19 maj 2008

Mariestad

Resan hem gick över förväntan bra, jag var ju lite orolig för att jag skulle börja må illa i bilen, men med hjälp av mina mediciner och en stor matsäck som intogs med jämna mellanrum så gick det kalas! Men min kropp tyckte nog det blev en lite väl stor ansträngning, ryggen är inte snäll med mig och jag har haft ont i magen till och från idag, tror det är sammandragningar. Men såå härligt det är att få vara hemma igen! Tycker ibland att det är lite synd att mamma o pappa bor så fasligt långt bort (eller är det jag som flyttat långt kanske??) kan sakna att inte kunna ha ett vardagsliv med dem. Men det blir ju å andra sidan destu trevligare när man väl träffas =)

Har fått en hel kasse med bebiskläder av farmor o farfar, jätte söta små plagg! Och imorgon ska jag o mamma gå igenom lite grejer från när jag och mina småsyskon var små och ta hem en första laddning.

Nej, jag ska inte bli långrandig ikväll, jag måste gå och lägga mig tidigt så jag är pigg tills imorgon och förhoppningsvis får mindre ont i rygg och mage.

/Soliga Mariestadskramar!

18 maj 2008

Äventyr i stallet

Jag hade en så trevlig kväll igår, Linda kom förbi och hämtade upp mig och så for vi till stallet i Täfteå. SOM jag har längtat efter att jag ska vara pigg nog att följa med ut och pyssla om hästarna. Njöt av att få dra in hästlukten i näsborrarna och Felix for som skjuten ur en kanon in i hästhagen. Hästarna är så gullig med honom, Nettan gick fram till honom och gnäggade lågt som för att säga hej o välkommen =)
Men det blev ett litet äventyr för Felix efter ett tag. När Linda kom med säckarna med hö gick Felix tätt bakom Fergus men det var minsann inte poppis för Fergus ville ha sin mat ifred. Gissa om jag fick panik när jag ser att Fergus tvärvänder sig om, sänker huvudet och drar öronen bakot samtidigt som han gör ett krumsprång mot Felix. Som tur var gick det bara fint, Felix sprang vättskrämt iväg till mig och var lite spak resten av tiden i hagen, lillstackarn! Och min hjärtklappning efter pärsen lugnade ner sig så småningom med, men det var otäckt att se Felix sicksacka mellan de stora och tunga hovarna!
Efter att vi var klara i stallet for vi hem till mig igen och fickade en massa godsaker, meningen var att vi skulle titta på film med men vi tjattrade så mycket att det inte fanns tid för någon film *skratt*

Idag har jag mest tagit det lugnt, har packat och förberett inför vår resa hem till mamma och pappa i natt. Jag är lite orolig för hur jag ska klara en så lång bilresa, men jag har preparerat mig med illamående piller så förhoppningsvis ska det gå bra.
Längtar så efter att få träffa mamma och pappa och få visa upp den lilla magen =)

17 maj 2008

Tiden tickar på

Min graviditet

Din graviditet startade Tis 15 jan 2008.
Din menscykel är ca 26 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 27 jan 2008 (ägglossningen).
Du har gått 122 fulla dagar av 280 (44%).

Du är i vecka 18.
Du har gått 17 fulla veckor och 3 fulla dagar (v17+3).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 20 okt 2008
Du har 157 dagar kvar till förlossning.

Fostret: Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Visst är det spännande?! =) Kan inte förstå att jag snart har gått halva tiden 44% är rätt mycket! Har kommit fram till att jag måste ha fått lite sammandragningar nu. Jag har trott att det var växtvärk i livmodern, men efter att ha pratat med mamma om det verkar det mer som det skulle vara sammandragningar eftersom det inte är ihållande så länge, det "knyter" sig i några minuter och sen går det över, för att komma tillbaka en stund senare. Men jag känner mig inte så orolig, det är ju en vanlig företeelse. Men ska fråga barnmorskan om det när vi ska på ultraljudet på torsdag.

16 maj 2008

Magen

Fick ett ryck ikväll och tänkte fota magen lite för att kunna lägga in här. Men det var lättare sagt än gjort för Andreas är inte hemma. Antingen så vart skärpan kass, eller jag kass, eller så kom inte hela jag med på bilden. Aldrig blir man då nöjd! Men jag bjuder på ett foto ändå och ger löfte om att ta hjälp av Andreas snart så jag kan lägga ut lite finare och bättre bilder.


Vecka 18

Tänk om jag hade kunnat rikta kamran bara liite högre... jaja, ni får hålla till godo. Det är förresten en av mina nya tröjor jag har på mig, står BEBIS på magen =)
Ska väl tillägga oxå att eftersom bilden är tagen på kvällen är jag lite mer svullen, men inte mig emot, njuter lite av att magen börjar synas nu!

Mammakläder

Jag är så lycklig! Jag har orkat med en drygt två timmar lång shoppingtur på stan idag för första gången på nästan tre månader! :D Tur att det inte fanns allt för mycket pengar på kontot annars hade jag nog shoppat ihjäl mig... Har köpt mina första mamma kläder nu och de är såå fina. Sen har jag varit på Ingrids och köpt en ny bikini, de gamla var på tok för små. Jag har gått upp utterligare en kupstorlek nu, vart ska det här sluta??! Jag kommer få BAUTA tuttar innan det här är över! *skratt*

Jag är så trött i kroppen nu att det inte är klokt, ryggen är halv paj och värker och ben och fötter ömmar, men det var det värt alla gånger. Jag njöt av att få komma ut bland folk och känna mig lite normal igen.

Rastlös

Jag har kommit på en negativ grej med att jag mår så mycket bättre nu, jag blir så grymt rastlös när det inte händer något! Jag är less på att bara gå hemma och pyssla i lägenheten, jag vill träffa folk! Men nästan alla jobbar ju om dagarna, mycket dumt påhitt om du frågar mig =)

Jag har börjat sy på filten lillskrutten ska få ligga på på golvet, men det går inget vidare, på framsidan är sömmen fin men den är för tajt på baksidan så tyget rynkar sig. Någon som vet hur man ska ställa in symaskinen när man syr i tjockt tyg med stoppning emellan??

14 maj 2008

Bebis mys

Var iväg på körövningen igår för att få träffa lite folk och fick men en mycket angenäm överaskning. En av tjejerna som fått barn för bara 1,5 vecka sedan var där och visade upp deras lillkille Emil. Hur söt och snäll som helst, gissa om jag smälte? =)
Eftersom jag inte har ork nog att vara med och sjuna så sitter jag brevid och sjunger när andan faller på annars sitter jag mest och lyssnar så jag blev den perfekta barnvakten! I en dryg timme satt jag med Emil i famnen och njöt som aldrig förr. Helt obegripligt vad liten man kan vara, för att inte tala om hur obegripligt det är att jag snart har en alldeles egen skrutt att pyssla om?! Jag går in i vecka 18 idag så om två veckor har jag gått halvvägs, då känns det helt plötsligt som om det inte är så lång tid kvar =)

13 maj 2008

Det SNÖAR?!

Döm av min förvåning när jag tittade ut genom fönstret för en stund sedan när jag åt frukost och såg att det SNÖADE ute!! I mitten på maj! Huga! Tack och lov var det kortvarigt och nu är det uppehåll igen.
Jag fick en sån bra dag igår, mådde nästan inte illla alls och hade så pass med ork att jag följde med till Maxi och handlade. Jag njuter så storartat när jag får mina bra dagar, härligt att känna att man kan stå och laga mat utan att känna sig svimfärdig. Dagen idag har börjat bra oxå, måste bara se till att hålla i det. Hemligheten är att ha väldigt regelbundna mattider och att ta min medicin i rätt tid. Bara att hålla tummarna för att jag ska få några dagar fria från kräkningar.

Nu är det inte lång tid kvar tills vi ska göra vårt rutin ultraljud, bara nio dagar bort! Jag önskar så innerligt att Pyret ligger så till att det går att se vad det är för kön, är så nyfiken att jag spricker! =)

8 maj 2008

Steg tillbaka

Sakta men säkert bättre?? Humpf, inte riktigt kanske... Illamåendet och kräkningarna kom på besök igår igen, fick bara behålla min frukost, allt annat åkte upp. Idag har jag inte haft någon bättre lycka, fått upp allt utom en smörgås och en kopp te jag intog för bara en liten stund sen.

Jagg hoppas så innerligt att det bara är ett tillfälligt bakslag, jag som har så mycket planer på allt jag vill göra! Alla vänner som ska träffas, hemmet som ska skötas och shopping. För att inte tala om att jag vill få komma igång och jobba snart.

Nä, eftersom jag bara klagar idag ska jag inte bli långrandig.

7 maj 2008

Sakta men säkert

Livet återvänder mer och mer, igår hade jag en träff med min chef för att planera min återgång till arbetet. Jag kommer att vara hemma ett litet tag till för att samla kraft men om inte fullt två veckor ska jag förhoppningsvis börja jobba deltid. Ska bli så härligt att få alla igen, har saknat dem och framförallt A.

Sen till gårdagens höjdpunkt; övningen med Snowflake Singers! Det var första gången jag var där på över två månader, GISSA om jag hade roligt??! =) Var underbart att få träffa alla igen och få sjunga, även om jag gjorde det från åskådarplats för att spara på orken. Lite häftigt är det att få sitta vid sidan om och höra hur det låter, helt SJUKT vad bra de är!!

3 maj 2008

Solsken

Vi har ett helt fantastiskt väder här just nu, har varit ute hela eftermiddagen tillsammans med Anette och Casper och njutit av solen medans hundarna har sprunit sig trötta.
Härligt känna hur det hettar lite i ansiktet och se att sommarfräknarna börjar titta fram, nu ska bara övriga kroppen få sig lite välbehövlig färg, vilket inte brukar vara det allra enklaste... blir ju liksom mest röd... fast sist jag kollade var det oxå en färg! =)

Andreas har fotat de nya glasögonen nu så jag ska bjuda på några foton.




2 maj 2008

Ny människa

Jag känner knappt igen mig själv i spegeln längre, lite på grund av kilona som rasat men framförallt för att jag nu har ett par super snygga sprillans nya glasögon! Ni skulle bara veta hur snygg jag är! Ska be Andreas ta ett kort på mig så ska ni få se och avundas mina brillor.

Har varit och kollat på barnvagnar idag och jag tror att vi har bestämt oss nu för vad det ska bli. Det är ju en hel djungel att välja och vraka bland, men den vi båda har fallit för mest är en Emmaljunga som heter City cross. Sen ska man bara veta vad för färg vi vill ha med....men det lutar åt en blå. Det är en sittvagn som vi ska ställa en hårdlift i, det är mest platsekonomiskt och gillar den varianten bäst.

Har insett att det här med bebbe inte är helt gratis...nog för att vi fixar det men det kommer allt bli en omställning mot vad man är van vid. Men det är värt det, tänk när vi har vårt lilla Pyre i vagnen.... Oj vad jag längtar! =)

Lite kul fakta bara...

Min graviditet

Din graviditet startade Tis 16 jan 2008.
Din menscykel är ca 26 dagar
Du blev gravid ungefär Sön 27 jan 2008 (ägglossningen).
Du har gått 108 fulla dagar av 279 (39%).
Du är i vecka 16.
Du har gått 15 fulla veckor och 2 fulla dagar (v15+2).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 20 okt 2008
Du har 170 dagar kvar till förlossning.

1 maj 2008

Jag har fått tillbaka mitt liv!

Lyckan är att kunna ta en promenad utan att behöva kräkas.

Lyckan är att kunna slänga ihop en snabb middag utan att vilja spy av allt matos.

Lyckan är att kunna sitta på balkongen och bli varm utan att behöva gå in efter 10 min för att kräkas.

Lyckan är att kunna bli sugen på en maträtt och fullfölja att äta den utan att få upp den.

Lyckan är att kunna njuta av våren och den spirande grönskan.


Behöver jag säga att jag är lycklig?! =)

Det har vänt för mig igen, ÄNTLIGEN! Jag törs inte dra så stora växlar på det än, känns fortfarande som det kan vända tillbaka när som helst. Jag får ta en dag i sänder. Men just nu och sedan två dagar har jag varit så gott som kräkfri och har kunnat ta mig ut små svängar och njuta av solen.
Tänk att man kan bli så lycklig så fort, att det krävs så lite för att man ska glömma det negativa och se det positiva i tillvaron och återgå till att vara tacksam för allt jag har.

Jag har gått in i vecka 16 igår, när det gjordes ett ultraljud för en vecka sedan var bebben 7 cm lång så nu är vårt Pyre ca 10 cm (från huvud till rumpa). Vilken känsla det finns ett liv i mig som gror och som redan har naglar, kan gripa tag i navelsträngen, svälja fostervatten och hicka. Slå det du om du kan! =)