21 april 2008

Bläää

Får jag byta ut min tacksamhet mot bitterhet?? För jag orkar inte med det här längre! Det är återigen ett dygn sedan jag fick behålla något och jag vill inget annat än bara lägga mig ner och gråta, när ska det här ta slut? Tänk om det fanns en spruta som kunde söva ner mig den närmsta månaden så kan jag få vakna upp när den här mardrömmen är över.
Jag VET att jag inte borde klaga så hemskt för jag VET att det kunde ha varit så mycket värre....men just nu känns inte det som någon större tröst.
Har nyss kommit hem från akupunkturen, jag hade velat få bli inlagd igen, men barnmorskan tyckte att jag borde åka hem och se om inte nålarna kan ha någon verkan först, och hon har naturligtvis rätt... Det är bara det att jag i det närmaste har gett upp nu, jag orkar inte äta och sen spy för att sedan prova äta en gång till för att sen spy igen och slutligen spy galla i ett dygn för att sen vara så dålig att jag kan åka in.
Fy vilket vidrigt inlägg det här blev, men jag tänker inte ursäkta mig för jag behövde få "gnälla av" mig.
Visst kan man få vara en bitter bitch ibland??

20 april 2008

Sjätte besöket

Det blev för mycket för mig, jag som trodde jag hade haft min sista vända på lassa har fått ligga inne i helgen för lite "tankning" dvs dropp. Bittert med bakslag när man tror och hoppas så innerligt att det ska gå över.
Men tänk vilken tur att de finns, mina änglar på gyn som tar hand om mig så fantastiskt! Vad hade jag tagit mig till om jag inte hade fått åka in med jämna mellanrum och få en paus i kräkandet, skippa maten och få allt i nålen en stund. Och vilken tur dessutom att vi bor så nära lassa, tänk om man hade haft flera mil... Så jag ska härmed försöka sluta klaga och vara tacksam istället! =)

17 april 2008

Bakslag

Från att bara blivit bättre och bättre för var dag har jag haft två jobbiga dagar nu, det är ett lotteri om jag får behålla maten eller inte. Känns lite tröstlöst måste jag säga, men jag är ju ändå inte lika dålig som jag var innan så får nog vara nöjd med det!
Har varit på gyn och fått akupunktur idag igen och nu har hon utökat antalet nålar nu, huga! Fast det går rätt bra, nu kan jag tom slappna av lite medans jag ligger och väntar =)

Felix har fått åka till Vindeln igen, Andreas jobbar natt och har fullt upp i skolan och eftersom jag inte har någon ork får lill-skrutten det bättre hos farmor och farfar. Men det blir så tomt och tråkigt här hemma utan honom.

Nej, nu måste jag ta mig i kragen och försöka få i mig nåt i magen och be en liten bön för att få behålla det där också! =)

13 april 2008

Njutbart

Jodå Camilla, dina "sluta-måilla-önskningar" verkar visst hjälpa för sedan i fredags blir det lite bättre för varje dag. Idag har jag inte kräkts en ända gång!
Är inte nåt vidare stark än och har knappt någon matlust alls, men jag ser verkligen ljuset i tunneln nu, ljuvlig känsla!
Har varit iväg på min fjärde akupunktur idag och det går numera riktigt bra, inga tårar alls, är så stolt över mig själv. Fast gruvar lite inför nu på torsdag då jag ska dit igen för Andreas kan inte följa med och det blir lite jobbigt att ligga alldeles ensam med alla nålarna i mig. Blir så stressande för mig när jag inte kan röra mig. Men jag får väl se det som en prövning.

här hemma har vi ett tydligt vårtecken, Andreas har plockat fram golfklubborna och står i hallen just nu och tränar på svingen *skratt* Han är rätt gullig min karl! Bäst han passar på att spela så mycket han kan i år för nästa år lär det nog inte finnas lika mycket tid till nöjen när vi har vår lilla knodd =)

11 april 2008

Ljusare tider

Jag har en riktigt BRA dag i dag för första gången på flera veckor känns det som och jag njuter i fulla drag! Har kunnat behålla både kex kräm och några strips med smältost! *jihoo* =)
Det är så skönt att ha Andreas hemma en hel dag oxå, han har ju så mycket för sig nu att jag bara häpnar hur han orkar, helt obegripligt. Han är min idol!
Pratade med farmor idag och hon har redan hunnit sticka en liten kofta åt vår lilla knodd, jisses så mycket grejer hon kommer hinna sticka, sy och köpa innan det blir dax. Kommer behöva en större lägenhet för att rymmas allt. Gulle hon.

Tänk vad det kan göra mycket att känna att man orkar titta på tv i mer än 30 utan att må illa. Att gå ut i köket och ta sig nåt att äta utan att bli helt slut. Jag uppskattar verkligen de små sakerna mycket mera nu. Jag hoppas och ber till Gud att det ska bli en vändning nu så jag kan få tillbaka mitt liv och orka ha umgänge med mina fina vänner.

För att bättra på allt lite till så har vi fått hem Felix från Vindeln idag med, han har varit där i några dagar för att jag har legat inne och Andreas jobbat. Så mysigt att höra hans tassar mot golvet igen.

Nej, nu ska jag inte ta ut mig alldeles, kännde bara att jag var TVUNGEN att skriva ett posetivt inlägg nu när livet känns som det leker igen.
På återseende!

4 april 2008

Fantastiskt väder...

..men jag kan bara njuta av det innifrån. =( Orkar knappt vara sittande idag, och så tittar jag ut på en blå himmel med en klart lysande sol och +7 grader. Livet är inte alltid rättvist. Fast mina båda pojkar njuter för fullt, de är ute på en långpromenad runt sjön idag, härligt!

3 april 2008

Akupunktur

Har varit till gyn idag igen för att få min veckorliga tortyr, akupunkturen. Det är så HEMSKT!! Avskyr det verkligen som pesten, avskyr nålarna! Får flera nålar i örat och DET kan jag tala om gör ont! Men det verkar ändå som om det hjälper för idag är första gången på länge som jag har kunnat behålla lite regäl mat, har fått i mig en hel kåldolme och en potatis idag. =)
Det är så roligt nu när alla får veta att vi ska bli föräldrar, det hör av sig vänner som jag inte hört något från på flera år och grattulerar. Det värmer!

Måste bara säga oxå vilken fantastisk karl jag har, han fixar och donar med ALLT här hemma och han pysslar om mig som aldrig förr. Som tidigare ikväll när jag låg utslagen i soffan och bara tyckte synd om mig själv, då tog han min fot och gav mig en låång och välgörande fotmassage, ljuvligt! Om det är möjligt att älska honom mer än jag gjorde det innan så gör jag det nu. Tänk att jag skulle kunna norpa mig en sån man! =)







2 april 2008

Officiellt! =)

Då Äntligen får jag berätta den glada nyheten att vi ska bli FÖRÄLDRAR!! =) Känns så häftigt och nästan overkligt, det bor faktiskt någon i mig!! En 4 cm stor krabat med ett pickande hjärta, armar, ben och ansikte. Mäktigt!
Det är på grund av graviditeten som jag har varit en sån dålig bloggskrivare det senaste, dels för att jag inte har orkat sitta vid datorn och dels för att när jag väl har orkat så har jag ju inget annat att skriva som inte har med bebben att göra. =)
Jag har mått riktigt apa sedan fem veckor, mått illa och spytt som en liten gris. Har fått åka in och ut från lassa för att få dropp eftersom jag inte har kunnat behålla någon mat eller vätska alls. Men, jag är sååå lycklig ändå, det här är ju alldeles FANTASTISKT!!
Nej, det här var det jag orkade med idag, nu måste det bli sängläge igen.

Kika gärna in på www.babydagboken.se/knoddis för att kika på vårt lilla Pyres egna sida, kommer att komma in lite ultraljudsbilder där så småningom.