagen kommer Andreas föräldrar och på kvällen och natten jobbar Andreas. Liite svårt att hitta tid för oss själv då så vi tog ut det lite i förskott. Vi hade velat göra nåt lite mer extravagant först, men budget varianten kändes bättre så här i bebis tider. Vi har mååånga inköp kvar att göra...
Efter vår lyxlunch skickade jag hem Andreas och så gick jag på stan och shoppade, gisses så många reor det finns nu! Jag spenderade väldigt många mer pengar än jag borde...men jag fick med mig mycket fint hem å andra sidan. Det blev två par skor, två kjolar, födelsedagspresent till Jonathan, ett par leggings, ett par mammabyxor och en kofta. Nu behöver jag inte handla mer kläder förren till hösten =)
Luleå för ett år sedan

6 juli 2008

Jobb blogg

Undras just om man verkligen får eller kanske snarare bör blogga från jobbet... men struntar i det idag, A kollar på fotboll och det är jag måttligt intresserad av =) dessutom är han så inne i matchen att jag undrar om han ens märker att jag inte är där, hehe.
Jag gör just nu mitt sista jourpass innan semestern, nu ska jga bara jobba onsdag eftermiddag, sen är jag ledig i drygt fyra veckor!

Det är fullt håll i gång i magen idag, lillskrutten har knappt vilat nånting, fast det kanske bara är bra då blir det lugn och ro i natt, förhoppningsvis. Nu rör det sig så mycket att när jag sitter lite tillbakalutad så ser man hur magen bågnar åt alla håll och kanter när lill*n håller i gång. Mysigt! Tiden går så fort nu, jag är redan i v. 24, 59% av graviditeten har jag bakom mig och det är "bara" 114 dagar kvar... =)

Kan oxå meddela att Felix nu känns helt återställd från operationen, enda skilnaden är att jag tycker han sover mera nu och tyngre, nästan omöjligt att väcka honom ibland. Men det kan ju i och för sig bero på värmen lika gärna. Ska bli spännande och se när vi börjar märka att han inte är full av hormoner längre och börjar bete sig som folk igen.

5 juli 2008

Sömnlöst

Jag är så trött idag, jag har jobbat natten som var och kunde inte sova en blund. Först fastnade jag för länge i en alltför bra bok och sen snurrade bara mina tankar runt runt. Hade precis lyckats somna när det var dags att gå upp kl 03.40 och hjälpa till med en vändning *suck* Sen var det kört att hitta tillbaka till sömnen.
Försökte somna när jag kom hem på morgonen, men se det gick inte alls för Felix skulle minsan ha sin beskärda del av uppmärksamhet och kärlek när matte varit såå elak och varit borta hela långa natten och sen snarkade Andreas och då får jag inte ro till att somna...
Det är en gnälla på allt dag idag, vet inte vad jag har kommit in i för humör det senaste, mycket som bara känns tungt och elendigt. Ska bli skönt att jag snart har semester och att vi åker hem till mamma o pappa på fredag *jihoo* =)