1 februari 2012

Som man sår får man skörda

Och är man världens duktigaste tjej på sjukhus skördar man rikligt!


På ronderna har det trillat in en sisådär fem läkare (överläkare, ST läkare, AT läkare & kandidater). Men Maja som annars är försiktig och blyg inför nya människor har funnit sig väl och vetat exakt vad som ska göras. Läkaren hinner inte mer än sträcka sig efter spateln förän Maja gapar, när han sätter stetoskopet i öronen drar hon upp tröjan osv. Dessutom har det inte varit några som helst problem att låta ALLA i läkarteamet få titta och känna.
Överläkaren frågade rent av om jag kunde tänka mig att låta dem behålla henne som "undervisnings ex". Haha! Det eftersom hon inte bara är ett ovanligt fall pga sin unga ålder i kombination med körtelfeber, utan också för att hon sitter still som ett ljus och tålmodigt låter dem titta och undersöka.



Antalet sprutor ser nog lite värre ut än vad det är. Det är bara det att det är så oturligt att alla Majas dockor blivit sjuka precis samtidigt som henne, de måste tittas i halsen med spatlarna och behöver medicin hela tiden, stackarna! Därför blev hon försedd med förstklassig sjukvårdsutrustning så att dockorna kan bli friska i samma takt som Maja.  ;)

Angående vår nuvarande långpermis. Maja åt som en häst igår eftermiddag och drack nästan fyra deciliter!! Det i kombination med att få sova i sin egen säng och slippa den hemska droppslangen gjorde att natten vart riktigt okej. Hon snarkar som tre fulla karlar - och lär göra ett bra tag till - men hon har sluppit andningsuppehållen, feberfrossan och att ständigt vakna av svårigheten att andas. HURRA!!

Med allt det i bakfickan är det inte omöjligt att läkaren som ska ringa senare idag är villig att skriva ut oss på riktigt! HURRA igen!!

4 kommentarer:

  1. Såg att en av eleverna var riktigt het ;)
    Skönt att dygnet hemma har gott så bra!

    SvaraRadera
  2. Krya-på-kramar till Maja och styrke-kramar till dig Sara!
    Kram Emma

    SvaraRadera
  3. Åh, Maja är våran idol!

    Kramar från oss alla i Uppsala

    SvaraRadera
  4. man är borta en och en halv vecka från din blogg och Maja hamnar på sjukhus.

    SvaraRadera