17 februari 2008

Förändring

Måste få visa upp vårt fina arbetsrum/gäst rum nu när vi har gjort så fint! Jag är hur nöjd som helst, det blev ett helt annat rum när vi fick bort mitt gamla fula skrivbort. Nu har jag äntligen nånstans att sitta och sy/måla/pyssla. Det enda som saknas är en bättre skrivbordsstol, men det får vi ta nästa gång vi åker till IKEA.


Long time no see

Antar att det är dax för en uppdatering igen. Det har varit lite fullt upp och ont om ork det sista, därmed har bloggen blivit sat åt sidan.
Har varit på en långpromenad med Anette och Caper på förmiddagen, det är ljuvligt väder idag, vi gick på isen och njöt av den värmande solen. Det är inte utan att man får vårkänslor...
Viss är våra pojkar snygga?? Bara lite synd att jag inte är någon fotograf och att min lilla kamera är lite kass, skulle behöva justera ljuset lite i photoshop, men det orkar jag inte pyssla med idag.
Blev lite stressigt hem efter promenaden och slänga snygga kläder som man ser ut som folk, snabb städa och slänga ihop en kaka, för Linda och hennes nya karl Peter skulle komma hit. Stackarn, han har det inte lätt att komma hit på inspektion, haha! Men han fick mycket väl godkännt! Det verkar vara en jätte go kille och det riktigt lyser om Linda, kul!
Igår hade vi kördag, vi hade besök av Marie Pettersson, Harmony Heights dirigent.(http://www.harmonyheights.se) hon var hör för att utbilda våran kör i att komma vidare i vårt mål i att börja tävla. Trots att det blev en låång och slitsam dag var det helt UNDERBART roligt!! Vi lärde oss otroligt mycket och tog många steg framåt. Dessutom fick jag beröm för min röst, hon berömde mig inför hela kören! Kände hur jag växte minst 10 cm och blev alldeles röd i ansiktet av genans. =) Och hon gick i spinn över hur duktiga hela kören blivit, berömde oss tills vi blev rent kaxig! Nyttigt att få bnåde positiv och negativ kritik. Längtar tills på tisdag då vi ska fortsätta där Marie slutade.

7 februari 2008

Tänk om...

Åh, vad jag önskade att jag kunde sudda ut några moln från din himmel. Tänk om jag hade förmågan att lyfta dig ur din situation och sätta ner dig där det finns glädje och hopp istället för tårar och hopplöshet. Jag önskar så innerligt att jag kunde göra så mycket mer än att lyssna och finnas där när du behöver mig.



Jag önskar jag hade
en sådan förmåga
att tända en läkande låga

Då skulle den särskilt
för dig få brinna
få allt de onda
att helt försvinna

Den skulle se till
att kurvan vänder
och att du får omsorg
av goda händer

Dag och natt
hos dig den skulle vaka
och ge dig all kraft
att få hälsan tillbaka...

Det finns dock en bra sak med det hela, det är att snart är du här och jag kan få komma och krama om dig, inte bara sitta i en telefon och känna sig otillräcklig.
Du är saknad och även om det inte är under så trevliga former så är jag VÄLDIGT glad över att få dig hit upp igen!










6 februari 2008

Vårtecken


Jag har världens gulligaste farmor! När jag kom hem idag efter jobbet, utslut, hängig och vrål hungrig, så ligger det ett litet brev och väntar på mig. När jag öppnar det så har hon skickat några snödroppar och en blåsippa till mig!! De var ju naturligtvis lite platta och har sett sina bästa dagar, men det spelar ingen som helst roll, de är såå fina!
Fast...jag får hemlängtan... Brukar ju inte alls ha det men när våren börjar komma så saknar jag att bo i södra sverige, med alla mina vitsippor. Jaja, det näst bästa är ju att få blommorna hemskickade istället *glad*
Är så tacksam för min familj, och stolt över dem, så fantastiska människor hela bunten! =) Bara så förfärligt synd att landet ska vara så oändligt långt, tänk att få ha dem bara bakom knuten, vilken lycka det hade varit!

4 februari 2008

Ansiktslyft

Har suttit länge och väl och pysslat med bloggen idag, kul att få lite förändring. Men det är hopplöst, ju mer jag fixar destu fler saker hittar jag som jag vill få bättre och snyggare. Sen blir jag så irriterad för att jag är så USEL på datorer och allt som hör där till. Är inne och kollar på andras bloggar och de har det såå fint! *sting av avundsjuka*
Jaja, jag får vara nöjd med det jag har så länge och be kära bror om hjälp när jag är hemma nästa gång. Han är äckligt duktig på sånt =)

Gott skratt

Glömde ju skriva tidigare om en liten händelse i lördags kväll.
Sitter hemma i lugn och ro och väntar på att Andreas ska komma hem från jobbet. Då ringer det på dörren, kiker i titthålet och känner inte igen killen utanför. Blir lite fundersam men öppnar ändå.

-"Hej, (skruvar på sig och ser sig omkring lite generat) jooo ehh det är så, eller jaa, vi har några tjejer hemma och de.., um ja menar de ska, eller.. jaa de tänkte, hmm.. Kan jag få låna eran vinöppnare? Du får tillbaka den om bara nån minut, LOVAR!!"

Hahaha, det var närmsta grannen som hade STOR kris! De är rätt så nyinflyttade så det var därför jag inte kände igen honom. Gissa om jag skrattade gott när jag stängt dörren?! =) Hann ju undra ordentligt vad det var han ville egentligen innan han lyckades klämma ur sig vad det var. Inte är det lätt alla gånger... *ler*

Naturligtvis fick han låna vår vinöppnare och vi fick tillbaka den i ett nafs! Han gjorde min kväll, var så trött och seg innan efter att ha jobbat hela dagen. Men efter han ringt på satt jag mest och småflinade hela kvällen. :)

3 februari 2008

Insikt

Efter regn (eller snö för den delen!) kommer solsken, sliten klyscha men inte mindre sann för det. Vi har haft massvis med blåst och snö blandat med en smula regn i flera dagar nu, men idag har det vänt. Vi har en STRÅLANDE sol på en KLARBLÅ himmel och minus 3 grader. Perfekt!
Nog skulle jag kunna klaga lite över att jag inte har Felix hemma så det är inte lika trevligt att gå ut, eller att jag ska iväg till jobbet om 15 minuter, men solen gör mig på så gott humör att jag väljer att skippa klagovisorna! =)
Den här helgen på jobbet har varit så bra, jobbat med kalas människor och hade ett mycket trevligt samtal med mr P igår, så trevligt att jag missade bussen *skratt*

Förr i tiden när jag mådde så här bra blev jag alltid misstänksam, gick bara och väntade på bakslaget som jag visste skulle komma! Och naturligtvis kommer det då oxå... Jag vågade nästan inte må bra för jag var så rädd för att misslyckas. Mådde man dåligt och inget gjorde var man ju redan ett misslyckande och det var lättare att hantera än att må bra och sen "trilla dit" och inte klara av de uppgifter jag hade eller få de relationer jag hade att fungera.
Jag skuldbelägger inte mig själv, det var inte mitt fel att jobbiga och dåliga saker hände mig hela tiden eller att jag var sjukskriven för att jag mådde dåligt Men jag har insett min del i det hela. För den som väntar på olyckan får den förr eller senare. Det blev en dyrköpt erfarenhet, men i nu i efterhand vill jag faktiskt inte vara utan den.

Idag är det inte alls så, jag mår TOPPEN och jag är inte orolig för det, snarare tvärtom. Mitt självförtroende stärks hela tiden, jag KAN!! Det är skönt att ha den insikten, att jag har jobbat mig igenom allt det gräsliga och hemska och kommit ut starkare. Det klart att jag känner mig skör ibland med, men vem gör inte det?? Ingen är perfekt och iallra mindst jag, och idag kräver jag inte det av mig själv heller. Sätter upp rimliga mål för mig själv.

Nu måste jag släppa mina funderingar och åka till jobbet.

Sköt om er och våga LEVA!

1 februari 2008

Snöstorm!!


Höll på att blåsa bort när jag skulle hem från jobbet imorses, hjälp vad det blåser och snöar! Jag var klok nog att låta moppen stå igår efter att ha sett vädret och tog bussen istället, hade aldrig slutat väl om jag hade åkt moppe idag...
Skulle ju ha träffat Lena och Saga idag, men både jag och de har sovit så dåligt inatt och med stormen på det så har vi skjutit upp det. Klart att jag hade sett fram emot att träffa dem, men känns lite skönt att jag kan ha en lugn dag hemma istället och slippa ta mig ut i ovädret. =)