29 juli 2010

Sitter här och längtar tills imorgon

Maja har varit ovanligt svårsövd ikväll. Men det blir väl så när man är uppe i varv efter allt roligt ända in på kvällskvisten. Vi har hängt på stranden med Elina, Milly och Julian i eftermiddag och haft fantastiskt trevligt. Det var bara barnen som badade för det var svinkallt i vattnet efter som det var frånlandsvind (biter mig i läppen för att inte flika en en retsam kommentar till E) med det gjorde inte så mycket för vinden svalkade oss till alldeles lagom temperatur. Jag vet att jag upprepar mig, men ni är fantastiska hela högen! Tack för sällskapet och för att du är lika bra på att prata som jag så jag inte behöver ha dåligt samvete för att ha varit den som surrat mest. =)

Imorgon får vi högt efterlängtat Mariestadsbesök - mormor och morfar. Hurra! Då ska vi kramas, umgås, planera fest och förhoppningsvis även hinna en sväng till stranden. Det blir en bra dag!

28 juli 2010

Semester - igen!

Håhåjaja, här sitter jag och räknar minuter, det är exakt 1 timme och 21 minuter kvar till semestern. Känns helt okej.
Tidigare idag fick jag mig ett ofrivilligt träningspass, lägenheten var i skriande behov av en dammsugning så det var bara att göra slag i saken. Allt var frid och fröjd till en början (kan det vara frid och fröjd när man måste dammsuga??) men med ett och ett halft avklarat rum strejkar dammsugaren. Den har bestämt sig för att gå i pension och gjorde sitt yttersta för att bli utbytt till en nyare modell. Insåg senare att den funkerade så länge on-knappen var intryckt, alltid något. Jag antog utmaningen och fortsatte städningen med en fot på golvet och en på dammsugaren hoppandes och balanserandes och med ett och annat gracilt danssteg. Det tog tid och kostade mig en del svett, men det blev fint!


Ringde och informerade Andreas att hans första lärarlön skulle gå till att uppdatera vår elhund, inte om jag kan hjälpa det, blev svaret och nu har han lagat den! Tejp är finfina grejer... Min man kan han!

26 juli 2010

Åren bara går och går

Konstaterar att sovmornar och lugna dagar inte alls är receptet på hur man får mer energi och ork.

Maja tog en overkligt lång sovmorgon ända till 9.40 (what??!) i morse, vid elva kom svärmor och svärfar för att vara barnvakt och skjusade ner mig till stan så jag skulle hinna med ett par ärenden innan jobbet. Nu sitter jag här och har den lugnaste jobbdagen på länge, ändå är jag tröttare än nånsin. Kan inte förstå detta? Nåja, jag får rycka upp mig och skriva klart det sista på tipsrundan vi ska ha på "the BIG party" på söndag. Tänk att det är mindre än en vecka tills jag fyller 30...snacka om overkligt!


/"gammtanten"


(Det är ju förstås åldern som gör att jag är så trött, så klart!)

22 juli 2010

Linslusen

Maja har gått och blivit väldigt glad i att få stå framför kameran, varje gång hon ser en ger hon sig inte förän man fotar henne. Hon gör olika poser och och miner och vill sedan komma fram och se hur hon tagit sig i kameran. Undras just vart det här ska sluta?? Klart är i alla fall att sötare modell går inte att finna.
Det mesta på Maja idag är ärvegods, jackan är min stora favorit. Den är sedan min pappa var liten, hade du gissat på att den har dryga 50 år på nacken?? Underbar är den i alla fall!


Morgonpromenad med Felix.


En raring


Med sikte på kameran för en kik på bilderna.


På uppmaningen "skratta lite Maja" bjöd hon på följande.


Det var allt för den här gången.

Imorgon ska Maja få jobba för brödfödan, hon ska få följa med mig till jobbet en stund. Kan ju inte be farmor och farfar åka in till stan sju mil enkel väg för en timmes barnvakt. Ser faktiskt fram emot att få visa upp Maja för min brukare, hon har ju hunnit höra en hel del om henne vid det här laget. =) Men skönt ska det bli nästa vecka när jag går in i sommarens andra semesterperiod så vi slipper pussla för att få ihop barnvakten. Det går an en kortare period, men tack och lov för dagis!

Godnatt /S

20 juli 2010

Lulle lån

Som tidigare nämnt har vi haft ynnesten att rå om Julian och det var helt fantastiskt roligt. Älskade lilla barn, åh vad vi tycker om dig! Tänkte visa er lite av allt mys vi hittade på under dagen.




En stunds lek hemma innan vi begav oss ut till lekparken.


En kalasbra idé tyckte Julian.


Letar blommor.


Här får du.





Duu, Julian...


jag tycker om dig!


Efter en sån kärleksförklaring kan man behöva dra sig undan och fundera ett slag. Lämpligtvis fanns det en fin gräsklippare att vila ögonen på undertiden.


Fikatajm.


Den här var inte så dum,


men de där små bruna bollarna var ännu godare!


Mera kakaaa!



Eftersom vår plan att behålla honom för gott inte fick godkännt från högsta ort (modern och fadern var mycket tydliga på den punkten..) hoppas jag att vi snart får låna Lulle snart igen! Ni övriga i familjen är välkomna ni oxå i och för sig... =)

19 juli 2010

Uppochner vänt

Men vad är det här?? Här har jag gått och förberett mig på en arbetsam dag med två 1,5 åringar som lever rullan, till vad för nytta? Det är ju till och med enklare än att ha bara Maja eftersom hon har en så rolig lekkamrat att vara med. Nu hörs det djupa andetag och en och annan snarkning från tre olika håll, Maja, Julian och Felix sussar sött. Enligt min planering skulle jag själv ta mig en lur nu oxå, men jag är inte det mindsta trött.

Näe vet ni vad, jag tror jag behåller Julian!

Lulle lånar Majas säng och nalle.

Majan skulle inte ha sin rosa nalle(?!) när hon skulle sova. Nää det skulle vara tröjan Julinan fått låna som skulle gosas med. Jag tror flickan är kär!

18 juli 2010

Kast med liten Sara in i tvåbarnslivet

Jag och Maja kommer att få sällskap imorgon, av den här lilla charmknutten.


Jag har förberett mig med att laga både lunch och middag ikväll, har på känn att det här med tvåbarnsliv kan ge en ganska så fullt upp... Framförallt för en "roockie" som jag! =) Men det ska bli hemskt roligt att få en hel dag med lek och mys med Lulle - goungen! Min enda oro är att jag ska tappa bort honom... han är ju snabb som en vessla och full av äventyrslusta. Vi har en praktisk manick till Felix, det är ett litet spätt man sätter ner i marken och som man fäster en lina vid. En sele till det och det kanske skulle vara något för Julian?? =)

17 juli 2010

Strandhäng

En målnfri varm sommardag ska spenderas på stranden. Därför packade jag badväskan, picknickkorgen och stoppade Maja i vagnen för att möta upp Sundholmarna på nydalabadet. Det blev härliga timmar i sanden med massa gott fika och en hel del bad. Maja trivdes gott med sina små kamrater och höll ett långt ingående samtal med Julian:

M: Oj
J: Oj
M: Ooj!
J: Oooj
M: Oj
J: OJ!
M: Ojoj
J: Oj
M: Oj
J: Oooj!
M:OJ!
J: Ojoj
Och så vidare....

Trevligt att se att de har så stort utbud av varandra =) Själv fick jag en härlig puss av den unge mannen och mitt hjärta smälte.


Från en annan skön sommardag. Docklek i gammelfarmors trädgård.

15 juli 2010

Vinnare är vi allihopa

Det är stiltje här nu, men vi befinner oss lite i ett chocktillstånd. Övergången från att jag haft semester och Andreas varit hemma arbetslös till att båda jobbar för fullt är en aning överväldigande. Men det är sanna mina ord ett varmt välkomnat och uppskattat problem. =) Maja och Felix har vi fått skicka till farmor och farfar, tack och lov för dem. Hur skulle vi annars ha löst barnvakten när dagis är stängt?? Underbara är vad de är. Och det är en äkta "win win situation". Jag och Andreas kan jobba på och få en chans att ta igen oss och njuta av lite egentid på kvällen, Maja och Felix lever kungligt liv i Vindeln och farmor och farfar är lyckliga över att få rå om sin Maja alldeles själva. Stora frågan är väl om de kommer att lämna ifrån sig henne... eller om hon eller Felix ens kommer vilja åka därifrån? =)

Kvällen har vi tillbringat i skön kvällssol på en altan på tomtebo, intagandes en maräng och dajmtårta i goda vänners sällskap. Varför tårta på en vanlig vardag kan man undra? Förutom att det helt enkelt är så försvinnande gott, en anledning god som någon, ville Sundholmarna fira Andreas nya jobb. Ni är så gulliga och vi tycker så mycket om er! TACK

11 juli 2010

Ärva är fint

Vi fick med oss ett gäng fina kläder upp från Mariestad, just den här mössan är från när Joppe var liten. Det blev ett lagom hopplock från när vi syskon var små och faktiskt till och med från när pappa var liten. Det sistnämda är en jacka och den må ha dryga 50 år på nacken, men jag är böjd att säga att det är bland det snyggaste Maja äger, den är underbar! Maja älskar när hon får nya kläder, de ska på med en gång och sedan svassar hon omkring som en liten manikäng och vill få höra hur fin hon är. Och det ÄR hon ju!


Poserar framför kameran. Men det gäller att vara kvick i avtryckarfingret för man har bara en sekund på sig innan hon springer fram och vill se resultatet i kameran.





Försäkrar sig om att magen är där den ska.

10 juli 2010

Strandfynd

Maja och mormor letade sommarminnen på stranden och hittade de här fina vattenslipade träbitarna. Mormor hade tänkt måla på dem tillsammans med Maja, men det hanns aldrig med innan vi skulle fara. Istället fick jag order om att måla smultron på dem. Uppdraget är fullföljt, hoppas du är nöjd med resultatet mormor!




Under trygga vingar

Jag var så uppspelt igår att jag inte kunde sova. När klockan var halv tre smög jag upp ur sängen och tog med Felix ut på en nattpromanad. Det är något magiskt med sommaren här, skymning och gryning infaller samtidigt. Solen gör bara ett snabbdopp bakom horisonten och målar himlen i fantastiska färger. Jag gick långsamt runt kvarteret och drog in den varma sommarluften i lungorna och kände lyckan slå rot i magen. Tystnaden vilade över husen och det var bara klirret från Felix halsband som hördes. Satte mig på balkongen när jag kom hem och kände mig så tacksam för att jag och min familj vilar i Guds hand och är under hans försyn och beskydd, det har kännts hopplöst ibland och tron på att det ska vända på arbetsmarknaden för Andreas har varit liten. Vi är en stor skara som länge bett intensivt för det rätta jobbet, men tiden har ju bara gått och gått utan resultat. MEN - Gud kommer aldrig försent! Inte heller den här gången. Det kändes underbart att få sitta och be i tacksamhet för bönesvar!

Måtte han i sin härlighets rikedom ge kraft
och styrka åt er inre människa genom sin ande,
så att Kristus genom tron kan bo i era hjärtan med kärlek.

Stå fasta och var stadigt rotade i honom,
så att ni tillsammans med alla de heliga förmår fatta bredden
och längden och höjden och djupet och lära känna Kristi kärlek
som är väldigare än all kunskap, tills hela Guds fullhet uppfyller er.
Han som verkar i oss med sin kraft och
förmår göra långt mer än vi kan begära eller tänka.

Ef 3:16-20

Tack Jesus!! Amen.

9 juli 2010

Hurra x 2

Vi har ätit chokladtårta och champagne till middag idag. Tanken var egentligen att det skulle bli efterrätten, men klockan gick och vi valde att skippa middagen och hoppa rätt in på godsakerna istället. Man måste ju prioritera sina intag. ;) Anledningen till denna fest är att vi firar treårig förlovningsdag idag, hurra för oss!
Men vi fick en fantastisk sak till att fira innan dagen var slut. Lagom till champagnen lagts på kylning i eftermiddags fick Andreas ett telefonsamtal med det underbara meddelandet att han har fått jobb!!! Pris ske Gud! Som vi har längtat och bett för detta! Det är helt fantastiskt och vi är som i ett lyckorus just nu. Det festliga med det hela är att han inte ens har sökt det här jobbet, de hittade hans profil hos arbetsförmedlingens och sökte upp honom i måndags kallade till intervju igår och idag kom alltså beskedet. På mindre än en vecka är allt klappat och klart och första dan på jobbet blir nu på måndag - snabba ryck! Min käre gubbe ska jobba på NTI Vux som ekonomilärare. Inte den inriktningen han hade trott på själv för några år sedan, men nu känner han sig väldigt glad och förväntansfull inför sin nya utmaning. Tror det kommer gå hur bra som helst och bli TOPPEN!


Toppa den middagen om ni kan! Den är ganska svårslagen... =)



Fast det har sin baksida att smälla i sig så mycket gott. Andreas innan han går och lägger sig:
"Om jag snarkar i natt är det ditt fel."
"Vaddå?"
"Efter all chokladtårta!"

Det går en stund med lite pust och stånk och konstaterar sedan:
"Det är så här det måste kännas att vara höggravid.."

Sov gott min älskade gubbstrutt! Och du, inatt får du snarka hur mycket du vill utan att jag ska peta dig i sidan. Lovar! =)

8 juli 2010

Pippi på fågel

Man skulle nog kunna undra om det har blivit en ornitologblogg det här med alla småfåglar, men det är bara det att det var så grymt häftigt att få följa utvecklingen på så nära håll. Mína pluttisar är nio dagar nu och är säkert jätte stora, sorgligt att jag inte får se dem pröva sina vingar.


Här har de hunnit bli fyra dagar.


Vingpennorna börjar ta form.


Omättliga magar.


Söndagen tillbringade vi inne i stan där vi gick till kyrkan. Där bjöds det på dockteater på söndagsskolan.


Spännande, barnen satt som små ljus.


Gott



Efter gudstjänsten vinkade vi av mina småkusiner och tog med oss resten av sällskapet ut till Barken. Mormor tog med sig Maja ut i smultronsnåren medan pappa, Hanna, Robert och jag njöt av en underbar tur med båten. Väl hemma igen var det dags att vinka hejdå till moster och morbror, hua så sorgsamt! Ögon blev blanka och kinder våta. Jag önskar mig att deras Maja-abstinens ska bli så stor att de inte kan låta bli att hälsa på oss innan sommaren är slut. Hoppas, hoppas!

Dagen innan hemfärd till Umeå tog jag och pappa en egen tur ut till Barken på kvällen. Denna fridfulla oas - mitt paradis. Medan pappa var nere och fixade med nya bryggan till båten lånade jag hans kamera och förevigade den underbara sommarkvällen.











Fick säga farväl till mina pippisar.


Ät nu duktigt och väx er stora och var rädd om er när ni kastar er ur boet.


Hejdå Barken. Hejdå Mariestad. Hej Umeå.

7 juli 2010

I hemmets lugna vrå

I morses fick jag och Maja andas norrlandsluft igen. Maja sken upp som en sol när hon såg pappa och vänta på perrongen - pappaaa!!. Det var väl inte den mest bekväma resan jag gjort då luftkonditioneringen i kupén var paj. Det vill säga att det var bastu ena halvan av resan och svinkallt den andra. Men vi kom fram helskinnade och njuter nu av hemmets lugna och välbekanta vrå.

Ikväll har vi lyxat med grillad lax och färskpotatis med dill & citronsås och avslutade med att äta cotopaxi tills vi mådde illa! =) För den oinvigde är det en efterrätt min mor och far tagit med sig från deras resa i Ecuador och består av glass, choklad-kolasås och ett uns mintlikör. Mmmm!

Imorgon väntar alla väskor på att bli upplockade, det värsta med att åka på semester, urk. Det är så tråååkigt! Men ska jobba på och bli klar fort så vi kan ta oss ut i det fina vädret, sen ska jag och Maja göra några ärenden på stan och planera en överraskning... =) Det är destu roligare.

3 juli 2010

Sommarföljetång

Det är så trevligt att få följa "våra" fåglar, det händer saker varje dygn. Nu har den sista ungen också hittat ut ur ägget och syskonskaran är komplett. Jag sörjer lite att vi kommer att åka hem innan ungarna är flygfärdiga, men jag tänker följa dem så länge jag kan.


Föräldrarna vakar över sina barn mer nu, till gagn för mig eftersom de stannar kvar i boet även om man går nära. Det blir fina kort =)


Trötta små flugsnappare.


Maat!

Värmen har slagit alla rekord idag, 34 grader i skuggan är nästan väl häftigt för en norrlänning. Vi har bott på stranden hela dagen och legat i spat och flämtat. Ganska härligt sommarnöje om man tänker efter! Det spänner i skinnet nu av all sol, tur att vi ska till kyrkan imorgon och är inomhus några timmar.


Busar loss med moster.


Lajbans


Morbror tar över vattenleken


medan moster vilar upp sig på Dino.



Det märks att på Maja att det har blivit många strandtimmar, hon har tuffat på sig betydligt. Nu går hon bekymmerslöst ut i vattnet själv, klättrar upp på närmaste sten och hoppar(!) ner alldeles själv. Hon har även kommit över sin rädsla att gå barfota, nu springer hon både i sanden och i gräset. Tror att det har hjälpt att mina småkusiner visat henne hur man gör. De är helt fantastiska med henne och Maja fullkomligt avgudar dem.